It ain’t over till the fat lady sings

Skuffelsen og de «mørke» skyene etter søndagens 4-0 tap borte mot Mjøndalen har blitt satt i «permen» sammen med alle de andre skuffelser så langt i sesongen 2018. Permen er nå…med de negative resultater og hendelser,….halvfull….

I dag sitter det en optimist på min høyre skulder og en realist på den venstre. Disse to «vesener» utkjemper en kamp om mitt tankegods, min egen overbevisning. Som en «jævel» og en «engel sitter de der og «poke’r» meg eller «roper» for å få min oppmerksomhet.

Som en evig optimist kan jeg ikke, vil ikke og ønsker ikke gi opp troen på Levanger Fotballklubb. Klubben som jevnt og trutt har tatt steg fremover og oppover i ligasystemet og inn i norsk toppfotball.

Alt som en gang var positivt intil det negative tok form av en «kald neve» som har omkranset klubben i mitt hjerte siden Magnus Powell åpentlyst snakket ned klubben han var trener for, et styre som virket å sitte helt stille i det offentlige og i media, som lot Powell snakke uhindret om alt det negative han «oppfattet» med klubben og lot det stå ubesvart i det offentlige rom. Hva som ble sagt på møter i klubblokalene på Moan er ukjent for meg. Det som var kjent både sportslig på banen og i det verbale «oppgulpet» i media høsten 2017 var ikke noe å juble for den jevne supporter, den som leste avisene, selv om det sportslige varierte fra den mesterlige til det forferdelige. Det var ingen gode tider for LFK høsten 2017.

All negativitet som ble bygd opp gjennom høsten 2017 ble dratt med inn i sesongen 2018. I tillegg forsvant så godt som halvparten av alle spillere og trenere. En helt «ny» stall og trenergruppe fikk kjenne ringvirkningene fra «bøttevalsen» fra Powell’s dager i LFK.

Vegard Voll sa i Trønder Avisa tidligere i uken at en tabell aldri lyver. Men en tabell viser kun realiteten pr. i dag. Det er ikke noe vi kan gjemme oss bak hva den sier i dag, selv om vi kan si at LFK har vært uheldige og udyktige.

Jeg velger pr. i dag å høre på «vesenet» på min høyre skulder. Optimisten!Levanger Åsane LFK OBOSligaen(Foto: Bjarne Berre)

De resterende kamper i høst kan føre Levanger FK opp flere hakk på tabellen. Kan den synkende «skuta» rettes opp på rett «kjøl» igjen?! Ja. Vi er «kun» 13 poeng unna kvalikkplass til eliteserien. Vi er «kun» 5 poeng bak sikker plass og 1 poeng opp til kvalikk-plass til 2 divisjon. Det aller vikigste pr. i dag er at LFK snur den negative trenden til noe postitivt i de kamper som gjennstår.  Levanger skal spille hjemmekamper mot «alle» de lag «jeg» anser som lag som vil kjempe mot nedrykk i løpet av høsten.

Hvis man først ser på de lag (jeg antar) LFK må beregne å kjempe mot, om bunnplassering i årets OBOS-ligasesong så er det:

 • Florø (16 plass)
 • Strømmen (14 plass)
 • HamKam (13 plass)
 • Åsane (12 plass)
 • Nest Sotra (11.plass)
 • Notodden (10 plass)
 • Tromsdalen (6 plass)
 • Sandnes Ulf (8 plass)

Florø: Laget fra Sogn og Fjordane er det laget i OBOS-ligaen som har hentet minst poeng på de siste 10 kampene. Kun 2 seiere (6 poeng) og hele 8 tap. De er laget som ligger på bunn av tabellen. De har i tillegg mistet flere spillere i sommer.  (Aabrekk, Curuvic og Fenderup. Sistnevnte keeper spilte 11 kamper for Florø frem til sommeren hvor han nå har signert for Sandnes Ulf. Florø har signert 2 ubeskrevede blad i «norsk fotball» i en spiller fra New Zealand og en annen fra Hviterussland. Sin førstekeeper har de ikke erstattet. Florø har fremstått som ligaens svakeste lag i hele år og jeg blir overasket om laget henter mange poeng utover høsten. Florø som Levanger har en meget viktig kamp nå på søndag, de har en kamp hjemme mot Tromsdalen. Denne kampen vil nok for Florø være en «være eller ikke være» kamp for det resterende av høsten, da med tanke på de utfordringer klubben skal møte i de 3 neste kampene i august (Ull/Kisa borte, AaFK hjemme og Sogndal borte) Vinner de ingen av disse kampene vil nok laget været hektet av i bunnen av tabellen. Høsten 2017 hentet Florø kun 7 poeng på de 11 siste kampene i OBOS-ligaen (etter en svært sterkt vårsesong) Ser en på de 20 siste kampene Florø har spilt i OBOS-ligaen (høsten 2017 og våren 2018 har laget fra Sogn og Fjordane kun vunnet 4 kamper. Denne klubben har ikke hatt noen flyt resultatmessig siden tidlig juli/august 2017. Levanger spiller hjemme mot Florø inneværende høst.

