Slik ender OBOS-ligaen 2018

Ny sesong og nye muligheter sier de. Dette gjelder ALLE lagene!

De fleste medier og eksperter melder om en rekordsterk OBOS-liga inneværende år.

Før jeg lukker øynene og peker på hvilke lag som ender hvor, vil jeg minne på om hvor feil de fleste eksperter ofte tar hva gjelder hvem som ender hvor, spesielt fra plassene 3-16. Man kan jo ofte spørre seg om mange av de som publiserer tabelltips i det hele tatt har sett de lag de «tipper» på eller vet noe som helst om ståa i de enkelte klubber, bortsett fra hva som har skjedd på overgangsfronten. Mange legger også vekt på hva en klubb har av resultater gjennom en vinter bestående av hardtrening kombinert med treningskamper.

De «styggeste» bommskuddene fra eksperter i fjor var hva gjaldt lag som Jerv, Arendal og Kongsvinger og Fredrikstad, som de aller fleste meldte ville melde seg på i kampen om kvalikk og opprykk. Arendal gikk rett ned i Post Nord, uten å imponere noen med sin «knallsterke» stall. Jerv var en skygge av seg selv store deler av sesongen og det samme gjaldt KIL som aldri fikk noen flyt. Fredrikstad spilte seg egenhendig ned en divisjon. Lag som Åsane, Florø, Tromsdalen og Levanger ble alle dømt nord og ned. De berget alle med god margin.

Alt på plasser mellom 3 og 16 ble alt annet enn det profetiene tilsa.

I år sier ekspertene stort det samme om topp 3 plasseringene. Viking, Ålesund og Sogndal går igjen hos de aller fleste.

På de nederste plassene plasserer de aller fleste Tromsdalen, Åsane, Florø og Nest-Sotra.

Noen mener nykommere som HamKam og Notodden kan være med å kjempe om kvalikk til eliteserien.

Det eneste «jeg» kan si meg enig i av ekspert tips inneværende sesong er at Sogndal blir å kjempe helt i toppen av OBOS inneværende år.

Treningskamper klubbene har spilt gjennom vinteren vil ikke bli vektlagt, da kropper fulle av trening, nye spillere/grupper, testing av spillere etc etc ikke gir noe korrekt bilde av tingenes tilstand.

Når Rosenborg taper 2-3 mot Byåsen (Regional Liga/3 divisjon) i en treningskamp sier vel dette alt om betydningen av disse kampene.

Slik ender OBOS-ligaen 2018;

 1. Sogndal
 2. Mjøndalen
 3. Jerv
 4. Aalesund
 5. Ull/Kisa
 6. Levanger
 7. Viking
 8. HamKam
 9. Strømmen
 10. Sandnes Ulf
 11. Notodden
 12. Florø
 13. Tromsdalen
 14. Kongsvinger
 15. Åsane
 16. Nest Sotra

1: Sogndal vinner OBOS-ligaen 2018, slik de gjorde sist de var i divisjonen. Den gang var det Brann som var den STORE favoritten til å vinne. Sogndal var suverene i OBOS 2015. De vant ligaen med 9 poeng forran Brann på andre plass.Levanger Sogndal OBOS 2015 LFKFoto: Bjarne Berre

Erik Bakke og ikke minst Sogndal som klubb KAN OBOS-ligaen. Klubben har mer eller mindre rykket opp og vunnet OBOS-ligaen her hver gang de har rykket ned fra Eliteserien. De vant OBOS i 2015 og  2010 etter nedrykk fra Eliteserien.

Spillertropp: Stor bredde i alle posisjoner. Spillere med mye erfaring fra Eliteserie og OBOS-liga. Fin blanding av unge og eldre.

