Det Hendte 2016-18: Hva ble sagt og hva ble gjort?

Hva hendte!?

Vi har rykket ned!

Aldri før har jeg vært så trist…

Aldri før har jeg vært så langt nede. Aldri før har jeg vært så lei meg og skuffet. Aldri før har jeg vært så sint.

Dette var så unødvendig som det kunne bli.

Det var ikke slik dette skulle ende. Det var ikke en slik sesong vi ble forespeilet. Dette var ikke ambisjonene til klubben vår. Vi skulle være en topp 8 klubb inneværende sesong. Vi ender helt sist på tabellen. Helt forlatt av alle andre lag. Laget har ikke kontakt med noen av lagene ovenfor oss på tabellen. Vi tapte 0-1 for Florø på eget gress forrige helg.

Vi ble fortalt at alt skulle gjøres for at LFK skulle spille i OBOS-ligaen, også i 2019! Absolutt ingenting reelt ble gjort for å få resultat. Hvem satt passivt på gjerdet i hele år. Lot det det skure å gå dag etter dag, uke etter uke og måneder etter mnd.

Som supporter har jeg kjent på en stor uro og følt på et ubehag helt siden klubben avviste Magnus Powells ønske om å forlenge tidlig i 2017 sesongen. Hele 2017- sesongen ble i realiteten en sesong hvor det store spørsmålet omhandlet hvor Levanger FK skulle gå, hva ville skje med den daværende trener og i samme forbindelse kom usikkerheten om hvem av spillerne som fortsette i klubben ved det nye «veivalget». Det ble gitt lite informasjon uttad. Vi på utsiden og på sidelinjen fikk kun informasjon gjennom det vi leste i lokalmedia. Alle bærebjelker i klubben var på utgående kontrakt . (Hroar Stjernen, Andreas Holmberg, Magnus Powell og Frode Birkeland). På spillersiden viste vi at viktige spillere som Erik Tønne, Per Verner Rønning, Vegard Voll, Markus Astvald, Ola Rygg var på utgående kontrakt + flere.

Folk på tribunene var mer opptatt av det som skjedde i kulissene enn om det som skjedde på banen. Vi fikk et år uten den store flyten, selv om laget var med å kjempe om en kvalikplass helt til det siste. Kunne Levanger Fotballklubb ha kapret en kvalikplass om Magnus Powell hadde fått den forlengelsen han kanskje hadde fortjent for 2017- sesongen, etter de framskritt han hadde tatt med klubben? Hadde vi kunnet kjempe om noe enda gjevere om kontrakssituasjoner på bærebjelker IKKE var ett av hovedemnene rundt klubben i media? Hadde enkelte viktige spillere selv kunnet fokusert på selve sesongen og lagt lengre planer for egen karriere i klubben det året om så hadde skjedd?

Vakumet etter Powell og den evige stillheten fra klubben selv i perioden fra november 2017 til mars 2018 kan betegnes som «tortur» for den som følger LFK tett. Hva skjedde, hvorfor får man ikke på plass nye viktige spillere for en ny- ansatt trener som i følge klubben selv skulle ta klubben enda et steg videre i den gode og jevne utviklingen LFK hadde opplevd de siste årene.

Fra å ha en tidligere trener som alltid var offensiv uttad, fikk vi en trener som ikke var i nærheten. Det er kanskje fortståelig m.t.p. det spillermateriell han hadde tilrådighet fra starten av i sin LFK- karriere. Vi fikk unge spillere på lån (noen fra alvorlige og langvarige skader i sine respektive moderklubber) og mange nye utlendinger. De viktigste signeringene for året var spillere som knapt hadde spilt fotball på over 1 år grunnet alvorlige skader (Roseth, Ljung, Nissen) Elementære spillere som kantspillere fikk man inn alt for sent. Ermal Hajdari kom til klubben etter sesongstart. En god signering, som kom alt for sent til at han kunne sette sitt rette preg i laget. Levanger gikk fra Powell som var en «offensiv» og synlig aktør på Levanger til å bli helt usynlig og uten krav med Roger Naustan.

En klubb som tilstadighet «avventer», ikke vil diskutere eller informere om saker i media eller til medlemmer, sponsorer, spillergruppen, trenergruppen?, og alle andre som har en vesentlig interesse i og rundt LFK. Det er oppskriften på å falle av «Lasset».