Strømmen. Laget med flest sammenhengende sesonger på det nest høyeste nivå i norsk fotball har aldri sett svakere ut enn det de gjør i år. Klubben sliter stort økonomisk og har i løpet av våren og sommeren måtte gjøre store økonomiske innskjæringer som også har gitt utslag i det sportslige. De har «solgt» flere av sine spillere. De virker å ha forsterket laget noe i form av innhenting av låne-spillere som Victor Grodås (Sogndal) og Alexander Ruud Tveter (Sarpsborg 08).  Strømmen er i likhet med Florø de lagene som har hatt en svakere resultater formessig på de siste 11 kamper sett mot Levanger FK. Strømmen har 2 seire, 1 uavgjort og 7 tap. Ser man på Strømmen over de siste 20 kamper i OBOS-ligaen (2017 og 2018) så har laget kun vunnet 5 kamper. Strømmen i likhet med Florø var OBOS-ligaens svakeste lag på de 10 siste kamper på høsten 2017. (kun 1 seier). Levanger Fotballklubb spiller hjemme mot Strømmen i høst.

HamKam. Det nyopprykkede laget fra Hamar er laget som ligger på plassen over nedrykkskvalikk-plassen med sine 17 poeng. 4 poeng flere enn Strømmen og 5 mer enn LFK. HamKam havner fort direkte i nedrykksumpa om de ikke vinner hjemme mot Viking nå på søndag om Levanger og/eller Strømmen vinner sine hjemmekamper. HamKam tror jeg ikke havner i bunnstriden høsten sett over ett grunnet totalvurdering av det resterende kampprogrammet. De vil nok ikke være istand til å kjempe om noen topp 6 plassering. Får HamKam skader på sentrale spillere vil de slite i høst. De har i sommer ikke hentet inn noen «forsterkninger». De har avsluttet lånekontrakter på 3 spillere i sommer. (Dønnum (VIF), Omarsson (Sarpsborg 08) og Renå Olsen (Stabækk). Dette er spillere som i all hovedsak har vært i startelveren til HamKam i vårsesongen. (Forsvarsspillerne Omarsson og Renå Olsen har 15 og 4 kamper fra start for HamKam i vår. Dønnum har 12 kamper fra start. HamKam er utvilsomt svekket m.t.p. spillerstall når man ser på høsten 2018. Levanger spiller borte mot HamKam i høst. Vi vant 4-3 med 10 mann mot HamKam i tidenses thriller av en kamp på vårsesongen.

Åsane. Bydelslaget fra Bergen må kan sies å være det dårligste høstlaget i OBOS-ligaen de 2 siste sesonger sett over ett. Kun 2 seire på de 10 siste kamper i 2016 og 2017. Kan de bli noe bedre i år? Åsane har står med kun 1 seier på de siste 8. (1-0 hjemme mot Notodden nå på søndag) Det har ikke vært noe bevegelse i spillertroppen verken inn eller ut i sommer. Åsane har 4 meget vanskelig kamper forran seg frem til siste uken i august. (Levanger (B), AaFK (B), Viking (H) og Mjøndalen (B). Skal ikke se bort fra at Åsane er det laget som har skiftet plass med Levanger på tabellen når vi går inn mot september mnd. Levanger spiller hjemme mot Åsane nå førstkommende søndag. Denne kampen bli å betrakte som en 6 poengs-kamp som MÅ VINNES for LFK.Levanger FK Åsane OBOS-ligaen LFK Jo Sondre Aas(Foto: Bjarne Berre)

