Legenden Vegard Voll

Det er få aktive eller tidligere spillere i Levanger og på Innherred som har ofret så mye og gitt så mye for egen klubb, på og utenfor banen hva gjelder Levanger Fotballklubb  som Vegard Voll.

Vegard Voll er Levangerfotballen. Vegard Voll elsker LFK. Vegard var med i LFK den gang oppturen begynte like før årtusenskiftet, den gang som 17 åring og i 3 divisjon. Hans generasjon var blant de som fikk Levanger Fotballklubb til å prestere på banen.

Jeg har hatt den gleden av å ha kjent Vegard Voll siden barneårene i Momarka. Vi var en gjeng på 5-15 gutter på tidlig 1990-tallet som «eide» den grusbelagte og ugressbegrodde og humpete Momarkabanen 100 meter unna Vegard Voll’s hjem. Vi var i all hovedsak gutter i alderen 12-16 år som spilte ball på løkka så å si hver eneste dag. Sommer som vinter. Vi spilte 1 gang borti’n, basse, 7 mot 7 og alt annet av ballspill unger gjorde på den tiden. Vi hadde til og med ukentlige «Landskamper» i Momarka på den tiden. Norge- Iran. De lokale unguttene i Momarka mot våre nye landsmenn fra Iran, som alle hadde ankommet Levanger i eller før denne tiden. Dette var kamper med høy temperatur og knallharde dueller. Ingen ønsket å tape landskampene. Verken «Norge» eller «Iran». Det gikk til tider hardt for seg på Momarkabanen i disse klassikerne av noen oppgjør. Det var brutale taklinger og regelrette slåsskamper i forbindelse med disse kampene. Men, vi tok alltid hverandre i hånda etter kamp og stilte med blanke ark til neste uke.

Det var oss «store» guttene som enten var på vei inn i puberteten mens andre hadde passert denne milepælen med god margin. (bart, hår på kassa og hockeyhår ++) Så hadde vi en liten pjokk. Vegard «Lilly» Voll. Snørrungen og lillebroren på ca 7-8 år, den bittelille broren til den mye større broren i guttegjengen, Lars Tarjei Voll.

Jeg husker den gang Vegard stod på sidelinjen med en egen ball i hendene å så på oss «storgutta». Fotballshortsen på snei og joggeskoa var knyta feil. Gutten spurte så fint om han kunne bli med å spille sammen med oss. Vi manglet jo selvfølgelig en «mann» den dagen for å kunne «mønstre» 2 lag på 7’er banen. «Ok, la gå for denne gangen» tenkte vi sikkert. Hva kunne denne lille gutten bidra med i vår «tekniske, hurtige og brutale» fotballhverdag? Vi var jo «verdensstjerner! Vi «hadde» jo spillere som Teddy Sheringham, Paul Ince, Paul Gascoigne, Mark Hughes, Ian Rush og Tony Adams» på våre lag. Hvem skulle han være og hvem trodde han at han var?

Fra første stund vi «store gutta» så «lille» Vegard Voll på en fotballbane, så satte han seg umiddelbart i respekt. Vi gav han et eget «kunstner navn» Lilly! Den lille pjokken som nettopp hadde begynt på barneskolen la ikke noe imellom for oss «storgutta». Gutten var en hardhaus og han tålte en trøkk. Han brydde seg ikke om vi var 10-30 kg tyngre eller var en halvmeter høyere enn han selv. Han hoppet inn i dueller og taklinger med livet som innsats, OG han vant mange av de. Han kunne skåre vinnermål på en stupheading eller knalle til fra 10 meter på overtid i ekstraomgangene mot Iran. Han ble fort en del av fotballgjengen i Momarka. Han var liten av størrelse og alder, men stor når det handlet om fotball.

«Lilly» hadde en forståelse for spillet mange av oss eldre ikke kunne vise til. Vegard Voll, den lille pjokken ble raskt en del av «fotballgjengen» i Momarka. Den lille gutten ble en av de vi større gutta ringte på til, gjorde avtaler med for å få han med ut å spille fotball med oss. Han ble en av de som ofte ble valgt blant de «første» når lag skulle velges.

Etter noen år ble vi store gutta enda større, og vi fikk andre ting å bedrive dagene med enn å spille fotball på den lille-Momarkabanen. En ting er sikkert. Mens vi andre jaget jentene, dro på fest og annet som ikke gjør at man blir god i fotball, så er jeg sikker på at Vegard Voll fortsatte videre i sin samme oppofrende stil, enten det var Momarkabanen eller andre mindre eller bedre arenaer, grus, kunstgress eller gress!

Som Momarking gikk det sikkert 7-9 år før jeg så Vegard Voll spille ball igjen. Den gang ble han inkludert i Levanger Fotballklubbs A-lag i 1999.Sesongen 1999 Levanger FK Han var fortsatt ikke fullvoksen, men han hadde fortsatt ballvinneregenskapene, duellstyrken og mentaliteten til selveste Roy Keane. Vegard «Lilly» Voll skulle nå spille voksenfotball. Vi på Levanger kunne jo før den tid lese i avisen om et småguttelag og guttelag som gjorde det sterkt i Trøndelag, i Norge og Skandinavia før den tiden. Det var lagene til Vegard Voll! Krigsmaskinen.