Spillere ut siden 2017: 13 stk

Spillere inn siden 2017: 9 stk

Levanger FK’s resultater mot Sogndal:

 • Sogndal-Levanger: 1-3 (2015)
 • Levanger-Sogndal: 4-1 (2015)

 

2: Mjøndalen

Kan dette være sesongen Mjøndalen finner veien opp til Eliteserien igjen?!  Vegard Hansen’s «Alle Gutta» viste en forykende form i fjor sommer og høst, og en «sløv» kamp mot Kongsvinger borte var muligens resultatet som gjorde at Mjøndalen IKKE snappet den direkte opprykksplassen fra Start.

Siden 2017 er nok tapet av Amahl Pellegrino det mest merkbare på banen. En annen sentral spiller som har forsvunnet er Ulrik Arneberg (lagt opp).

Plasseringer til Mjøndalen i OBOS-ligaen siden nedrykket fra Eliteserien i 2015: 6 plass i 2016 og 3 plass i 2017.

Spillere ut siden 2017: 9 stk

Spillere inn siden 2017: 4 stk

Spillertropp:

Møter Florø hjemme i første kamp.

Levanger FK’s resultater mot Mjøndalen:

 • Mjøndalen-Levanger: 2-2 (2016) OBOS-ligaen
 • Levanger-Mjøndalen: 2-2 (2016) OBOS-ligaen
 • Levanger-Mjøndalen: 1-1 (2017) OBOS-ligaen
 • Mjøndalen-Levanger: 3-1 (2017) OBOS-ligaen

Levanger Mjøndalen 2016 OBOS-ligaen Andreas Peterson Andreas Lykke StrandFoto: Bjarne Berre

3: Jerv fikk en meget tung og skuffende sesong i fjorårets OBOS-liga sammenlignet med 2016 sesongen hvor laget kontrollerte for så å tape ALT i kvalikkfinalen mot Stabekk de siste 10 spilleminutt i siste oppgjør på Nadderud. I OBOS-ligaen 2017 endte de på en skuffende 13 plass, 6 poeng forran Fredrikstad på kvalikk. De hadde heller ingen suksess mot de 2 andre nabo- lagene fra Agder-Fylkene (Start og Arendal) Nå er Jerv igjen «kongen på haugen» i egen region, i OBOS-ligaen.

Bilderesultat for levanger jerv

Jerv rykket opp til OBOS-ligaen samme år som Levanger FK.

Jerv i OBOS ligaen: 5 plass i 2015, 3 plass i 2016 og 13 i 2017.

Et fysisk robust lag som vil gjøre det vanskelig for de fleste lag i OBOS-ligaen i år.

Arne Sandstø har nok fått orden på spillegruppen inneværende sesong.

Spillere ut: 14 stk

Spillere inn: 7 stk

Levanger FK’s resultater mot Jerv:

 • Jerv-Levanger: 4-2 (2015) OBOS-ligaen
 • Levanger-Jerv: 1-4 (2015) OBOS-ligaen
 • Jerv-Levanger: 0-1 (2016) OBOS-ligaen
 • Levanger-Jerv: 1-2 (2016) OBOS-ligaen
 • Levanger-Jerv: 0-1 (2017) OBOS-ligaen
 • Jerv-Levanger: 2-2 (2017) OBOS-ligaen

4: Aalesund ender på en fjerdeplass. AaFK rykket direkte ned fra Eliteserien etter en meget tung sommer og høst. Etter mange år i toppdivisjonen har laget som som historisk sett er blandt lagene med flest kamper på nest høyeste nivå, igjen funnet sin plass i OBOS-ligaen. Sist AaFK var på nest høyeste nivå var i 2002. Den gang endte de på 2. plass, 3 poeng bak Tromsø. (=opprykk)

AaFK har siden nedrykket i 2017 hentet ny trener i Lars Bohinen, som ikke er ukjent med OBOS-ligaen. Bohinen kom fra Sandefjord som han rykket opp med i 2016 (2. plass og 3 poeng bak vinneren Kristiansund BK). Selv om Bohinen har hatt varierende suksess med Sandefjord er det tvilsomt om den tidligere klubbnomaden (som spiller) og nå muligens som trener vil få den suksessen klubben ønsker inneværende år. Bilderesultat for aalesund fk nedrykk

Aalesund FK har mer eller mindre vært på nedadgående kurve de siste 5 år i Eliteserien, siden sin 4 plass i sesongen 2013. Første sesong i en kruttsterk OBOS-liga kan bli brutal. Mistet mange kvalitetsspillere fra 2017-sesongen. Mye intern uro i klubben de siste år. Pilen snur nok ikke denne sesongen.

