Nå må vi våkne!

Endelig skulle høstsesongen i OBOS-ligaen sparkes igang. Etter å ha sett Kongsvinger valse over bunnlaget Florø 5-1, skulle det ble en fryd å se «nye» LFK kjempe for «livet» på Isachsen Stadion. Vi møter et av ligaens beste og gjerrigste lag. Vi fikk i siste hjemmekamp før ferien se et dødelig effektivt Mjøndalen lag som benyttet seg vel av de sjanser og overganger vi «forærte» de, i en kamp vi var spillemessig bedre en laget fra Nedre Eiker.

Det så så greit ut de første 15 min. i heten på sørsiden av Drammenselva. Noen småsjanser her og der. Levanger var lite farlige fremover som vanlig. Vi kommer sjeldent i posisjon til å skape sjanser som kan betegnes som farligheter, bortsett fra noen løsskudd.

Men så, på slutten av det 15 spilleminuttet står Levanger å triller ball på tvers på midtbanen. Fra midtstopper til midstopper. Samtlige Mjøndalen spillere er på egen banehalvdel og presset fra motstander blir satt ved midtstreken. Så skjer det som har skjedd så alt for ofte i år. Vi mister ball hvor 9 mann er på motstanderens banehalvdel og samtlige av motstandernes spillere er på egen banehalvdel. Vi får en helt unødvendig kontring i mot som ender som det så ofte gjør med mål i mot.

(Video: Eurosport)

Denne gangen i form av en billig straffer, men hvor den ny-innleide Bjerkås blir satt i en håpløs situasjon innenfor egen 16. Det er så sløvt og det er så «hjerne-dødt» m.t.p. foranledningen til målet. Hvorfor gir vi bort ballen i disse situasjoner. I en livsviktig kamp hvor vi skal sette standarden for hvordan høstsesongen skal se ut, hvor planen er å klatre bort fra den direkte nedrykksplassen. Alt som gjelder er å begynne å ta poeng.

Neida. Vondt skulle bli til verre. Vi går i angrep mot slutten av det 26 minutt. Igjen «gir» vi bort ballen til motstanderen. Denne gangen på motstanderens 16 meter. 5 trekk senere går Olivier Occean alene mot 3 av våre forsvarere. Første forsvarer og andre forsvarer kommer ikke opp i situasjonen mot den 36 år gamle avskiltede storskåreren som ble hentet fra Uredd i sommerpausen. Han drar av en mann og skyter uhindret inn 2-0 fra 16 meter.

(Video: Eurosport)

Vi blir igjen tatt på kontra og det som starter med enkle balltap i eget spill. Vi er i ubalanse nok en gang.

Spillerne vil og vil, men vi de får det rett og slett ikke til. Vi bommer på enkle pasninger, vi mister ball når vi går i angrep og vi klarer ikke å avslutte angrep. De store sjansene vi skaper klarer ikke angriperne å «sette» i motsetning til våre motstandere. Det er pr. i dag klasseforskjell på på avslutteregenskapene hos LFK og de fleste motstandere i OBOS-ligaen. Hvor vi må ha 5-10 sjanser skåret ofte motstanderene på de sjanser vi forærer de eller hvor vi ikke går inn i dueller eller er riktig posisjonert som forsvarende lag. Det er så enkelt å skåre på LFK for tiden. Det var ingen bedring å se i denne første kampen i del 2 av OBOS-ligaen 2018.

Vi ser igjen resultatet av balltap i normalt ufarlige situasjoner. Vi får et innkast på 30-40 meter på egen banehalvdel. Vi prøver igjen å trille ball i egen firer. Igjen mister vi ballen og skaper kontra. Denne gang 4 mot 4 og det ender som det stort sett gjør i disse situasjonene.

(Video: Eurosport)

Motstanderne skårer på det vi gir de av sjanser.

Kampen er definitivt over mot ligaens gjerrigste lag.