Nest Sotra. Hva kan man si om dette laget? De jobber for hverandre, selv om de verken har økonomi eller spillere av kaliber som det er verdt å nevne, bortsett fra 3 profiler, hvor 2 allerede har blitt solgt i sommervinduet (Steen Sætre til AaFK og Johnny Furdal til Viking) I tillegg er lagets spiss sterkt linket til Kristiansund BK og kan forsvinne i løpet av de kommende uker. Laget har også mistet Andreas Rødsand, Joachim Edvardsen og Jann-Alexandre Fillion. Steen Sætre og Furdahl og Rødsand har stått for 13 av 27 målene som Nest Sotra har skåret så langt i OBOS-ligaen. Forsvinner Dang med sine 6 mål så er det ikke mange målskårere igjen hos laget fra Ågotnes. De har pr. dags dato ikke hentet inn nye spillere og troppen virker svak. Spesielt tapet av Nest-Sotra legenden Johnny Furdal vil merkes for Nest Sotra i høst. Nest Sotra vil nok innen vi har kommet til september befinne seg i nedrykkssumpa om de ikke vinner hjemme mot Mjøndalen førstkommende søndag og borte mot Viking påfølgende helg. Dette laget tror jeg vil få den tyngste høsten av alle OBOS-liga lag.

Notodden. Laget Heddalsvannets bredder i Telemark startet OBOS-sesongen sterkt, og var med i toppen av ligaen frem til mai. Etter den tid har det gått tyngre. 3 seire og 1 uavgjort på de siste 10 kamper. Pilene peker nedover. De har hentet 1  ubeskrevede blad fra Nederland i sommervinduet). De har solgt Akinbola Akinyemi til Sandnes Ulf. Entusiasmen Notodden hadde fra opprykksesongen har forsvunnet. Notodden kan få en tung høst i likhet med mange lag i OBOS-ligaen 2018. De kan også ende opp med å miste sin «tank-spiss» Hustad de kommende uker. Levanger FK møter Notodden hjemme i høst.

Tromsdalen. Laget fra Troms har overrasket mange så langt i år. De ligger pr. dags dato på en 6 plass på tabellen med sine 25 poeng, hvor de har hatt en «kruttsterk» poengfangst i siste halvdel av vårsesongen og starten på høstsesongen mot mot lag som Åsane (3 poeng), HamKam (1 poeng)  Florø (3 poeng) og Strømmen (6 poeng). De har i inneværende uke mistet Jo Nymo Matland, en førstelagsspiller som utvilsomt vil bli savnet i Tromsdalen i høst. 15 kamper og 4 mål. Tromsdalen har vist seg år etter år å være et av de dårligste høstlagene på nivå 2 i Norge. De har tidligere befunnet seg rundt kvalikkplass ved sommerpausen for så å rykke ned ved endt sesong. Pr. i dag har de nok sanket nok poeng til å unngå nedrykk, men om dette laget ikke skal synke som en «dupp» på tabellen utover høsten vil for meg være overraskende tatt historikken tatt i betraktning + tapet av Matland. Levanger FK spiller hjemme mot Tromsdalen i høst.

Sandnes Ulf. Det er sikkert noen som er uenige med meg om at dette laget kan havne i bunnstriden utover høsten. Rogalendingene har har kun 1 seier på de siste 7 kamper. Det startet bra mot antatt svakere motstandere i begynnelsen av sesongen, men tap mot topplag og lag rundt seg på tabellen har ført laget nedover på tabellen. Det er nok ingen i Sandnes som er fornøyd med 22 poeng på de 16 første kampene i OBOS 2018. Pr. i dag er laget kun 9 poeng unna kvalikk til 2 div. De 3 kommende kampene for Sandnes Ulf vil være gi en god pekepinn på hvordan resten av høsten vil være for de lyseblå. Laget har 5 meget tøffe oppgjør forran seg nå i de kommende uker (Ull/Kisa (H), Kongsvinger (B), Mjøndalen (B), Jerv (B) og Viking (H). Om de fortsetter å tape poeng slik som de har gjort de siste kamper så er Sandnes Ulf å betegne som et bunnlag i OBOS-ligaen 2018. Sandnes Ulf har hentet en del spillere i sommervinduet, men ingen store navn eller spillere (Holmvik fra Vidar, Akinyemi fra Notodden, Sanel Kapidzic, Fenderup fra Florø og Ekeland fra Egersund. Det har vært mye «rot» i Sandnes siden i fjor høst. Skal ikke se bort ifra at de fortsetter den sportslige nedgangen inneværende høst. Bengt Sæternes kan være den neste treneren som får sparken i OBOS-ligaen 2018. Levanger møter Sandnes Ulf hjemme i høst.

