Levanger FK skal bli solid på alle måter: «Det må bli murstein»!!

Levanger, bygdenes by! En splittet by, med Bruborg i øst og Nesset i vest.

Stjørdalingen Harald Berg var en visjonær! Mannen som samlet datidens fotballmiljøer på seniornivå. Nessegutten og Sverre til ett!

Fra datidens tredjedivisjon skulle to daværende middelmådigheter, med stolte tradisjoner samles til i ett. LFK skulle bli en klubb for å samle de beste spillerne og de spillerne som ville satse på å bli god.

Harald Berg var en klok herremann, en mann som ikke hadde hastverk. Som Harald sa til Trønder Avisa’s utsendte reporter en aprildag i 1997:

«Både styre, spillere og trenere er enige om at det er viktig å bruke tid.»

I prosessen med å etablere Levanger Fotballklubb, ble det tidlig i utredningen snakket om å spille 1 Divisjon. Etter en omlegging av seriesystemet i 1 Divisjon i 1996, hvor 2 avdelinger på 12 lag skulle bli til en avdeling bestående av 14 lag, ble visjonene om å spille 1 div. et ikke tema videre i prosessen. Målet ble dermed å komme seg opp på nivået og i divisjonene til andre lokale klubber i 2. div som (Verdal, Stjørdals Blink, Steinkjer m.f.) som den gang lå et stort hestehode foran Levanger FK

3 dager før LFK’s første seriekamp i 3 divisjon mot Fosen 1997, var Harald Berg overbevist om at beslutningen om å stifte Levanger Fotballklubb var riktig. Han var den gang oppmerksom på at det på gjeldende tid var flere eksempler på mislykkede klubbsamarbeid en velykkede fusjonsklubber.

Byggmester Berg TA 1997 Levanger FK LFKKilde: Trønder Avisa – 23.04.1997

Som Daglig leder av LFK sa Harald Berg:

«Levanger Fotballklubb skal bygges opp nedenfra og det er avgjørende hva vi bygger og hvor hurtig. Hvis jobben gjøres systematisk er det ingen grunn til å frykte fallhøyden»

Den eneste store bekymring Harald Berg slet med i 1997 var hvor vanskelig det var å få med folk på dugnad, da spesielt medlemmer av/ eller andre som brenner for klubben som kunne tenke seg å hjelpe til noen kvelder innimellom, og som avslutter intervjuet med TA’s utsendte med å si undrende:

«Hvor er det blitt av sammfunnsengasjementet»

Harald Berg’s bekymringer er like relevante den dag i dag, hvor daglig leder Hroar Stjernen prøver å få ting på plass rundt arena, kampdager osv osv osv.

Det har blitt bygd murstein for murstein i Levanger Fotballklubb siden 1996.

Klubben har sakte men sikkert ta nye steg hele veien fra en middels plassering i 3 div. i 1997 til en 7 plass i OBOS-ligaen i 2017.

Mange mange flere Levangsbygg burde sette av litt tid til å «plassere nye mursteiner» i byggverket Levanger Fotballklubb.

Legender skapes gjennom sine prestasjoner på og utenfor banen. Enten det er spillere, ledere, ansatte og dugnadsdeltakere.

Takk til ALLE som har bygd, de som bygger og de som i fremtiden vil fortsette å bygge hele Levanger Fotballklubb!

En by ett lag! Ett Levanger!