Levanger FK prøver å prøver å skape noe fremover. Det går for tregt. Det blir for mange touch. Vi får ikke brukt kanter og vi skaper heller ingenting på det dusinet av kårnere vi får i løpet av kampen. Det er blodfattig og det er uoppfinnsomt. Det er rett og slett sløvt.

Det skjer igjen på tampen av kampen. Vi gir bort ball/klarer ikke å spille/klarere ball ut av farlig område. Vi har kontroll på ball. Motstander er 5 meter unna ballfører. Vi ender opp med å slå ball inn mot farlig område, reflekter fra motspiller til en annen, som igjen setter ballen enkelt forbi vår OBOS-liga debutant i mål.

(Video: Eurosport)

4-0 og ydmykelsen er komplett. IGJEN. Vi har gitt bort 4 mål.  Vi har 0 poeng. Vi har sluppet inn 18 mål på de siste 6 kamper. 3 mål i snitt pr. kamp. Dette stinker det nedrykk av. Om vi halverer antall inslupne mål, så lukter det fortsatt nedrykk når vi ikke makter å skåre mer enn 7 mål på de siste 6 kamper. (snitt på 1,17)

Hadde forventet å se et Levanger-lag som lå meget kompakt i dag, i håp om å ta med seg et poeng eller 3. Her har Florø, Tromsdalen og Nest Sotra hentet alle 1 poeng. Vi var ikke i nærheten av dette ene poenget.

Det er klart den «billige» straffen som ble gitt til Mjøndalen av en nokså dårlig dommer for dagen ødela kamp-planen til Roger Naustan, men vi fremstår ikke bedre defensivt på 0-0 de første 15 kontra de siste 75 hvor vi ligger under. Det er heller ingen forbedring å se offensivt. Det er tannløst. Det går for seint, for mange touch, tversover pasninger og ikke minst…. totalt unødvendige balltap og dertil svake en mot en prestasjoner (i ubalanse).

I dag så jeg knapt forskjell på egen feriepregede tilværelse på solfylte og varme Mallorca, med strandliv og gode leskende drikker. Fullstendig utkjørt med dager i sol og sjø. Det så ikke ut som spillerne utpå banen hadde kommet ut av sin egen feriemodus i kveld på «Nedre Eiker» i sommervarmen.

Instagram bilder av spillere med gode drikker, strandliv og solbrune kropper var vel oppkjøringen for mange av LFK’s gutter frem til den livsviktige høstsesongen «frem» til under en uke siden.. Er det slik man bygger opp til en god høstsesong?

Det eneste lyspunktet i Mjøndalen i dag var Martin O. Roseth. Unggutten fra Molde som iallefall prøvde å sette en standard for prestasjoner for de i den hvite og røde drakten. En som klarte å dra av en mann eller to, drive fremover med ball, slå sikre pasninger fremover på «den» som går på løp/beveger seg fremover og strøkne langpasninger i all hovedsak og som «leser» spillet.

Nå MÅ spillerne, treneren og klubben forstå alvoret klubben har havnet i. Det nytter ikke å være «spillemessig» på høyde når man fremstår så svak med ball i begge ender av banen. Hvor er kynismen og klokskapen? Hvor er æren?

Det skal ikke være mulig å fremstå på denne måten de gjorde i kveld i sommervarmen og vinden i Buskerud. Det er ingen unnskyldning at motstanderen heter Mjøndalen. Det er ikke Manchester City vi taper 4-0 mot. I dag som de fleste andre kamper «gav» vi bort alle mål og alle poeng.

Trist

I dag er jeg rett og slett lei meg, skuffet og ikke minst overrasket over hvor dårlig LFK fortsatt fremstår, på tross av det som ble gitt oss av informasjon om tingenes tilstand «etter en ferie som nesten varte frem til «avreise» Mjøndalen.

Jeg som flere har nok fortsatt ikke gitt opp, men alt annet et 3 poeng på hjemmebane til helgen vil være godt nok. Vinner vi ikke mot Åsane blir dette en brutal høst. 2 divisjon er ikke en plass vi ønsker å være i fremtiden…..

En by, ett lag, ett Levanger!

Opp med Levanger!