Frykten var ubegrunnet

Levanger Fotballklubb har nå spilt sine 2 første kamper i OBOS-ligaen. Vi står med 1 poeng, det samme som vi gjorde etter de 2 første kampene i 2017 sesongen. I fjor stod vi med 2-3 i målforskjell. I år har vi 2-3. I motsetning til i fjor har vi skåret i begge kamper. Første kamp var 1-1 borte mot Notodden, et lag som vant 11 og kun tapte 2 ganger på eget kunstgress i fjor. Et sterkt hjemmelag. Notodden som i sin andre kamp knuste HamKam 1-3 på Briskeby. HamKam vant samtlige 13 kamper på eget gress i fjor. I vår andre kamp nå på søndag stod Aalesunds FK på motsatt ende på Levanger Stadion. I denne kampen ble overmakten for stor, selv om vi ledet 1-0 i hele første omgang. Det laget AaFK mønstret på TOBB Arena Levanger må vel sies å være av de aller sterkeste som har stått på motsatt banehalvdel i vår OBOS-liga historie. Robert Stene Jo Sondre Aas Andreas Wrele Levanger FK Aalesunds FK OBOSligaen TOBB ARENA LEVANGER.JPGFoto: Bjarne Berre

Det har vært en bekymringsfull tid for den jevne LFK supporter. Som vi alle vet har vi mistet mange spillere, fått nye ukjente spillere inn og noen har kommet helt i siste liten. Vi har fått inn en ny og offensiv annlagt trener i Roger Naustan.

Som en kanskje over gjennomsnittet Levanger supporter har jeg hatt stunder i vinter hvor man har vært bekymret for hva Levanger FK har av stall og hvem disse spillerne er. De som ble hentet inn som erstattere har vært skadet eller syke gjennom store deler av vinteren. Vi har ofte hatt 2 u-landslagspillere som har vært på landslagsoppdrag hvor LFK har spilt treningskamper, og dermed ikke tilgjengelige. I vinter ble dermed de alle treningskampene spilt mer eller mindre med mange reserver og prøvespillere som ikke fikk kontrakt og ulike sammensetinger av laget og posisjoner hos spillerne grunnet sykdom og skader. Det har vært en vinter med mye testing. Trenere som skal bli kjent med spillere, spillere som skal bli kjent med hverandre og trenerne.

Alt har så å si vært nytt både på trening, sosialt og i kamper. Selv om Levanger har spilt kamper mot antatt sterkere lag som GIF Sundsvall, Ranheim, Kristiansund og SJK har LFK vært fullt på høyde med de respektive lag og til tider kjørt kampene uten å få uttelling. Defensivt har LFK vært solid (bortsett fra noen individuelle feil i noen kamper). Viktor Ljung, Hampus Holmgren og Martin Roseth er utvilsomt spillere som har tilført LFK ekstra styrke og bredde i troppen.Viktor Ljung Levanger Fotballklubb LFK OBOSligaen TOBB ARENA LEVANGERFoto: Bjarne Berre

Midtbanen er den lagdelen Levanger har bevart nesten i sin helhet fra 2017 sesongen. Adria Mateo Lopez og Horenus Taddese jobber non-stop som de «durasell- kaniner» de er. Vi vil forsatt få se spektakulære prestasjoner fra disse 2. I tillegg har Roger Naustan trukket Jo Sondre Aas ned på en sentral midtbane. Jo Sondre vokser og vokser i positiv forstand i denne rollen i kamp for kamp. I tillegg har vi fått inn 2 hurtige kanter i form av Solomon Duah og Ermal Hajdari. I «sivet» lusker også de lokale ungguttene Heike Lie Konradsen og Andreas Gundersen, som gjennom gode prestasjoner i vinter vil få spilletid og sine sjanser gjennom en lang sesong.Horenus Taddese LFK Levanger Fotballklubb TOBB Arena Levanger OBOS-ligaen

Det er kun fremover på banen at prestasjonene ikke er helt der vi ønsker de. Men i siste kamp mot Aalesund fikk vi se antydninger til hva vi har fremfor oss, selv mot et meget baktungt og lavtliggende AaFK. Løpene og bevegelsene begynner å sitte, pasningskvaliteten og timingen på disse er nok ikke der hvor Naustan ønsker det pr. idag, men dette kommer! Det ser vi helt klart konturene av. Da vil det bli meget morsomt på alle hjemme og bortekamper i løpet av sesongen.

Det er nå kun snakk om tid før Stene og resten av angrepsrekka kommer i målprotokollen.

Frykten i forkant av denne sesongen var ubegrunnet. Det bor mye i dette Levanger-laget og det er like før de får det ut i i angrep. Jeg tviler på at vi i kamper mot Sandnes Ulf og Strømmen vil møte lag som legger seg lavt mot et offensivt Levanger-lag, i motsetning til det Notodden og AaFK gjorde i sine. Da ligger det ann til god underholdning i Sandnes og på Strømmen.

I motsetning til fjorårets start har vel LFK produsert flere sjanser i løpet av sine 2 kamper kontra det de gjorde i løpet av sine første 4 i fjoråret. Dette blir bra!

Det er også gledelig å høre Stallions synge som de gjør og LFK- support avd. Sør stiller mannsterke til bortekampene. Det er like viktig det som skjer på tribunene som det som skjer utpå banen!Stallions LFK OBOS-ligaen

Ser frem mot kampen i Sandnes førstkommende søndag!