Eventyret fortsetter!

Levanger Fotballklubb går en spennede 2018- sesong i møte. Siden November 2017 frem til i dag har spillertroppen, trenerapparatet og formasjonen endret seg betraktelig. Ut har Magnus Powell dratt til Sandefjord med sin 4-4-2 formasjon, etter å ha ledet LFK til en solid 8 plass i 2016, til enda sterkere 7 plass i OBOS- ligaen i 2017. Inn fra Rosenborg har trenertalentet Roger Naustan gjort sin inntreden med sin erke-Rosenborske 4-3-3! Nå skal det spilles fremover de kommende år, i motsetning til bakover og tversover slik vi opplevde med Powell ved «roret».

På spillerfronten har det vært store forandringer. Per Werner Rønning har lagt opp, klubbnomaden og LFK- kaptein Erik Tønne valgte å takke for seg etter 1 år i klubben, for heller å spille i Eliteserien i et år med erkefienden Ranheim. Joakim Wrele ble etter et mislykket opphold i klubben solgt til Hødd før nyåret. Med seg til Ulsteinvik og havgapet på det «sure- søre» Sunnmøre har Wrele fått med seg Joachim Osvold, som heller aldri ble noen stor suksess på Levanger Stadion etter et halvt år i LFK trøya.

Lillestrøm-keeper Emil Ødegaard fikk et år på benken hos LFK som leiesoldat før han brukte returbilletten sin sørover igjen.

LFK produktet Bent Sørmo ble like før Jul solgt til Eliteserielaget Kristiansund BK, hvor han ble gjenforent med sine tidligere LFK- kompiser Benjamin Stokke og Bendik Bye.

Ut dørene på Moan har også Kim Robert Nyborg gått og fant veien hjem til Egersund.

Marcus Astvald valgte etter 2 år i LFK-drakten å dra over «kjølen», hjem til Sverige og IK Brage i Borlänge.

Den trofaste keeperen Ola Rygg meldte overgang til Verdal IL.

Siden November 2017 har hele 9 spillere takket for seg. Noen storheter, noen middelmådigheter og de andre uten å få satt sitt preg i klubben.

Siden sesongslutt har Levanger FK pr. idag hentet inn 10 spillere. 2 talenter har funnet veien opp fra egne rekker (G19), Heike Lie Konradsen og Andreas H. Gundersen. Et av Trøndelags største talenter Håvard Lorentsen (18) valgte naturlig nok å signere for flaggskipet i midt-norsk fotball, nord for Ranheim barnehage og sør for Bodø. Håvard Lorentsen var bærebjelken i Steinkjer Fotballklubb i Regional- ligaen de 2 siste sesongene og ble naturlig nok kåret til Årets Spiller i sin tidligere klubb i 2017, tross sin unge alder.

Klubben hentet før fjoråret et av norges største og yngste stoppertalenter, Jonatan Lein Valberg (16). G17 landslagspilleren fikk ingen OBOS-kamper i 2017. I år har gutten fått enda større muskler og kan få sine første opptredener i toppfotballen.

Levanger Fotballklubb viser igjen sin vilje til å satse på store talenter i topptfotballen ved å signere Jonatan Byttingsvik (19) fra Molde FK. Keeperen har 12 landskamper for Norge Gutter 16, 17, 18 og 19. Før overgangen til LFK rakk Byttingsvik å være avgjørende i NM cupfinalen for juniorer mot Rosenborg. Nå skal Byttingsvik være i 2 – spann med norges største keepertalent Julian Faye Lund (18) som signerte en ny 1- årig utlånsavtale med LFK, fra Rosenborg. Faye Lund opplevde umiddebar og stor suksess i LFK drakten i sesongen 2017.

19620980_10155447358252829_3066254056281983579_o(foto: Sigmund Ramfjord)

LFK har også sikret seg norges største back/stopper talent ved å signere en låneavtale med Martin Ove Roseth (19) fra Molde FK. (Martin er framtida, Et av Norges største talenter, ) Martin O. Roseth har flere kamper på G19 landslaget og fikk med seg en Eliteseriekamp i 2017.