Junioren Vegard Voll ble tidlig beskrevet som en spiller som hever seg over gjennomsnittet, som et talent og som en som er et samlingspunkt i ethvert lag. Fest ikke festspill Levanger FK opp i 2 divisjon

Vegard Voll ble kretslagspiller og U-landslagspiller i tidlig alder. Han og hans generasjon/kull av fotballspillere i Levanger er nok den sterkeste og beste som noen gang har herjet i de aldersbestemte klassene i Trøndelag, og muligens blant de topp 10 i Norge gjennom tidene?. Vegard Voll spilte fotball med Per Verner Rønning, Kristoffer Vatshaug Paulsen, Martin Moksnes, Stig Gøran Brenne og Morten Ravlo m.f. Det var mange gutter i og rundt denne aldersgruppen som var på aldersbestemte landslag. Gutter fra Momarka, Bruborg, Nesset, Skogn, Okkenhaug, Mule og Finne. Fine Levangergutter! Ingen av disse var kjent for å legge noe imellom på en fotballbane. Oppofrende spillere som gav ALT.

Den som har gitt mye og mest til Levangerfotballen, på og utenfor fotballbanen er Vegard Voll. «Lilly’n» er Levangergutten som har blødd oftest og lengst for Levanger FK. Han var med å spille Levanger FK opp i 2 divisjon i 1999Sammen for LFK 2stk VOLL 1999, var med ned i 3 divisjon i 2000 og spilte Levanger opp i 2 divisjon igjen i 2001 og var med på å gjøre Levanger til et topplag i divisjonen og var med på nedturer hvor opprykk til 1 divisjon var en hårsbredd unna.

Vegard Voll har spilt andre steder, og ble hentet til det hardt- satsende Hønefoss i 2005 og senere for en klubb vi på Levanger er mindre begestret for i dagens Innherreds-fotball, Ranheim. Han har derimot aldri lagt skjul på sin «kjærlighet» til Levanger Fotballklubb når han har spilt for noen av de andre klubbene.

Da Vegard returnerte til Levanger igjen siste gang i 2016 har han vært en viktig bidragsyter på banen til å gjøre LFK til et stabilt lag i OBOS-ligaen, et lag som har kjempet om kvalikkplass til Eliteserien i 2016 og 2017. Med sin rutine som fotballspiller og kvaliteter som menneske har han vært med på å gjøre Levanger Fotballklubb en klubb med stort hjerterom og omtanke hva gjelder andre arenaer enn selve fotballen.

Fotballspilleren Vegard Voll er slik jeg kjenner han kompromissløs og raus på en og samme tid. Hans karriere som fotballspiller i alle de år er gjort til kjenne gjennom en enorm arbeidsinnsats, viljestyrke, duellstyrke og og høy temperatur. Han har spilt hver eneste kamp i sin lange karriere som om det var hans siste! Han har gitt alt på banen.

Som menneske er han raus og omtenksom, å vil det beste for de personer og samfunn han til enhver til befinner seg i.

I Levanger har han vært primus motor for Barnas Dag på Levanger Stadion og Stadionparken. Organisert store og morsomme aktiviteter for små og store barn i Levanger kommune, i Levanger. Vegard Voll Barnas dag Levanger InnherredI Ranheim ofret han mye tid på «Fotball etter skoletids- ordningen» de hadde der. Vegard Voll brenner i likhet som sin far Sturla Voll, for barna og ungdommens muligheter for fotball og utvikling i nærområdet.

Undertegnedes første møte med Adeccoligaen, nåværende OBOS-ligaen var da Vegard Voll fikset gratis inngang til oppgjøret Hødd- Hønefoss i Ulsteinvik i 2006. Vegard tok seg god til etter kampen til å slå av en prat på Høddvoll, selv om jeg ikke hadde pratet med Vegard på sikkert 5 år.

Han gir alltid mer en det han får tilbake. Vegard Voll brenner for det han gjør og for de han spiller for. Han gir alt! Enten det var på Momarkabanen, barne og ungdomsfotball i Sverre, toppfotball i Hønefoss, Ranheim eller Levanger.

Han gir alt i sitt arbeid utenfor banen hva gjelder barn og fotball i Levanger. Han ønsker Levanger og Levanger Fotballklubb det aller beste, alltid.Vegard Voll Levanger Fotballklubb

Vegard Voll bryr seg LFK

Vegard Voll har vært i Levanger Fotballklubb i 3 perioder. Fra 1999-2005, 2012-2014 og 2016 til 2018. Med inneværende sesong passerer han snart 300 kamper for klubben på seniornivå. Han er spilleren med flest kamper for Levanger Fotballklubb.Vegard Voll Levanger Fotballklubb LFKFoto: UllKisa

For den som kjenner Vegard riktig, vil han helt sikkert fortsette å bidra på samme måte, i en eller annen form den dagen han legger skoene på hylla, etter en meget innholdsrik og merkverdig karriere som fotballspiller.

Det Vegard Voll har gjort for LFK på banen og ikke minst utenfor banen står det stor respekt av.

Legender skapes ikke over natta. Det arbeid Vegard har gjort for Levanger de årene han har vært i klubben er rett og slett imponerende og noe å strekke seg etter for enhver Levangsbygg som elsker Levanger, Levanger Fotballklubb og lokalsamfunnet som helhet.

Skal det noen gang reises en statue ved Levanger Stadion for en fotballspiller så bør den reises til ære for Levangers store sønn på og utenfor banen, nemlig den spillende evighetsmaskinen, legenden og medmennesket Vegard Voll.