Det gjør vondt…men VI GIR ALDRI OPP!

Jeg har jobbet med å skrive en hyllest den siste uken, til den lokale gutten, Levanger’s Espen Berger. Denne vil av naturlige årsaker aldri bli publisert…

Vi har vært gjennom et år med mye støy. Fra en «være eller ikke være» uttalt før sesongen i 2017, hvor man ender opp med å kjempe om kvalik til Eliteserien.

Før sommeren var omme ble det tidlig klart at Magnus Powell og LFK hadde bestemt seg for å skille lag av forskjellige årsaker. Som supporter ble man vitne til at en sittende trener «pisset» på klubben gjennom ulike oppslag i lokalavisene i sesong og rett etter sesongen. Etter endt sesong ble det tidlig klart at vår kaptein Erik Tønne heller ville dra til nyopprykkede Ranheim. Det som smertet aller mest var alikevel Bent Sørmo’s valg om å dra til klippfisk-klubben Kristiansund. Om ikke det var nok takket Per Verner Rønning for seg og la skoene på hylla etter mange år i toppfotballen.

Så, satt vi der med noen profiler mindre. 2 levangergutter mindre.skuffet supporter

Vi begynner så smått å forberede oss på en ny sesong, nye spillere og ny trener. Vi har iallefall Berger, Nordberg, Voll, Stene, Taddese og Lopez igjen + at noen unge lovende spillere kommer inn og noen rutinerte. Det er håp!

Sesongen har nettopp startet. Ny kaptein var blitt valgt, Espen Hammer Berger. Håpet! Levangergutten! Den forrige kaptein og klubbnomade valgte å forlate LFK etter knappe året til fordel for Ranheim…

Vår nye kaptein, Espen Hammer Berger gjorde som sin forgjenger, men på brutalt vis å takke for seg etter en offisiell kamp som kaptein. Rett før oppgjøret mot Aalesund’s FK på hjemmebane. Fra en nykomponert tropp under ny spillestil og trener. «Kapteinen som forlot skipet i det skuta la ut fra kai»

I Påsken skrev jeg om «Lojalitet, støtte og kjærlighet og lidenskap»

Dette innlegget setter tingenes tilstand litt på spissen.

Hvem går i krigen når de såkalte lederne drar fra slagmarken etter første skudd har blitt avfyrt i en krig som nettopp har startet? Jeg håper Levanger Fotballklubb velger sin kaptein med omhu. En spiller som har HJERTE for Levanger! En kriger og en leder. Ikke en som stikker av i det flyta blåser til start eller slutt!

Hvorfor skal jeg som supporter bruke min tid på å heie frem spillerne og laget?

Hvorfor skal jeg bruke penger på å støtte laget?

Hvorfor skal jeg være med på å bidra til at talenter fra Levanger skal få sitt gjennombrudd i Levanger FK, bidra til at de som satser skal få en mulighet til å drive på med det de elsker, gjennom å være en trofast supporter, medlem av klubben og sponsor.

Når enkelte, som så snart de slår igjennom i klubben stikker av ved første mulighet en tidligere OBOS-liga motstandere som har rykket opp til Eliten? Er det verdt å reise fra trygge omgivelser i Levanger til klippfiskbyer,makrellbyer, saftkokerbygder eller til Ranheims fjæra?

Finnes det ingen lokale spillere i Levanger med ambisjoner for klubben Levanger og seg selv som går utover en periode på 2 år, eller som har ambisjoner om å spille for et storlag i Norge som Rosenborg, Brann eller Vålerenga?

Hvorfor Kristiansund, Ranheim, Start eller Sogndal? Er det naturlig for en trønder/eller Levangergutt å trekke til slike klubber når vi har et lag på samme eller nesten det samme nivå….hvor vi har vært så nær ved å lykkes 2 år på rad!

Hvorfor skal jeg ha egne drømmer og visjoner om Levanger Fotballklubb i f.eks Eliteserien når spillerne selv knapt klarer å være lojale mot egen klubb, supportere og egen by. Noen stikker til og med uten å takke i all offentlighet klubb, støttespillere, supportere, dugnadsgjenger og næringsliv m.m., som har vært med å legge til rette for deres toppfotball-satsning i Levanger, VÅR HJEMBY! Skyldes det deres egen utakknemlighet eller skylapper og fokus på egen karriere?

Er det spillernes agententer som ute etter å spe på ellers så skral månedslønn for seg selv ved å selge en OBOS-spiller til et dårlig Eliteserielag? Er det dårlige veiledere de har rundt seg?