Inn har også unge lovende spillere blitt hentet i sentrale posisjoner som den finske U21- landslagsspilleren Hampus Holmgren fra Åtvidabergs FF, her med mange kamper i Svenske Superettan og Allsvenskan. En annen ung og meget erfaren spiller Levanger FK har hentet fra Finland er Solomon Duah (25). Duah har over 125 kamper i Veikkusligaen med FC Inter og KuPs + flere landskamper på U18,19, 20 og U21.

29313783_10156190129612829_2757716458296311808_o.jpgFoto: Sigmund Ramfjord

Levanger FK har i mange år hatt suksess med å hente Svenske spillere. I år har en gammel kjenning, Andreas Peterson (26) returnert til klubben etter et år i svenske GAIS i Superettan. Andreas gjorde stor suksess for Levanger FK i sesongen 2013-16, hvor han var med på å spille LFK opp i OBOS-ligaen i 2014. LFK har også for året signert en forsvarspiller med en imponerende CV, Viktor Ljung (26) fra svenske Helsingborgs IF. Ljung har nesten 100 kamper i Allsvenskan med Halmstads BK og Helsingborg.

Levanger FK skal etter sigende ha inn en spiller til før overgangsvinduet stenger.

Gledelig er det også at tidenenes mestscorende spiller i 1 divisjon, Robert Stene (35) har signert for et nytt år i Levanger FK, og vil sammen ringrevene Jo Sondre Aas (28), Tom Erik Nordberg (32) og LFK- legenden Vegard Voll (36) være utrolig viktige bærebjelker i en meget ung Levangertropp. Erfaringen disse 4 spillerne har på toppnivå i norsk fotball er utvilsomt viktig for klubben i året som kommer. 29314513_10156190130487829_7803689237320040448_oFoto: Sigmund Ramfjord

Andreas Wrele (27), Pål Aamodt (23) og Andreas Lykke Strand (20) kan i år virkelig få sjansen til å etablere seg startelveren hvor etablerte spillere har forlatt posisjonene, i hard konkurranse med nysigneringene.

Unge lovende spillere som Horenus Taddese (19) og Årets Spiller i LFK 2017), Adrià Mateo López (23) og Espen Berger (24 og kaptein for året) vil forhåpentlighvis fortsette sin imponerende utvikling i klubben og er spillere som kan være de neste spillerene Levanger Fotballklubb sender til Eliteserien, om de ikke rykker opp selv inneværende sesong. LFK har de 2 siste sesongene levert 2 spillere til Eliteserien i året de to siste sesongene. (Bendik Bye, Benjamin Stokke, Bent Sørmo og Erik Tønne)

Det har skjedd mye spennende på Moan de siste månendene. Spillere kommer og spillere går. Slik undertegnede ser det var forvandlingene i spillertroppen etter sesongen 2016 hvor hele angrepsrekka forsvant (Bendik Bye og Benjamin Stokke) mer kritisk en det den var før årets sesong. Levanger mistet før inneværende sesong faste spillere i back-rekka som Tønne og Sørmo til Eliteserielag. Inn kommer nytt blod. Store talenter og nye spillere med en bred og solid CV fra andre ligaer på toppnivå. Midtbanen er sterkere en noen gang og alle mostandere i OBOS skal få problemer med spillere som Duah og Stene.

Fotballen blir utvilsomt mer underholdende i sesongen. Det har vi sett klare tegn på gjennom vinteren mot mye god motstand de siste mnd’er. LFK er kun detaljer unna å få siste 1/3 av spillet på plass. Sterke motstandere som Ranheim, GIF Sundsvall og SJK Seinäjoki fra øverste divisjoner i sine respekterte land fikk til tider kjørt seg mot et nykomponert LFK lag, med mye sykdom og generell utprøving av spillere i ulike posisjoner. Uheldighvis fikk ikke LFK full utelling i disse kampene, sett i lys av sjanser og spillets gang. Dette vil være på plass f.o.m. første serierunde på Notodden, 2 Påskedag!

Det er bare å spenne på seg settebeltene på Tobb Arena Levanger i sesongen 2018.

Denne sesongen kan det lukte svidd av!!!

Tagged with: