Mirakelet i Sandnes 18.10.2015

Året var 2015. Det var en bekmørk og kjølig høst. Tåken lå tung og tett over Levanger Fotballklubb. En poengfattig sensommer og høst hadde plassert LFK meget utsatt til på tabellen. Et tap for Ranheim den 4 oktober 2015 var nesten ensbetydende med nedrykk.

Levanger tapte kampen mot Ranheim, selv om LFK dominerte spill og sjansestatistikken. Et sørgelig 3-2 tap på overtid sørget for at vi mistet kontakten med lagene over nedrykksstreken. Bunnen var nådd! Levanger lå nå nest sist på tabellen. Det var 4 kamper igjen av serien. Det var bekmørkt for alle med et hjerte for LFK.

Hvordan kunne vi berge nå? Nedrykkskamp mot Bryne hjemme, en beintøff kamp mot opprykkskandidaten Sandnes Ulf, nedrykkskamp mot Follo og hjemmekamp mot topplaget Sogndal. Levanger måtte vinne ALLE kamper for å berge på egen hånd. Det var tidenes nedrykksdrama i KOKKOSLIGAEN som OBOS-ligaen ble kalt det året og Levanger lå svært dårlig an etter 9 poengløse kamper de siste måneder. Dette tente ikke mye håp hos den jevne supporter.

Det måtte et mirakel til. Det skulle ikke være mulig å hente 3 poeng i hver av de gjenstående kampene. Alle kampene betød noe for alle involverte. Enten kjempet de om opprykk eller så kjempet de mot nedrykk. Dette ville bli brutalt.

Som vi alle vet, så er fotballen rund. Nylig har vi vært vitne til snuoperasjoner i Champions League hvor Roma ble ydmyket 4-1 borte mot Barcelona. Hvem hadde sett for seg at Roma i andre kamp skulle snu dette resultatet til sin fordel og gå videre i turneringen etter kamp 2? Ingen!

Hvem hadde sett for seg at Levanger skulle gå hen å vinne alle de resterende betydningsfulle kampene i OBOS-ligaen 2015 etter tapet for Ranheim 4 oktober? Få eller ingen! Det var kun et syltynt håp!Never give up Per Verner Rønning

Første kamp etter «knock-out’n» mot Ranheim var hjemme mot Bryne. Denne kampen måtte vinnes! I en kontrollert kamp vinner Levanger Fotballklubb 1-0 etter mål av Bendik Bye. Vi hadde fått heng på lagene over oss, men vi var fortsatt nest sist på tabellen. Neste kamp måtte også vinnes.

Den 18 oktober 2015 står Levanger Fotballklubb ansikt til ansikt mot «overmakten» Sandnes Ulf. Laget som hadde rykket ned fra Eliteserien året før. Laget som skulle rett opp til Eliteserien. Med seier over LFK var Sandnes Ulf fortsatt med i kampen om direkte opprykk. Et tap for Levanger sin del var så godt som ensbetydene med nedrykk.

Det startet forferdelig dårlig. Levanger havnet tidlig under etter et mål av Kent Håvard Eriksen. 1-0. Nå ble det vanskelig! «Lukten av 2 divisjon hadde satt seg i egen stue».

Men, LFK gir ikke opp. Levanger utligner til 1-1 minutter før pausesignalet ved Per Verner Rønning. Sandnes Ulf går i strupen på LFK etter pause og øker til 2-1 etter 60 min. Vi ligger under og vi må vinne! Levanger gir ikke opp. Det står fortsatt 2-1 til Sandnes Ulf når vi har spilt i 78 min. Det er 12 min. igjen. Dette blir et av de lengste 12 minuttene jeg har opplevd som supporter, i egen stue. Det ser ikke bra ut. Men SÅ….Bendik Bye dukker plutselig opp og utligner til 2-2. Det er håp. Det er jubel, både i Sandnes og i eget hus. Sandnes Ulf Levanger

Klokken passerer 90 minutter.  Det ser ikke lyst ut med tanke på seier, men så, 4 minutter på overtid vinner Benjamin Stokke ballen som legger ut til Kaj Leo Bartalstovu som skyter mot mål. Den treffer en uheldig Sandnes Ulf spiller og går i mål. Den siste sjansen i kampens siste sekunder. Levanger hadde snudd kampen. Resultatet var 3-2 i favør Levanger. Vi var i himmelen. Dommeren blåste av ved avspark. Vi hadde vunnet. VI HADDE VUNNET I SANDNES! Spillerne feiret på Sandnes stadion og jeg som andre supportere som ikke var tilstede men som kun fikk sett kampen på tv, hoppet og skrek høyt i egne hjem. Vi hadde vunnet!(Høydepunkter fra kampen finner du HER)Sandnes Ulf Levanger FK 2015

Vi hadde nå vår skjebne i egne hender! Vi var kun 2 poeng bak Follo på tabellen, et Follo- lag på sikker plass, et lag vi skulle møte i neste kamp i Ski. Sandnes Ulf Levanger FK 2015 2-3

Hvordan resten av denne historien er husker vi alle. Kampen mot Follo ble også en utrolig snuoperasjon. Levanger vant de to resterende kampene sine (Follo og Sogndal) og berget plassen med «god» margin. På en måned hadde vi gått fra å være så godt som nedrykksklar til å berge plassen med god margin. Hvem hadde trodd det etter tapet mot Ranheim og 9 strake tap?

Mørke skyer hadde forlatt Moan og Levanger Fotballklubb. Frem kom solen med lys og varme.

Vi var aldri truet av nedrykk under den siste kampen. Helt utrolig med tanke på stemningen og forhåpningene vi hadde fire uker i forveien.  Kampen i Sandnes gjorde sitt til at vi bykset ut av gjørma i bunn av tabellen. Hadde vi tapt kampen i Sandnes, er det ikke sikkert historien til LFK er slik vi har kjent den de siste årene.

 

Men, hvem vet.

Levanger FK gir ALDRI OPP!

Måtte vi få en herlig første 3 poenger i kampen nå på søndag, mot nettopp Sandnes Ulf!

En by ett lag, Ett Levanger!

Opp med Levanger