Det som er sikkert er at Levanger Fotballklubb må begynne å vinne på hjemmebane. I høst skal vi spille hjemme mot følgende lag:

 • Åsane
 • Tromsdalen
 • Kongsvinger
 • Nest Sotra
 • Strømmen
 • Florø
 • Notodden
 • Sandnes Ulf

Dette er kamper LFK bør vinne og SKAL vinne. Dette er ikke Sogndal, Aalesund’s FK, eller Mjøndalen. De fleste bortsett fra Kongsvinger er lag som jeg antar kommer til å ligge under topp 10 på tabellen i høst. Vinner vi disse kampene har vi innkassert 24 poeng. Legger vi til de 12 vi har fra før, får vi 36 poeng. I tillegg møter vi lag som AaFK borte i nest siste serierunde. AaFK vil mest sannsynlig allerede ha avgjort opprykkskampen innen den tid. Vi husker vel alle hva som skjedde i Bodø i 2017 mot et lag i opprykks-bakrus. Vi møter også lag på bortebane som Viking, Sogndal, HamKam og Ull/Kisa som vi spillemessig og sjansemessig var bedre enn i de fleste av de totalt 90 minutter i vårens oppgjør, hvor vi kun endte opp med 4 poeng. Vi kan hente mange poeng inneværende høst. Om vi i tillegg henter 3-6 poeng borte så er vi nære en kvalikkplass.

Først og fremst må Levanger Fotballklubb stenge igjen bakover på banen og omsette de sjanser vi får fremover som mål. Første test er hjemme mot Åsane.Levanger FK Åsane Andreas Petersson OBOSligaen (Foto: Bjarne Berre)

Denne kampen kan IKKE tapes. Det finnes ingen unnskyldning i verden om LFK går ut på TOBB Arena Levanger å ikke gir alt for å sende Åsane hjem med 0 poeng på søndag. Taper lag som Notodden (hjemme mot AaFK), Nest Sotra (hjemme mot Mjøndalen), Strømmen (hjemme mot Kongsvinger) og HamKam (hjemme mot Viking) så er bunnstriden vidåpen igjen.

For Levanger sin del så er det kun 3 poeng som gjelder. Klubben og spillerne behøver all støtte den kan få nå på søndag. Dette blir årets viktigste kamp. En kamp som vil diktere mye av hvordan høsten vil bli for vårt kjære LFK. Det har skjedd så mye positivt i klubben den siste tiden (bortsett fra braktapet mot Mjøndalen). Skadede spillere er igjen klare til dyst, nye spillere som forsterker laget har signert og Roger Naustan har for en gang skyld i sin periode i LFK fått over 20 spillere å velge blant når han skal ta ut en kamptropp og lag.

Jeg håper de som bryr seg om Levanger Fotballklubb, de som har barn og unge som driver med fotball i distriktet, de som ser at LFK har en hensikt i Levanger og i toppfotballen i Norge kjenner sin besøkelsestid og møter opp og støtter laget i det som blir årets viktigste kamp på Levanger.Levanger FK LFK Stallions LFK OBOSligaen(Foto: Bjarne Berre)

Vi skal kjempe oss ut av sumpa vi har havnet i. Vi skal stenge igjen bakover og begynne å omstette sjanser til mål. Vi skal ta 3 poengere på eget gress og vi skal klatre oppover på tabellen og ut av farlig «sone» og se lengre oppover på tabellen om mulig.

Jeg gleder meg enormt til søndag. Spillerne, treneren og klubben vil nok gjøre alt i sin makt for å hente de 3 poengene som er det eneste alternativet i søndagens oppgjør. Jeg håper og tror Levangers befolkning gjør det samme.

Kom igjen folkens. Kom på Stadion på søndag.!

En by, ett lag, ett Levanger

Opp med Levanger