Lojalitet, støtte, kjærlighet og lidenskap

Sitt ikke hjemme nå på søndag å ha det «komfertabelt».

Fotball! Verdens største idrett. Den samler ulike grupperinger på tribunene som supportere, tilhengere, fans og flanører på tvers av geografiske og sosiale lag til en felles arena.

En fotballsupporter er en viktig aktør i fotballen slik vi kjenner den i dag. Enten det er på Markabygda stadion, Tobb Arena Levanger eller Anfield. Supporter Levanger FK Stallions OBOS-ligaen

De fleste identifiserer seg med en fotballklubb i mer eller mindre grad. Supporteren har et forhold til sin klubb som nesten kan sammenlignes med det man har med sin kjæreste, sin familie og nære venner. Det er lidenskap, det er kjærlighet, støtte og det er lojalitet! Det er religion! Som Pave Johannes Paul så fint sa det en gang;

«Av alle uviktige ting i verden så er fotball det viktigste!»

Levanger Stallions LFKEn supporter er den som personlig og følelsessmessig investerer i klubben sin, over lang tid.  Alle som elsker fotball eller identifiserer seg med et lag i mer eller mindre betydning, lokalt eller internasjonalt er en supporter. Dette i form av å enten være en fan som sitter hjemme i stua og ser på fotball-laget på tv, leser om det i avisene, eller den som etter beste evne tilrettelegger uken og ukene eller året som helhet for å komme seg ut og se alle hjemmekamper på stadion.

Tilhørigheten hos den ekte supporteren er dermed lokal. Den som støtter sitt lag i tykt og tynt, på stadion i eget distrikt og/ eller på bortekamper. LFK Avdeling Sør Mjøndalen OBOSligaenEller den som bor andre steder i landet, som ikke har muligheten til å se sitt kjære Levanger FK på TOBB Arena Levanger, men som alikevel reiser til alle nesten alle «borte» kampene til sitt kjære LFK.Levanger Avd Sør Levanger FK OBOSligaen

Levanger FK sitt bilde. Ingebrigt Steen-Jensen sa i sitt innlegg i Aftenposten 15 November 2014; «Fotballen skaper felleskap, vennskap, patriotisme, sorger og gleder. Fotballen er verdifull for alle. Den er like verdifull som 7- åringen som den er for Old boys, for gutter som men og jenter som kvinner»Levanger FK sitt bilde.Foto: Sigmund Ramfjord

Siden 2015 har vi i eget distrikt hatt muligheten til å se vårt eget lokale lag, lokomotivet i «Nord- Trøndersk» fotball på egen stadion, direktesendte kamper på tv, og innslag på de nasjonale sportssendingene og TV nyhetene. Vi har alle våre drømmer og visjoner hva gjelder Levanger Fotballklubb. Ingen fotballkamper i OBOS-ligaen er betydningsløse. Nå på søndag spiller Levanger FK en livsviktig kamp mot Tromsdalen. Levanger mål Kongsvinger

Å se Levanger i en beinhard kamp mot Tromsdalen gir så mye mer enn å sitte hjemme å se det samme på tv. Du hører det smeller i taklinger, spillere som roper ut sin frustrasjon mot dommeren, motspillere og lekre tekniske detaljer og sugende driv. Fans som synger og heier frem de 11 på banen. Vi jubler sammen på tribunene og vi feirer med spillerne!Skåring Levanger FKFoto: Bjarne Berre/ LFK media

Å dra ned til stadion hver hjemmekamp for å se Levanger Fotballklubb spille sine hjemmekamper, enten det er mot Tromsdalen eller Viking. Det er det som GIR MENING! Det er det som er viktig og det som gir de ekte gleder og sorger. Det er fotball – og det er derfor det KUN er fotballen som gir mening.Levanger Fotballklubb Supportere OBOSligaen(Foto: Sigmund Ramfjord)

Den viktige drivkaften til spillerne i Levanger drakten og supporterne på tribunene………………………….  er drømmen om eventyret!

Vi slutter aldri å håpe, tro på eller endre våre drømmer hva gjelder LFK!

Levanger Fotballklubb er «religion»

Jeg vil avslutte med å referere til forfatteren Eduardo Galeano fra Uruguay som sa følgende i boken sin «Fotball i sol og skygge»;

«En gang i uka flykter supporteren hjemmefra og begir seg til stadion. Flaggene vaier, det lyder av bjeller, kinaputter, trommer, det regner serpentiner og papirbiter. Byen forsvinner, rutinene glemt, bare tempelet eksisterer. På dette hellige området stiller den eneste religionen som ikke har ateister ut sine guddommer. Selv om supporteren kan være vitne til mirakelet på en mer komfortbabel måte foran TV’n, foretrekker han å legge ut på pilgrimsvandringen til dette stedet hvor han kan se sine engler duellere mot dagens demoner i levende livet. (…) Så lenge den hedenske messen varer, er supportene mange. Sammen med tusenvis av tilbedere deler han en sikker forvissing om at vi er de beste, at alle dommere har solgt seg, og at alle motstandere farer med fusk.

«Supporteren sier sjelden ”I dag spiller min klubb”. Han sier heller ”I dag spiller vi”.Levanger Sandefjord LFKFoto: Bjarne Berre / Lfk Media

Søndag 12.8. klokken 20.00 spiller Levanger mot Tromsdalen i en livsviktig kamp på vår egen stadion. Spillerne og trenerne behøver din støtte mer en noen gang. La oss fylle tribunene førstkommende søndag.

Det blir flomlys, det blir overskyet og det blir kjølig. Det er en kveldskamp!  Det skal bli stemning på tribunene.  Det skal bli fest!

Vis at du bryr deg, vis at Levanger Fotballklubb betyr noe!

En by, et lag, ett Levanger!

Opp med Levanger!