Aldri gi opp

De siste 8 månedene som har gått, har den jevne Levanger- supporter sett forferdelige og katastrofale hendelser som svik, nedturer og arbeidsuhell – men vi kan sitte her denne ettermiddag, denne sene Juni ettermiddagen og ikke føler jeg meg veldig takknemlig for hva som har skjedd i tiden som har gått, og for tabellsituasjonen til vår fotballklubb og vår by?

Hvorfor….?, da jeg skrev her sist i April, var vi ganske så alene, desperat alene, og vi hadde vært så i fem eller seks måneder. Mediene og fotballeksperter hadde ingen tro på vårt kjære LFK. Vi var dårlig «væpnet». Spillere som hadde forlatt oss, skader, ny trener, manglende samhandling og manglende resultater. Vi er ikke så dårlig «væpnet» i dag; men den dag var vi svært dårlig «bevæpnet». Vi hadde en uimotståelig trussel fra fienden og deres angrep slår fortsatt på oss, og dere selv hadde hatt erfaring med disse angrepene. Aalesund’s FK, Sogndal, Viking, Jerv, og Mjøndalen hjemme på Tobb Arena Levanger. Jeg forventer at du som jeg begynner å føle deg utålmodig over det faktum at man har opplevd denne lange rekken med ingenting….. Feiring Levanger Fotballklubb Stene Nordbergfoto: Bjarne Berre

Men vi må lære å være like gode på det som er kort og godt, og det som er langt og tøft. Det er generelt sagt at Levanger befolkning og LFK’s spillere ofte er bedre til sist. De forventer ikke å flytte fra krise til krise; de forventer ikke alltid at man hver dag vil gi opp en edel sjanse for «krig»…… men når de veldig sakte legger seg til at saken må gjøres og jobben gjennomføres og ferdigstilles, så……, selv om det tar måneder – hvis det tar år, så gjør de det.

En annen leksjon jeg tror vi kan ta, bare kaster våre tanker tilbake til senhøsten 2017, er at fotballkamper ofte er veldig villedende, og som e Kipling sa det så godt en gang;»… motstanderne møtes med Triumf og Katastrofe. Man MÅ behandle disse to «bedragerne» akkurat med samme mynt. »

Du kan ikke fortelle fra «skikkelser» hvordan ting skal gå. Noen ganger gjør fantasien ting langt verre enn den i realiteten er; men uten fantasi kan ikke mye gjøres. De menneskene (spillere, trenere, supporterne og klubbens ledere og styre) som er fantasifull ser mange flere farer enn de som kanskje eksisterer; sikkert mange mer enn hva som vil skje; men da må de også be for å få det ekstra motet til å bære denne vidtgående fantasien.

Men for alle, og hva som er helt sikkert, etter hva vi har gjennomgått i denne sesongen – jeg adresserer dette til Levangers befolkning, supportere og de som bryr seg om Levanger Fotballklubb.Levanger FotballklubbFoto: Bjarne Berre

– Det som er sikkert fra denne perioden de siste 8 månedene, er dette lærdommen!:

Aldri gi opp. Gi aldri opp. Aldri, aldri, aldri i verden, stor eller liten, bitteliten eller gigantisk, aldri gi opp, bortsett fra overbevisninger av vår ære og gode forstand.

Gå aldri ut for å tvinge. Gi aldri noe «gratis» til den tilsynelatende overveldende makt av de som fremstår som «fienden».

Vi sto helt alene for nesten et år siden, og i mange byer og fotballklubber virket det som om kontoen vår var stengt, vi var ferdige. All denne tradisjonen vår, våre sanger, vår fotballhistorie, denne delen av historien til denne klubben, var borte, ferdig og likvidert.

Veldig annerledes kan stemningen være i «morgen». Levanger Fotballklubb….mange medier, fotballeksperter, dårlige supportere og andre negative forståsegpåere trodde Levanger Fotballklubb, ledere, trenere og klubbens spillere hadde trukket for «gardinene». Våre spillere, våre supportere og patrioter skal stå i stormen. Vi kan ikke hvile. Det kan ikke finnes en tanke på å gi opp; og med det som nesten virket som et mirakel for de utenfor vår kjære fotballklubb, selv om vi selv aldri tviler på det, befinner vi oss nå i en posisjon der jeg sier at vi kan være sikre på at vi bare må begynne å vinne, for så å begynne å erobre og fortsette å erobre.LFK Stallions Levanger FotballklubbFoto: Bjarne Berre

LFK Stallions, som synger så høyt: Du og dere sang det ekstra verset skrevet til våre kjære spilleres ære, som jeg og andre elsker å høre, og som dere vil gjenta nå på søndag. Det samme gjelder den jevne supporter, støttespiller, medlemmer og andre tilskuere. Det finnes ikke noen ord eller trampeklapp vi vil endre – jeg ønsket å gjøre det i forrige hjemmekamp, men jeg våget ikke. Det handlet nå om vår standhaftighet og mot: «Ikke mindre, vi reiser oss i mørkere dager.»

La oss ikke snakke om mørke og vanskelige dager: la oss heller snakke litt om de gode dager. Dette er ikke de mørke dager; Det er gode dager – de største dagene vår fotballklubb har levd i; og vi må alle takke fotballguden for at vi har fått anledning til, hver og en av oss i henhold til våre plasser på Tobb Arena Levanger, enten som supporter, spiller, klubbledelse, styre, medlemmer, trenere, dugnadsgjengen og alle andre som elsker klubben i vårt hjerte, Levanger Fotballklubb…., nemlig å ha den ære og spille en rolle i å gjøre de kommende dagene, månedene og årene til en minneverdig epoke i historien til vår fremgangsrike og unge fotballklubb, i vår egen by og distrikt.Levanger Fotballklubb JO sondre AasFoto: Bjarne Berre

Kom dere på kamp nå på søndag kjære venner og kjære Levangsbygg! Vi skal reise oss på søndag. Spillerne skal kjempe og vi skal støtte de gjennom hele kampen. På søndag skal vi ta 3 poeng mot Ull/Kisa.

En by ett lag, ett Levanger!

Opp med Levanger!

 

«Denne teksten er hentet og oversatt fra Sir Winston Churchill’s kjente tale: «Never Give In» i 1941.