Spillere ut: 7 stk

Spillere inn: 8 stk

Levanger FK’s resultater mot Aalesund:

 • Levanger-Aalesund: 0-2 (2005) NM-cup 3 runde

5: Ull/Kisa var utvilsomt fjorårets store overaskelse i OBOS-ligaen 2017 og endte på en flott 6 plass. (4 poeng forran Levanger) og fikk med det siste kvalikkplass. De vant første kamp borte mot Mjøndalen og tapte neste mot Ranheim.

Ull/Kisa har mistet sin store spiller fra fjoråret (Kristoffer Ødemarksbakken til Lillestrøm). De har ellers klart å beholde alle andre sentrale spillere i klubben (Solberg, Sandberg). Jeg er dog usikker på om jeg lar meg begeistre av de nye som har kommet inn til klubben.

Ull/Kisa rykket opp til OBOS-ligaen i 2015.

Ull/Kisa i OBOS ligaen: 12 plass i 2016 og 6 plass i 2017.

Jeg tipper Ull/Kisa leder tabellen klart frem til sommeren, hvor de mister flere sentrale spillere til Eliteserieklubber, for så å få en nedadgående kurve. Berger kvalikk.Stokke Levanger FK UllKisaFoto: Sigmund Ramfjord

Ull/Kisa er et lag Levanger Fotballklubb fortsatt har til gode å tape mot i OBOS-ligaen.

Levanger FK’s resultater mot Ull/Kisa:

 • Ull/Kisa-Levanger: 1-3 (2016) OBOS-ligaen
 • Levanger-Ull/Kisa: 3-1 (2016) OBOS-ligaen
 • Ull/Kisa-Levanger: 2-2 (2017) OBOS-ligaen
 • Levanger-Ull/Kisa: 2-0 (2017) OBOS-ligaen

6: Levanger FK

Levanger var med i kvalikkampen i hele 2017- sesongen med trakk det korteste strået på slutten av sesongen. Det endte med en 7 plass, 4 poeng bak kvalikkplassen.  Meget formsterke lag som Mjøndalen og Ull/Kisa på høsten spolerte den sjansen. Pilene har i all hovedsak siden 1998 pekt oppover for Levanger Fotballklubb. Levanger har de siste 6 år  hatt 3 ulike trenere, hvor alle har bidratt til å dra klubben i riktig retning i forhold til ambisjoner. Andreas Holmberg (Nå sportsjef) fikk LFK opp i 1 divisjon i 2014, og berget plassen med LFK i OBOS-ligaen i 2015. Så kom Magnus Powell inn og førte klubben noen trinn videre i sine sesonger (2016-17).

I år har Rosenborg’s Roger Naustan kommet inn med sin erkeRosenborgske 4-3-3 stil og som nesten en ren Blå Kopi av den legendariske Nils Arne Eggen på 1990-tallet, vil Naustan føre LFK enda ett trinn oppover på tabellen (eller flere). I år vil det bli kvalikkplass!. Publikum vil bli forført av Naustan gutter på banen i år. Levanger Mjøndalen 2016 OBOS-ligaen LFK StallionsFoto: Bjarne Berre

LFK har mistet en kvalitetspiller og Levangergutt som Sørmo, og en klubbnomade Tønne som rakk å være i klubben i ca 10 mnd’er før han dro til erkerivalen Ranheim. Levanger viste over flere kamper i fjor uten disse på banen at savnet ikke var nevneverdig. Men, disse plassene har blitt besatt av meget gode spillere med erfaring fra Allsvenskan. I tillegg har klubben hentet inn landets største forvars- talent Martin Ove Roseth (U18 landslagsspiller fra Molde) for å erstatte Per Verner Rønning (35)- lagt opp: som stort sett var skadet i 2017 sesongen. Kun 8 ganger fra start.