Når klubben i tillegg selger klubbens viktigste spiller og bærebjelken i forsvaret og en lokal gutt etter første kamp i serien, så er dette ene og alene grunnen til at Levanger FK rykket ned. Mange mente at dette var tidenes mest kostbare salg. De kroner dette salget genererte på kort sikt blir bare smuler i forhold til hva et nedrykk koster av tapte midler, tapte tilskuerkroner og pølsesalg i forbindelse med kamper. Klubben hadde ingen plan for å erstatte klubbens ALLER viktigste spiller og KAPTEIN!  Den 2 LFK- kapteinen som forlot sjefsrollen på banen i en periode på 4 mnd’er.

Berger- erstatterne varte i ca 1-2 mnd’er hver (Ogbu og Bjerkås): Omgivelsene fikk aldri noe svar eller informasjon om hvorfor den ene eller andre forsvant fra klubben.

Det som ble fortalt, gitt forhåpninger av og om ble til tomme ord og ingen reelle handlinger når det kom til stykket.

Har klubbens ledelse stått på perongen med lua i hånda i over et helt år etter å ha staket ut en ny retning for Levanger FK. Hvor tog etter tog har stoppet og passert. Hver dag har man stått der på stasjonen, uten å benytte neste mulighet til å flytte på seg. Handlingslammet etter å ha revet alt for mye av «byggverket» Levanger FK midt i 2017-sesongen og videre forut før 2018 og i selve 2018- sesongen, i den tro at «bygget» hadde behov for en totalrenovering av bygningsmassen, alt fra konstruksjonsverk, fasade og listverk. Det kan jo virke merkelig da man har en byggmester med et stort antall verktøy i en nokså stor verktøykasse og alt av plantegninger?.

Deler av det en gang så solide byggverket har slått store sprekker og utglidninger. Deler av bygningsmassen må igjen skiftes ut. Hvorfor?

Finnes det noen i Levanger Fotballklubb som har gått inn for et prosjekt som han skal huskes for? En såkalt Månelanding?

Har man smurt et tynt lag med pålegg utover LFK- brødskiva i håp om at dette skal mette det sportslige og økonomiske. Var det i det hele tatt påklistret en innholdsfortegnelse av ingredienser på påleggsboksen?

Men, hva skjedde med vårt kjære LFK? Levanger Fotballklubb anno 2018 har siden sommeren 2017 ikke vært til å kjenne igjen.

(Jeg vil advare alle om at innholdet i dette blogginnlegget er veldig langt, og består stort sett av det vi ble fortalt av ledelsen i klubben omhandlene elementære saker som målsetninger, sport, økonomi etc. Alt er hentet fra Trønder- Avisa. Hva sa de, hva gjorde de og hva skjedde?. Jeg legger dette ut for eget bruk for å henvise til senere innlegg og for å la deg som leser gjøre deg opp en formening om hva som ble sagt og gjort på Moan de 2 siste år. Oppfattes Levanger Fotballklubb som en folkelig og åpen klubb?)

Vi går tilbake til årsskiftet 2015/2016. Datidens styreleder i Levanger Fotballklubb Torbjørn Storsve informerer om at han går av som styreleder. Dette etter å ha ledet klubben til å nå sine mål, år etter år. Punkt for punkt!  Klubben rykket opp til OBOS-ligaen og beholdt plassen i 2015.Ruster opp til bedre tider Levanger FK Torbjørn Storsve

(Utklipp: TA. 08.10.2013)

Det Torbjørn Storsve satt igjen med ved sin avgang, var et LFK hvor veldig mange engasjerte mennesker bidro. Alle i og rundt klubben stilte opp og den støtten har vært helt fantastisk uttalte Storsve til TA . Dessuten har man bygd en robust organisasjon i tråd med de stegene vi har tatt sportslig, noe som man har vært avhengig av. Han er like stolt over det man har bygd opp som har verdi utover fotballen. Han føler LFK har blitt noe som de rundt oss ønsker å identifisere seg med. Særlig arbeidet som er gjort for å fa ungdom i arbeid gjennom NAV-prosjektet «Ung i jobb».

Han mener det er viktig for klubben å få inne nye koster som kan tenke like langt fram i tid slik at denne klubben fortsetter å ta steg. Klubben skal bli enda mer profesjonalisert i tiden fremover.