Hvorfor skal jeg som supporter ha tro og håp for spillerne ute på Levanger Stadion som ikler seg LFK drakten når de knapt selv virker å ha hjerte for klubben de spiller for.

Siden første sesong i OBOS-ligaen har spillere fra Levanger Fotballklubb dratt fra klubben. Benjamin Stokke og Bendik Bye fant det for godt å dra til små-klubber som Kristiansund og Sogndal for å leve ut drømmen om Eliteseriespill, uten at Levanger Fotballklubb fikk så mye som en krone tilbake for de. Benjamin har uttalt og og takket klubben i ettertid og gitt tilbake til klubben i ettertid, ved flere anledning.

For hvem og hvor fikk de sine karrierer på glid?

Ingen av disse var snakkis i fotball-norge når de spilte i Mjøndalen eller Ranheim. Det samme gjelder Sandmæl som i dag er Eliteseriespiller hos Ranheim

Etter 2017 sesongen var det på han igjen. Erik Tønne og Bent Sørmo. Disse stikker også av til dårlige eliteserielag. Ja, Levanger fikk sikkert noen kroner for Sørmo, men hva betyr dette i lengden? (Etter dette innlegget ble publisert har Bent Sørmo gitt en fyldig og fin forklaring i kommentarfeltet nedenfor)

Finnes det ingen spillere bortsett fra de aldrende legender Vegard Voll og Tom Erik Nordberg som ønsker LFK alt det beste på og utenfor fotball-banen?

Som Vegard Voll sa i 2013 da han forlot LFK, den gang klubben spilte i 2 divisjon: «Dette er det tøffeste valget jeg har vært med på» og avslutter med «Levanger FK er i gang med noe stort, og det er vemodig å forlate mitt kjære LFK», skrev midtbanespilleren i en sms til Trønder Avisa.

Hvorfor klarer ikke dagens spillere å se rundt seg og vite hvor de kommer ifra og være STOLTE av det? Gi offentlig uttrykk for sin kjærlighet for klubb, by og omgivelser, om de har slike følelser eller har noen takknemlighet over for stedet de har vært i?

Jeg har full forståelse for at spillere har ambisjoner om spill på høyeste nivå i Norge, men ambisjoner må vel være bedre enn å dra til et lag som er 6-10 plasser over LFK hva gjelder toppfotball….eller er det pga et ønske om å stå på motsatt banehalvdel på Levanger stadion de kommende år?

For meg er det helt uforståelig at spillere forlater prosjekt LFK til såkalte «større» klubber i Norge, bare i håp om å få seg en sesong eller noen kamper i Eliteserien, for lag som vi mest sannsynlig vil møte igjen i OBOS-ligaen?.

Skal disse spillerne «ønske» seg hjem igjen hvis det går skeis i Kr.sund eller Start? Hvem vil ta imot disse med åpne armer igjen?

Det skal bety noe å spille for Levanger!

Jeg skriver nå med hjertet og rett fra levra. Grunnet siste døgnets hendelser og siste år som helhet gjør at det smerter. Overgangen til Berger fra Levanger til Start i overgangsvinduets siste time var dråpen! Dette hadde jeg ALDRI trodd skulle skje. Ikke på denne måten. Hjernen har dermed kortsluttet..!

Levanger skal fortsette sin fremgang…uavhengig selv om noen tidligere LFK profiler ønsker å oppsøke sine drømmer på Kristiansund stadion, Coop Xtra Arena, Fosshaugane eller Sparebanken Sør Arena.

Levanger Fotball klubb klarer fint å levere 1 spiller til Eliteserien pr. år. Det er vel også et uttalt mål. Men å levere 3 stk i løpet av noen månender og 5 stk på litt over 1 år, det er vel i overkant for oss som har forhåpninger om noe større på Levanger Stadion.

Det er på Levanger Stadion ALT det viktige skjer og det er der ALT det viktige kommer til å skje!

En dag kan det hende det er VI som spiller i Eliteserien! Hvem kommer bankende på vår dør da?

Nå er det bare å riste av seg skuffelsen.

Årets VIKTIGSTE kamp står for døren da Aalesund FK kommer til Levanger på søndag.

Jeg håper og tror at de spillerne som entrer matta på søndag vil gjøre alle vår håp sanne den dagen ved å sende Lars Bohinen’s gutter hjem som slakt-offer og 0 poengSupporter Levanger FK Stallions OBOS-ligaen

En by ett lag Ett Levanger!

Opp med Levanger!