Sentral- linjen i laget (Norberg/Berger-Mateo Lopez/Horenus Taddese- Stene vil fortsatt lage jubelsener på borte og hjemmebane!Levanger Stallion LFK OBOS-ligaen

Levanger fortsetter å hente nye talenter som historisk sett gjør gjennombrudd i sine 1 sesonger. (Faye Lund, Taddese). Inneværende år kan talenter som Byttingsvik (GK), Valberg (16) Roseth 18 (F), Lorentsen 18 (MF), Lie Konradsen 18 og Gundersen (17) få sine gjennombrudd på toppnivå.

En ny entusiasme på tribunene vil gjøre hver hjemmekamp på stadion til en fest.

Levanger i OBOS-ligaen: 9 plass i 2015, 8 plass i 2016 og 7 plass i 2017.

Det er første gang LFK er eneste representant fra Trøndelag i OBOS-ligaen. Poengfattige derby mot erkerivalen står ikke på programmet i år, etter Ranheims opprykk til Eliten.

Levanger Fotballklubb er klubben som «skynder seg sakte»

Fremgangen vil fortsette for Levanger Fotballklubb!

7: Viking rykket ned fra det selebre selskap etter for første gang siden 1988! Dette er den klubben i Norge som har vært lengst i toppdivisjonen sammenhengende. En av norges største og mest merriterte klubber har nå funnet veien ned i OBOS-ligaen. Dette kan i utgangspunktet virke som en «NY» Brann tragedie, men det er det ikke. Klubben Viking sliter på alle plan, i motsetning til Brann i sin nedrykksesong. Økonomi, spillerstall og entusiasme for klubben er katastrofal for en av landets absolutte «aristokrater» hva gjelder Norsk fotball. Her kommer klubben med 8 seriemesterkap og 5 cup-gull ned til tidenes sterkeste OBOS-liga. En ung spillertropp uten store navn og kvalitetspillere kommer virkelig til å få det vanskelig i en brutal liga, hvor små klubber får sitt høydepunkt ved å spille på Viking Stadion, eller på gå ut på eget gress forran et rekordstort publikum. Spillere som Tommy Høyland vil ikke være med på å høyne lagmoralen over tid i en spillegruppe som kan få slite.Bilderesultat for viking nedrykk

Viking vil ikke få en eneste enkel kamp i denne sesongen. Det blir en cup-finale fra Sandnes i Sør-vest, Kongsvinger i vest, Levanger i midt og Tromsdalen i nord.

Viking har rykket ned til nest høyeste nivå 2 ganger tidligere. Begge ganger har klubben måtte bruke 2 år på å komme seg opp til øverste nivå.

Historien gjentar seg denne gangen også. Viking går glipp av kvalikplassen. Det blir en 7 plass.

Viking har ingen offisielle kamper mot Levanger. LFK kan få et gjennsyn med Aniekpeno Udo som var på utlån til LFK i fjor vår, uten nevneverdig suksess!

8: HamKam er igjen oppe på nest høyeste nivå i fotball-norge. I fjor vant de sin Post-Nord Liga suverent. HamKam var sist oppe i OBOS-ligaen i 2014. De rykket ned det året Levanger Fotballklubb rykket opp.

