Nå kommer det hel ved fra Hedmark!

I forrige innlegg ble det skrevet litt om tømmerhugging og vedhogst. Nå kommer det hel ved rett på døren!

På søndag kommer et busslass med «hel» ved fra de dype skoger i Hedmark til Levanger. Kongsvinger(Foto: Sigmund Ramfjord)

Vi på Innherred har alltid klart å ta oss av «treforedlingen» i denne delen av landet. Vi tar imot millioner med kubikk med tømmer og skog hvert eneste år på Fiborgtangen eller hos andre flis og høvleri. Vi har til og med egne sanger om temaet og «høvlerivisa» vi går å nynne på. (j.f Hans Rotmo)

Det aller meste ender opp som papir eller flis. Enten dette «tømmeret» havner på TOBB Arena Levanger, på Tangen eller «Gyldentand’s Sagbruk og Høvleri neppå Stranda».Jo Sondre Aas Levanger FK Kongsvinger OBOS-ligaen (Foto: Sigmund Ramfjord)

Kongsvinger har aldri fått det lett her oppe. Vi har vunnet 1 og spilt 1 uavgjort. (1-1 i 2016 og 2-1 i 2017). Men, inneværende år kan ikke settes opp mot tidligere prestasjoner.

Kongsvinger hylles av sine egne og av andre etter de prestasjoner og resultater de har vist til i OBOSligaen etter sparkingen av Hans- Erik Eriksen i slutten av april. Fra å ha 1 seier og 4 tap og en målforskjell på 4-10 på de 5 første kampene valgte styre og stell i Kongsvinger basert på det siste året som helhet å skille vei med Eriksen.

Fra sommeren av har Mark Dempsey overtatt styringen (etter en mellomperiode ledet av Kazimierz «Kaz» Sokolowski som fikk 5 seire, 2 uavgjorte og 3 tap i sin mellomperiode og en målforskjell på 18-14 )

Kongsvinger har siden oppsigelsen av Eriksen, vikariatet til Sokolowski med Mark Dempsey som trener 4 seire og 1 tap. Målforskjellen viser 20-6 på de siste 5 kamper.

Det er god stemning for tiden i KIL. Spillere, trenere, ledere og supportere såvel som den nøytrale beundrer det de har klart å gjøre på Gjemselund siden Mai. De maktet å vende en «pil» som pekte «rett» nedover i god tid før alvoret satte i gang.

I dag peker pilen rett opp.

På Kongsvinger’s egne hjemmesider er det ikke problemer med å se at det er en gruppe i medgang som ytrer seg.Mark Dempsey Kongsvinger (Foto: Kongsvinger Toppfotball)

Trener Mark Dempsey sa følgende etter kampen mot Notodden til KIL’s egen reporter;  «Det var en av de mest komplette prestasjonene jeg har sett fra et lag jeg har trent, for å være helt ærlig. Det var fantastisk fra start til slutt. Det eneste som er å pirke på er at vi burde ha scoret flere mål», sa engelskmannen entusiastisk.

Kongsvinger spiller Øby sa følgende: «Det er så deilig. Vi dominerer fullstendig. Det er så moro å være KIL-spiller». KIL’s Ridouan Essaeh var heller ikke uenig og fulgte opp med: «Full kontroll fra start til slutt. Vi burde scoret flere mål. Bra at vi holder nullen. Veldig bra!»Kongsvinger....(Foto: Kongsvinger Toppfotball)

En av Kongsvinger’s målmaskiner Niklas Castro sa i sitt intervju at «Måten vi spiller fotball på er utrolig deilig. Vi kjører over dem og kunne scoret en del flere mål» og kunne videre fortelle at Notodden-spillerne syntes det var forferdelig å spille mot et lag som Kongsvinger.

Kongsvinger ligger etter 2-0 kampen hjemme mot Notodden på en 5 plass, 4 poeng etter Sogndal på plassen over og 8 poeng bak den direkte opprykksplassen til Eliteserien. Kongsvinger har på de siste 10 kamper 7 seire, 1 uavgjort og 2 tap.

Levanger Fotballklubb på sin side har de siste 10 kamper 0 seire, 1 uavgjort og 9 tap.

Vi tapte 2-1 i tilsvarende oppgjør på Gjemselund.

Spillere som det er verdt å merke seg hos Kongsvinger er:

Shuaibu Lalle Ibrahim: 12 mål på 19 kamper (+ 6 assist)

Adem Guven: 7 mål på 15 kamper

Niklas Castro: 8 mål på 19 kamper (+ 9 assist på tilsvarende kamper). Niklas er divisjonens poeng-jeger nr. 4 med sine totalt 17 poeng.

På søndag får de som kommer på TOBB Arena Levanger få se feiende god fotball. La oss håpe det er Levanger FK som står for den beste prestasjonen og skaffer et resultat som vi så sårt behøver.Levanger Fotballklubb Kongsvinger OBOSligaen Robert Stene Jo Sondre Aas Tom Erik Nordberg(Foto: Sigmund Ramfjord)

Møt opp på stadion på søndag folkens. Skal det bli vedsanking og kubber nok i vedstabelen til den kommende vinteren må det arbeides og fokuseres hardt, fra ALLE som EN! Arbeidet starter klokken 18.00! Be there!

Våre beste menn på banen behøver all den støtte de kan få.

En by ett lag, Ett Levanger

Opp med Levanger!