I mars 2016 bekrefter valgkomiteen i Levanger Fotballklubb at Robert Eriksson er innstilt som ny styreleder i klubben og blir valgt av årsmøtet i klubben.Eriksson løfte LFK videre

Det første Eriksson gir uttrykk for hva gjelder visjoner i media er at han ønsker å gjøre Levanger Fotballklubb til en klubb for hele fylket. Det viktigste for han er å få med seg Steinkjerbyggen og Verdalingene med på «laget»Vil gjøre LFK til en klubb for hele fylket Robert Eriksson

Han sier videre at han har sine tanker om hvordan klubben skal befeste sin posisjon som fylkets flaggskip og nå målet om å være topp 2 i Trøndelag. Levanger FK har ifølge Eriksson alle forutsentinger for å klare dette. «Vi må skape engasjement i hele fylket og bli en klubb som er for hele Nord-Trøndelag, og ikke kun for Levanger»

På dette tidspunktet hadde LFK allerede et godt velfungerende sammarbeid med Steinkjer, og nå vil Eriksson gå hardt inn for å fortsette i samme spor med andre naboklubber (Verdal, Sverre, Nessegutten m.f)

Eriksson ønsker at folk i Namsos, Steinkjer, Verdal og Stjørdal skal se på Levanger og tenke: «DETTE ER LAGET MITT OGSÅ»

Han går inn i jobben med den største ydmykhet på grunnlag av historien til klubben, den enorme jobben som er lagt ned de siste årene. Det er mange følelser, mye innsats og mye svette som har bidratt til å bygge denne klubben stein for stein. Dette skal man aldri glemme, samtidig som man selvfølgelig skal ha som mål å løfte klubben videre.

Det Robert Eriksson selv sier han kan bidra med er forhåpentligvis ny energi. Han mener også at han er god på omdømme bygging, god på å skape engasjement og på å bygge en teamfølelse.

LFK er på denne tiden en klubb med gode og sunne verdier, som også han vil ta med seg inn i jobben.  I følge Robert Eriksson skal Levanger FK fortsatt være en klubb som er inkluderende, samfunnsbevist og ikke minst en klubb som har beina godt plantet på trøndersk jord.

Han legger heller ikke skjul på at mye inspirasjon blir hentet hos en klubb som ligger 8 mil sør. Rosenborg Ballklubb.

Robert Eriksson sier han har vært en stor tilhenger Rosenborg og har vært medlem av klubben nærmest hele livet. Vi skal ikke kopiere alt fra Rosenborg, men det er heller ingen tvil om at han er en opptatt av «godfot-teorien» til Nils Arne Eggen. Denne kan brukes over alt, i idretten, næringslivet og i politikken.

Eriksson sier også at han har et langsiktig perspektiv på lederjobben i Levanger FK, og vil ikke stikke av ved første og beste anledning. Selv om han vil være borte fra Levanger i perioder vil han alltid være «på» for LFK hele tiden.

Han sier videre at han er valgt for ett år og har stor respekt og ydmykhet for årsmøtet og demokratiet, men dersom han får lov, har han et langsiktig perspektiv på dette. Av respekt for den jobben som er lagt ned i klubben tidligere, ønsker jeg å bidra til at Levanger Fotballklubb tar nye steg og fortsetter eventyret vi er en del av i dag.

Styreleder Robert Eriksson overtok en robust klubb, engasjerte folk, en lokalbefolkning som støttet opp om klubben. Spillere og trenere som var synlig ute blant folk og omgivelsene på Innherred. Alt ligger til rette for videre fremgang.LEvanger Fotballklubb borgertog LFK 17 mai

(TA. 2016: Levangerspillere, trenere, barn og en hel klubb i borgertoget på Levanger på 17 Mai.)LFK på sykehusbesøk Levanger lokalmiljø vi bryr oss vi gir av oss selv Barn Levanger FK

(TA.2016: Levanger-spillere ute på sykehusbesøk. Barneavdelingen Sykehuset Levanger. Bent Sørmo, Benjamin Stokke og Rikard Nilsson)

Klubben startet sesongen 2016 og vårsesongen som helhet på det best mulige vis. Levanger Fotballklubb var i toppen av OBOS-ligaen frem til sommeren samme år. Det var ekstatisk stemning i og utenfor klubben. Levanger FK var klubben mange snakket om i fotball- Norge. Levanger Fotballklubb var et samtaleemne på hele Innherred.Jubelsener Levanger Fotballklubb LFK Moan OBOSligaen

Det var stort sett harmoni i klubben og de aller aller fleste dro i samme retning.

