Noen nye, noen gamle og et veldig gammelt bekjentskap: OBOS 2018

Da dommeren blåste av siste kamp for sesongen på Levanger Stadion i oppgjøret mellom Levanger FK – Ull/ Kisa (2-0), ble fasit på OBOS-sesongen 2017 fastsatt!

LFK endte på en historisk 7 plass, 4 poeng bak kvalikplassen til nettopp Ull/Kisa. Opp rykket suverene Bodø Glimt og makrellene fra det glade sørlandet, Start. Blåtrøyene fra Ranheim rykket på mirakuløst vis opp til Eliteserien etter kvalikkspill.

Nederst på tabellen i OBOS-ligaen måtte lag som Fredrikstad, Elverum og Arendal ta den tunge veien ned i Post Nord Ligaen.

Ned fra Eliteserien kommer nye bekjentskaper for Levanger FK’s del i ligasammenheng. Storheten Viking fra Stavanger som historisk sett er et av landets beste lag gjennom tidene med sine 8 seriemesterskap i toppserien og 5 norgesmesterskap. Viking er det laget i Norge som har flest sesonger i toppdivisjonen. Eneste unntak er sesongene 1966-67 og 1987-88.

Levanger Fotballklubb har ingen obligatoriske kamper mot storheten fra Rogaland. Det bør i denne sammenheng nevnes at det «legendariske» 59’er laget fra Nessegutten røk ut i kvartfinalen i NM mot nettopp Viking. Dette over 2 kamper. Første kamp endte 1-1 på Ullevaal og 0-4 på Lerkendal i omkampen.

Viking Nessegutten Levanger Fk obos ligaen Trønder avisa norgesmesterskapet 1959Kilde: Trønder Avisa. 1959

Den gang sprutet det med superlativer fra hele norges pressekorps. Som Stavanger Aftenblad’s spaltist den gang sa; » Det er noe med disse Nord- Trønderne. De har styrke, kondisjon, vilje og langt mer teknikk en det man kan forvente»

Skal Levangerfotballen igjen skape trøbbel for storklubben fra Stavanger i 2018?

Ålesund FK er det andre nye bekjentskapet i OBOS-ligaen for Levanger FK.  AaFK kan skilte med to Norgesmesterskap i moderne tid. (2009 og 2011). Klubben er derimot ikke ukjent med spill på nest høyeste nivå, noe de stort sett gjorde frem til 2003.

Levanger FK har møtt AaFK i en obligatorisk kamp tidligere. Dette i en 2 runde kamp i NM i 2005. Oppgjøret endte 0-2 (Mål:x2 av Tor Hogne Aarøy) til AaFk, som den gang spilte i Eliteserien og LFK i 2 divisjon. Levanger’s Sturla Voll var assistentrener i AaFK under Per Joar Hansen i perioden 2006-07.

Levanger FK AaFK Aalesund FK nm cup Trønder AvisaKilde: Trønder Avisa

Sogndal må på nytt spille i OBOS- ligaen etter 2 hele sesonger i det ypperste selskap. Dette etter en poengfattig høst og 2 tafatte kamper mot Ranheim i kvalikk- finalen.

Levanger Fotballklubb spilte 2 kamper mot Sogndal i sin første sesong i OBOS-ligaen i 2015, og vant klart begge oppgjørene. 3-1 i Sogndal og 4-1 hjemme. Sogndal vant OBOS-ligaen suverent dette året, 9 poeng foran Brann på 2 plass.

Levanger Sogndal 2015 Bjarne Berre LFKFoto: Bjarne Berre

Opp fra Post Nord Ligaen kommer 2 helt nye bekjentskaper for LFK og en kjenning fra sesongen 2015, Nest Sotra.

Mot strilene borte på Ågotnes ble det 1-1, mens det ble et meget skuffende 0-3 tap hjemme på sensommeren.

Den gamle traveren og heislaget HamKam entrer igjen OBOS- ligaen etter en suveren 2017 sesong i PostNordL. Det duker for et gjennsyn med Levanger-gutten Ivar Sollie Rønning som spilte i LFK drakten fra 2009-15. Ivar var en viktig brikke i opprykksesongen 2014 for Levanger FK.

Ivar Sollie Rønning Levanger FK LFK.jpg

Trond Viggo Thoresen Ivar sollie Rønning Levanger FK 2010(Ivar Sollie Rønning og Trond Viggo Thoresen i LFK trøya 2010)

Det siste laget som rykket opp til OBOS-ligaen 2018 er Notodden. Forrige gang laget fra Bluesbyen ble sett i OBOS-ligaen var i 2012. Verdt å merke er at tidligere Levanger-spiller Trond Viggo Thoresen (2010) og assistent trener i LFK (2016) spilte for Notodden i OBOS- ligaen i sesongen 2008-09.

Inneværende sesong er fylt av lag med historisk sus og storhet! Her blir det gledelige gjennsyn, revansjer og skalper skal taes. Nye historier skal skrives for fremtiden.

Søndag 8 April kommer Aalesund FK til Tobb Arena Levanger!

Kom på stadion og lag en fest!

 

via Obos-ligaen