Nedrykket til HamKam kan i all hovedsak skyldes økonomi. En gedigen «hangover» fra tidligere «fester» gjorde sitt til at klubben tidlig i sesongen måtte si opp hele administrasjonen og fristille alle spillere fra sine kontrakter for å unngå konkurs. Inn fikk de glade amatører som som skulle spille berge klubben fra konkurs. Det gikk selvfølgelig ikke. HamKam rykket ned med eventyrlige 7 poeng 22-78 i målforskjell! Tidligere Levanger-spiller Ørjan Børmark-By spilte på HamKam den sesongen. Et nedrykk denne sesongen var en «seier» for den gamle stolteheten HamKam. Klubben unngikk konkurs og har siden den gang måtte nullstille seg i 2 divisjon.

HamKam har siden den gang stabilisert seg og pilene har pekt oppover år for år, som i fjor endte med suverent opprykk til OBOS-ligaen.

Klubben kommer inn i OBOS-ligaen med en av ligaens flotteste stadioner (Briskeby)

De kommer inn i ligaen med en rekke nysigneringer (som kan minne om hva det Arendal gjorde fra sitt opprykk til inntredenen i OBOS-ligaen), men dog uten de helt store navn.

HamKam kommer nok til å bite godt fra seg i sin første sesong i OBOS, men det blir midt på treet. Det er også verdt å minne om at det skjeldent er bra med 2 lag fra Hedemarken/Oppland i OBOS-ligaen. I 2016 da Kongsvinger og Raufoss var i OBOS-ligaen, rykket Raufoss ned. I 2017 var det Kongsvinger vs Elverum. Sistnevnte rykket ned. I år er det Kongsvinger og HamKam. Kan det hende en av disse vil rykke ned tross «mine» tips? Mjøs-distriktet og OBOS har i de siste år ikke hatt plass for 2 lag fra denne regionen.

Eller vil det for Levanger fan’s bli et gjennsyn med Ivar Sollie Rønning, som var en sentral brikke i opprykkssesongen til LFK i 2014 og de foregående sesonger i 2. divisjon. Måtte han aldri skåre mot LFK i Levanger!

9: Strømmen

Det eneste jeg kan si om Strømmen er at dette laget aldri gir seg! De har siden opprykket i 2009 hatt følgende plasseringer i OBOS-ligaen: 7-12-11-11-10-8-7-11.Jo Sondre Aas Strømmen Levanger FK OBOS-ligaen

Jeg blir aldri klok på dette laget samme hva man sier. Jeg setter de på 9 plass pga Ull/Kisa er storebror i området.

Som Levanger supporter er det bare en glede å se at Stian Rasch har lagt opp! Nå blir det 6 poeng i år mot denne gjengen fra Skedsmokrysset!

Levanger FK’s resultater mot Strømmen:

 • Strømmen-Levanger: 2-1 (2015) OBOS-ligaen
 • Levanger-Strømmen: 0-1 (2015) OBOS-ligaen
 • Levanger-Strømmen: 2-2 (2016) OBOS-ligaen
 • Strømmen-Levanger: 2-1 (2016) OBOS-ligaen
 • Levanger-Strømmen: 0-1 (2017) OBOS-ligaen
 • Strømmen-Levanger: 0-1 (2017) OBOS-ligaen

10: Sandnes Ulf endte på en helt grei 5 plass i 2017 sesongen. Dette var nok en plass eller 3 nedenfor egne forventninger før sesongen. Mye uro innad i klubben, store utrenskninger av sentrale spillere og storstilte planer om å bygge ny stor stadion de kommende år er skjeldent bra. I tillegg har trener Bengt Sæternes fått mange sjansjer til å få klubben opp til Eliteserien igjen etter nedrykket i 2014. Senest gjennom kvalikkspill i 2017. Levanger FK Sandnes Ulf 2016 OBOS-ligaenFoto: Bjarne Berre

Det virker som det har vært mye uro innad i spillergruppen hos Sandnes Ulf, da mest med tanke på trener Sæternes.

