Årets høststorm

Tiden er inne for kraftige og hissige fenomener som skapes av «frontsoner» som er i konstant bevegelse. Den hurtige, tekniske og målfarlige angrepsrekka til LFK kan få målrettede bevegelser og gjennombruddshissige løp som får de vaklende forsvarere til å rygge mens balltempo og bevegelser hos Levanger FK får luften til å gå ut av motstanderne. «Trykkfallet» hos motstanderne fører med seg en tiltagende bevegelse rundt motstandernes mål etterhvert som det oppstår «likevekt mellom trykkreftene» inn mot motstanderne fra en energisk angrepsrekke.

Årets høststormer kan allerede være satt i bevegelse. Levanger med sin angrepsrekke Hajdari, Stene og Nissen kan skape mye trøbbel for høstens motstandere. Vi så konturene av hva vi har i vente da Ermal Hajdari til tider herjet med Sogndal- forsvaret og skåret 1-0 målet på nydelig vis, før den gamle «oksen» og tidligere landslagspilleren Kjetil Wæhler klippet ned vårt svensk/albanske hurtigtog. Hajdari fikk dermed et særdeles dårlig passende skadeavbrekk på 6 uker, både for laget sin del og seg selv i en viktig periode av sesongen.Ermal Hajdari Levanger Fotballklubb OBOSligaen 2018(Foto: Bjarne Berre)

Det tekniske hurtigtoget fra Sverige begynte å finne sin plass og vise form hos LFK intill nevnte skade. Lynvingen er mest sannsynlig klar for spill igjen når dommeren blåser til kamp på Nedre Eiker 22 Juli.

Det har gjennom våren vært gjennomgående noe blodfattig over avslutninger, løp og innlegg på siste 1/3 del for Levanger’s del. Spillet og bevegelsene begynner å sitte, men det er pr. i dag noe uforløst i begge ender av banen.

Vi har fra før den gamle ringreven Robert Stene. 29314513_10156190130487829_7803689237320040448_o(Foto: Sigmund Fosseng Ramfjord)

Norges mestskårende spiller i 1 divisjon gjennom tidene. Det har «lugget» en del for Stene hittil i år, slik det gjorde i vårsesongen i fjor. Kjenner vi han rett i LFK trøya så er Robert en «slow» starter, som finner nettmaskene nå som sommer går mot høst, slik han gjorde det i fjorårssesongen. Kun 5 mål på de første 15 kampene i år. Målsniken som endte opp med totalt 15 nettkjenninger i 2017.

Inn har danske Kasper Nissen kommet fra Sogndal.molde-fk-kbk-2-3-treningskamp-kasper-nissen(Foto: Molde FK)

Spilleren som ble kåret til Årets Talent i 2 divisjon i 2016 med sine fantastiske 18 mål på 26 kamper for Nest Sotra. Nissen ble etter 2016 sesongen jaktet av nesten halvparten av Eliteserieklubbene, og dro på prøvespill i Molde og Sarpsborg 08 m.f., men som valgte å gå til eliteserielaget Sogndal etter endt sesong. Kasper Nissen’s inntog til Sogndal er en av årsakene til at Sogndal rett etter å ha fått inn nyervervelsen valgte å lå fjorårets toppskårer i OBOS-ligaen Kristian Fardal Opseth gå til Bodø Glimt før 2017 sesongen.

Kasper Nissen har forøvring 8 U16 og 3 U17 landskamper for Danmark, hvor han står med totalt 3 mål.

Ole Gunnar Solskjær fikk forøvring se Nissen skåre 2 mål i Molde-drakten i en treningskamp mot KBK (2-2) i november 2016, og hadde den gang stor tro på spilleren etter et overbevisende treningsopphold med klubben.

Som kjent var det derimot Sogndal som fikk signaturen til Nissen like før Julen 2016. Sportslig leder i Sogndal Håvar Flo kunne fornøyd informere på BA om at «vi er veldig glade for at Kasper kommer til oss. Han er en spiller vi har fulgt nøye, og vi har sett ham live i flere kamper. Han har vist at han har et bra rykk og et godt skudd».

Kasper fikk en meget uheldig start på karrieren i Sogndal da han røk korsbåndet en mnd. etter overgangen til Eliteserieklubben.

Kasper Nissen kan være spilleren som kan gi Levanger Fotballklubb den ketchup-effekten mange venter på. Sammen med Hajdari og Stene kan denne trioen terrorisere hvilken som helst forsvarsrekke mot god støtte av en allerede god Adria Mateo Lopez, Jo Sondre Aas og en spiller som fortsatt har til gode å vise sitt maksnivå i Horenus Taddese.

Levanger Fotballklubb signerte i sommer stortalentet Adrian Teigen Olsen (18) fra Mo I Rana. Adrian Olsen Teigen MO(Foto: Rana Blad)

Dette er en meget spennende hurtig, teknisk og treningsvillig spiller og som helt sikkert vil kjempe om en plass i start 11’ren og dermed gi stor konkurranse om kantplassene. Kan dette være en spiller som gjør som Horenus Taddese gjorde i 2017 sesongen?

Det er spennende tider fremover på banen for Levanger Fotballklubb. Kanskje klarer Andreas Holmberg og Roger Naustan å dra et «kort eller to til» opp av ermet innen overgangsvinduet stenger?

Hvis «kort og langtidsvarselet» inneværende høst slår til slik «værfrontene» står pr. dags dato, så kan det blir en stormfull høst og fullt trykk mot enhver motstanders forsvarsrekke og keeper. La «vindkastene» og «haglbygene» slå innover alle motstanderne de resterende 15 kampene som gjenstår inneværende sesong.

En by, ett lag, ett Levanger

OPP MED LEVANGER!