Matadoren fra Barcelona

Pep Guardiola og Arsene Wenger er begge managere som har beskrevet sine lag som «kunst» når deres egne mannskaper spiller. Spillere og individualister som skaper «mesterverk» ute på det grønne gress. Messi, Mezut Øsil og Sergio Aguero.

Vi her oppe på Innherred har gjennom tidene ikke vært bortskjemte med entertainere og kunstnere på en fotballbane. Vi er godt kjent med billedhuggeren Nils Aas på Innherred og vi ble på 1990- tallet gjort kjent med ekstrem entertaineren Fakiren Benifax (Inge Vidar Svingen’s) utrolige påfunn.

Det er langt fra Camp Nou til TOBB Arena Levanger.

I 2014 entret en liten og spinkel 18- åring fra Barcelona Moan’s (den gang) nedslitte, gamle og ujevne kunstgress. Katalaneren med en fortid i CF Damm i Katalonias hovedstad, ved de flotte strender og det solfylte Middelhav.  Akademiklubben som har fostret spillere som Dani Garcia, Keita, Aleix Vidal og Christian Tello til Barcelona, har nå levert en av sine magikere til lille- Levanger og Norge.

adria-mateo-lopez-levanger-fotballklubb-lfk-obos-ligaen-bodc3b8-glimt.jpg
Adria Mateo Lopez og Levanger Fotballklubb mot Bodø Glimt /. Foto: Sigmund Ramfjord

Adria Mateo Lopez hadde nå reist fra Middelhavets hvite strender til Eidsbotn og Trondeimsfjordens tarefylte bredder. Byttet ut Segrada Familia med Alstadhaug Kirke, Nå skulle gutten spille fotball i stiv-kuling og vannrett hagl, året rundt med ville norske «okser» rundt seg som var klare for å klippe han ned for hver meter han løp med ballen i bena.Adria Mateo Lopez Levanger FKFoto: Sigmund Ramfjord

Lite viste vi den gang hvilke gleder denne Matadoren ville gi oss i årene som lå fremfor oss.

En liten gutt ble fort mann i 2 divisjon og midtbane-maestroen var en av heltene som var med på å få Levanger opp i OBOS-ligaen i 2014. 96 kamper har Lopez brilljert på midtbanen og gitt oss 9 fantastiske og uforglemmelige mål fra distanse, enten han limte ballen i krysset fra 18 meter mot Brann i 2016.


eller kurlet kula fra kanten av 16 meter borte mot Elverum. En teknisk, ballvinnende og balansert spiller med avslutteregenskaper vi knapt har sett maken til i Trøndelag (bortsett fra Kokken). En slik spiller har til og med ikke Rosenborg hatt i sine rekker.

Ballvinneren og langdistanse avslutteren Adria Mateo Lopez har drevet storheter som Brann og Rosenborg til vannvidd på Levanger Stadion. Tror aldri Rosenborgs Mike Jensen har sett så svak ut som det han gjorde den dagen han stod ansikt til ansikt med Levanger’s Matador i 2017, eller Pål Andre Helland følt seg så ydmyket som den gang han ikke vant duellen mot Lopez i 2014, for så å få servert en elegant tunnel ved dødlinjen. Veien videre til pølsebua var ikke lang den dagen Pål Andre!Bilderesultat for levanger rosenborg

Vår lille STORE Matador undertrykker og immobiliserer sine motstandere i henhold til de regler som finnes på fotballbanen. Adria Mateo Lopez danser rundt, sniker seg forbi og hopper lett over sine rivaler, som regel med ballen trygt plassert ved sine føtter.

Det Adria Mateo Lopez gjør på banen er en kunst og det er en kulturbegivenhet som skjer direkte på vårt eget gress på TOBB Arena Levanger.

Vi har fått hatt gleden av denne magikeren i flere år nå. Men, vi er klar over at det er større «tyrefekter» arenaer i hele Skandinavia som er ute etter VÅR Matador. Vi håper å kunne få nyte vår Katalanske magiker så lenge vi kan.

Hvem behøver å dra til Camp Nou, Emirates eller Ethiad for å se dine likemenn skape kunst, når Adria Mateo Lopes skaper MESTERVERK i vår egen by, på vår egen matte!