Siden sesongslutt i 2017 har det rett og slett vært for mye sentrale spillere som har gått ut av laget og jeg nevner i fleng: Kjell Rune Sellin, Nicolai Geertsen, Mads Nielsen, Roy Miljeteig, Kenneth Sola, Oddbjørn Skartun, Viljar Vevatne, Tomas Kristoffersen. Alle eller de fleste med fast plasser mye spilletid.

Overganger til klubben av betydning er Verthongen (Start) og Danso (Jerv)..

Sandnes Ulf stiller en syltynn tropp inneværende sesong, og en 10 plass er kun basert på at klubben henter inn evnt. soleklare forsterkninger i sommerens overgangsvindu, noe som berger klubben fra en nedrykkposisjon.

Plasseringer i OBOS-ligaen siste siden 2015: 7-4-5

Levanger FK’s resultater mot Sandnes Ulf:

 • Levanger-Sandnes Ulf: 0-0 (2015) OBOS-ligaen
 • Sandnes Ulf-Levanger: 2-3 (2015) OBOS-ligaen
 • Sandnes Ulf-Levanger: 1-1 (2016) OBOS-ligaen
 • Levanger-Sandnes Ulf: 0-2 (2016) OBOS-ligaen
 • Levanger-Sandnes Ulf: 0-1 (2017) OBOS-ligaen
 • Sandnes Ulf-Levanger: 2-2 (2017) OBOS-ligaen

11: Notodden rykket opp til OBOS- ligaen i 2016. Dette er klubben fra de nordlige deler av Telemark og de er i sin første sesong i OBOS siden 2012.

Notodden trenes av «Trønderen» Kenneth Dokken (eks Kolstad og Ranheim +++)

NotoddenFoto: Harald Olsen

NFK tok en 2 plass i sin PostNord avdeling og spilte kvalikk mot Raufoss over 2 kamper (1-2 og 2-1) sammenlagt 3-3. Notodden vant 5-4 på straffespark på Idrettsparken. NFK slo ut kasteballen i OBOS-ligaen Fredrikstad FK 5-3 over 2 kamper i opprykksfinalen.

Notodden har mange spennende unge spillere. Man kan neste spørre seg om hvor langt dette laget kan nå i OBOS-ligaen, når spillergruppen som helhet har liten erfaring fra spill på nest høyeste nivå. Kun 1 mann over 30 år (Midtgarden) vil utvilsomt være viktig for en spillergruppe med liten erfaring fra denne divisjonen.

NFK viser seg å være et farlig lag på overganger og kontringer. De har også sine store svakheter når de selv mister ball og på defensiv døball. Dette laget slipper inn mange mål på corner og frispark mot eget mål.

Pr. i dag virker ikke Notodden å være et lag som vil slå godt ifra seg fra første stund i OBOS. Men, entusiasmen og iveren til nyopprykkede lag skal man aldri undervurdere.

De berger i OBOS med god margin.

Spillerstall

Levanger FK har ingen tidligere kamper mot Telemark-laget.

OBS! Se opp for spissen Erlend Hustad, som har puttet jevnt og trutt gjennom vinteren!

LFK Avd- Sør stiller mannsterke til Levangers første kamp for året på Notodden og Idrettsparken. Avd Sør - Levanger FK Support sitt bilde.Foto: LFK-Avd Sør Facebook

12: Florø var et annet nytt bekjentskap i OBOS-liagen i 2017. Laget fra norges vestligste by og Sogn og Fjordane overrasket de fleste i fjor med sin kruttsterke 8. plass i OBOS. En sterk vårsesong gikk over til en meget svak høstsesong med kun en seier på de siste 10 kampene. Dette kan nok skyldes skader og salg av spillere som Endre Kupen (skader) og Rashad Muhammed (nå Sarpsborg 08). Endre Kupen med sine 14 mål i serien ble i løpet av inneværende vinter solgt til Bodø Glimt. Har hentet inn en del nye spillere og mistet like mange.

Virker å ha en tynn stall før sesongen setter igang.

Florø vil nok få en tung start på OBOS-sesongen 2018. Hva som skjer med laget i neste overgangsvindu vil nok være av betydning for om dette laget blir å finne i OBOS-ligaen 2019. Ellers vil Levanger FK få et gjennsyn med tidligere 2. keeper i LFK (sesongen 2016) Jakob Storevik

Spillere ut: 5 stk

Spillere inn: 5 stk

Spillerstall:

Levanger FK’s resultater mot Florø FK:

 • Florø-Levanger: 0-0 (2017)
 • Levanger-Florø: 1-1 (2017)

13: Tromsdalen rykket opp til OBOS-ligaen før fjorårets sesong i sammen med Florø, Elverum og Arendal. Sammen med Florø berget de plassen med god margin og var aldri nede i nedrykkssumpa. TUIL endte på en finfin 9 plass i 2017. Tromsdalen har siden 2000 vært et av heis-lagene mellom 2 divisjon og OBOS-ligaen. Laget rykket sist ned fra OBOS i 2014. (14 plass) + rykket ned i 2012 sesongen og 2010 (etter å ha vært i ligaen i 2 hele sesonger sammenhengende). Tromsdalen er i moderne tid det laget som har rykket ned fra OBOS-ligaen og opp fra 2 divisjon flest ganger sammen med Alta.Bilderesultat for tuil

Tromsdalen har lite endringer i spillertroppen fra 2017 sesongen, men det kan nevnes at det har vært mye fram og tilbake med trener Gaute Helstrup tidligere i vinter. Kontrakt eller ikke kontrakt.

TUIL har historisk sett aldri klart å holde seg i OBOS-ligaen i mer en 2 sesonger sammenhengende de 10 siste årene. De skal få slite i år! Men, jeg tror de berger pga kvaliteten og situasjonen hos enkelte andre lag.

Spillere ut: 4 stk

Spillere inn: 6 stk

Spillerstall:

14: Kongsvinger er en av fjorårets STORE skuffelser, sammen med Fredrikstad, Jerv og Arendal. Etter en forrykende sesong etter opprykket i 2015 endte de på en knallsterk 5 plass i OBOS-ligaen 2016 + kom seg helt til cup-finalen i samme år (4-0 tap mot Rosenborg). Den gang var Luis Pimenta hovedtrener med stor suksess.Kongsvinger IL Obos-ligaen 2017 Levanger.jpgFoto: Sigmund Ramfjord

I 2017 sesongen tok en «gammel» trener «kjenning» i OBOS-ligaen, Hans-Erik Eriksen over Kongsvinger-skuta. Den tidligere Follo og Hødd treneren fikk ingen umiddelbar suksess. Eriksen har tidligere rykket ned fra OBOS-ligaen med sitt Follo i 2015, 2013 og 2010. Han førte Follo til Cupfinale i 2010 hvor det ble et 2-0 tap mot Strømsgodset.

Hans-Erik Eriksen virker ikke å ha noe suksess med de lag han har hatt ansvar for siden Cupfinalen i 2010. Etter nedrykket med Follo i 2015 tok han over OBOS- topplaget Hødd (4 plass i 2015 sesongen i OBOS). Hødd, førte han rett ned i nedrykksumpa med sin Barcelona inspirerte fotball på Høddvoll i Ulsteinvik. Han og klubben ble enige i Juni 2016 om at deres veier sammen var talte. Hødd gikk ned i 2 divisjon ved sesongslutt.

Eriksen tar i 2017 over Kongsvinger (5 plass i OBOS 2016) og gjør som han gjorde med Hødd. Tar de rett ned i nedrykkssgjørma med samme filosofi. Kun en fin rekke med seire på tampen av sesongen gjør at KIL klatrer opp til en 10 plass. (langt unna forventningen innad og utad). Det murret i Kongsvinger i hele fjor og jeg kan ikke skjønne annet enn at det vil gjøre det samme inneværende sesong. Hans-Erik Eriksen får sparken før 17 Mai.Kongsvinger Levanger FK OBOS-ligaen 2017Foto: Sigmund Ramfjord

Spillere inn: 10 stk

Spillere ut: 12 stk

Spillertropp

Levanger FK’s resultater mot Kongsvinger IL:

 • Levanger-Kongsvinger: 2-2 (2016)
 • Kongsvinger-Levanger: 1-2 (2016)
 • Kongsvinger-Levanger: 0-1 (2017)
 • Levanger-Kongsvinger: 2-1 (2017)

15: Åsane rykket opp til OBOS-ligaen samme år som Levanger FK.  I sesongen 2015 endte de på en 11 plass etter å ha startet sesongen glitrende. Klubben var med i toppen av divisjonen frem til sommeren, men en begredelig sommer og høst sank Åsane på tabellen som en stein som var blitt kastet ut i Bergen havn. De berget til slutt plassen i det som var tidenens nedrykksdrama i OBOS-ligaen. I 2016 sesongen havnet Åsane på 10 plass og i 2017 sesongen ble det en 12 plassering.Åsane Levanger Jo Sondre Aas OBOS-ligaenFoto: Bjarne Berre

Åsane har mistet så godt som alle de etablerte spillerne i sentral-linjen siden 2015, og nå for noen uker siden dro Geir Andre Herrem, klubbens desiderte toppskårer til Bodø Glimt. Herrem skåret 40 mål totalt i OBOS-ligaen de 3 siste sesongene. Denne mannen har de IKKE eller får aldri erstattet.

2018 sesongen blir en blytung sesong for bydelslaget fra Bergen. De rykker ned til PostNord- ligaen etter 3 år i det nest øverste selskap.

Spillere inn: 8 stk

Spillere ut: 6 stk

Spillertropp:

16: Nest Sotra vant sin avdeling i PostNord-ligaen forran Notodden og er dermed tilbake i OBOS-ligaen etter 2 år i PostNord-ligaen. Nest Sotra rykked ned (14 plass) fra OBOS-ligaen i Levanger’s debut- sesong i 2015.

Spillere som reiste i fjor landet rundt med det de hadde av kroner fra egen lommebok. Nest Sotra som klubb sliter voldsomt med økonomien og ble senest i ¨slutten av januar inneværende år bekjært konkurs av av Skatt Vest. Denne klubben kan bli det nye HamKam eller Lyn i hva gjelder nedrykk pga økonomi. Det ser ikke bra ut, verken på økonomi biten eller spillerstallen som helhet. Det spørs hvor lenge denne klubben evner å holde «hodet» over vannet.Bilderesultat for nest sotra

Har et meget tynt og svakt forsvar!

Spillere ut: 7 stk

Spiller inn: 10 stk

Spillertropp:

Levanger FK’s resultater mot Nest Sotra:

 • Nest Sotra-Levanger: 1-1 (2015)
 • Levanger-Nest Sotra: 0-3 (2015)

Jeg er ingen fotball-ekspert eller har ingen spisskompetanse på å «gjette» tabellen.  Det eneste som er sikkert i OBOS-ligaen som ALLTID er at det vil være stor dramatikk i toppen av tabellen, om kvalikkplassene og i bunnstriden. Noen vil alltid skuffe stort mens andre vil overaske i tilsvarende grad. Stort sett ingenting blir som spådd før sesongen sparkes i gang. Det er DERFOR VI ELSKER denne ligaen.

Dette er VERDENS BESTE LIGA!

Jeg HÅPER og tror Levanger og Innherred’s befolkning finner veien til TOBB Arena Levanger inneværende sesong for å støtte Roger Naustan’s mannskap på veien til en ny historisk topp-plassering!

En by et lag, ett LEVANGER!Levanger supporterFoto: Sigmund Ramfjord

God ny sesong!