Noe skjedde i Levanger Fotballklubb i fra våren 2017 frem til sensommeren samme år. Det er vanskelig å finne informasjon og vedtak, strategier etc. bortsett fra det man finner i avisene. Det sendes aldri ut noe informasjon til medlemmer, det kalles svært sjeldendt inn til medlemsmøter eller andre informasjonsmøter.

Det man med trygghet kan si er at klubben begynte å sikte høyt, kortsiktig og langsiktig. Ambisjonene til trenere og ledere ble skrudd i været for omgivelsene hva gjelder sine mål. Kortsiktige og langsiktige. I løpet av sesongen 2016 begynte man å prate om å rykke opp til Eliteserien grunnet siste månenders resultater. Robert Eriksson drømmer om eliteseriespill Levanger FK LFK Levanger

(TA: 2016)

Levanger FK ligger på tabelltopp etter de 3 første kampene. LFK leiren holder beina godt plantet på bakken i følge styreleder Eriksson.

Levanger FK har har oppnådd alle målsetninger de siste sesongene. (fra 2012?). Til sommeren 2016 kommer nye målsetninger. Det kan kanskje innebære eliteseriespill innen 2018. Robert Erikson selv drømmer i følge TA om spill i Eliteserien. Han mener det må være lov å leke med tanken om Eliteseriespill på Moan.

Robert Eriksson har alltid ment at man må ha ambisjoner for å utvikle seg for å lykkes. Det har også Levanger Fotballklubb levd etter de siste årene. Personlig har han en drøm om at det spilles Eliteseriespill på Moan i 2018. Da vil det være 40 år siden sist vi hadde et topplag i fylket (Steinkjer). Selv om strategi på styrerommet fortsatt ikke er lagt sier og lover Eriksson at vi skal tørre å være offensive og ha hårete mål.

 • 2013 hadde klubben et mål om å ende topp 3 i 2 div. (dette klarte klubben)
 • 2014 var målet opprykk til 1 div. (dette klarte klubben)
 • 2015 var målet å berge plassen i 1 div. (dette klarte klubben)
 • 2016 var målet å stabilisere seg i 1 div. (dette klarte klubben)
 • 2017 var målet å bli nest best i Trøndelag (bak Rosenborg og foran Ranheim) (dette klarte ikke klubben). Klubben endte på en sterk 7. plass.
 • 2018 (topp 8 plassering i 1 div. (dette klarte ikke klubben) Nedrykk!

Robert Eriksson sier i samme intervju med TA i 2016 at Levanger FK har vært utrolig dyktige til å sette seg mål og arbeide ut i fra dem. Det skal klubben fortsette med i følge Eriksson.

Sportssjef Andreas Holmberg applauderer det faktum at styrelederen har drømmer og visjoner og gleder seg til at klubben skal stake ut kursen videre.

VEIEN VIDERE er i følge Holmberg alltid en stor og krevende sak som krever mye jobbing. Den strategien må bli nedfelt i hele klubben, og alle i styret, administrasjon, sport, spillere, næringsliv og så videre MÅ involveres.

Holmberg mener også at det er viktig å komme i mål med de nåværende målsetninger.

Vi bygger lag og klubb hver dag og må fortsette å fokusere hundre prosent på hvordan vi skal utvikle oss videre sier Holmberg.

Robert Eriksson vet at det går opp og ned her i livet, spesielt innen fotball. Derfor må klubben jobbe ekstra hardt. LFK er mye sterkere i år (2016) kontra 2015. Vi har et bedre lag, vi har en hovedtrener som har kommet inn med nye ideer og vi har et apparat bak som gjør det hele mulig. Blant annet tar vi stadig steg mot å bli mer og mer profesjonalisert. Med Andreas som sportssjef og Hroar Stjernen som daglig leder, har vi personer i nøkkelstillinger som også bidrar til at laget og klubben får ut potensialet sitt, mener Robert Eriksson.

Dager før rivaloppgjøret mot Ranheim på Moan i 2016 hvor Levanger FK så langt har gått ubeseiret gjennom serien, sier Robert Eriksson følgende i forbindelse med LFK-RANHEIM kampen:Levanger Fotballklubb. Toppklubb i Trøndelag. Robert Eriksson . Ranheim

«Han er ikke i tvil om at hans klubb har de beste forutsetningene for å inneha posisjonen bak laget som holder hus på Lerkendal. – «Jeg er imponert over det Ranheim har fått til, og jeg håper de forblir en OBOS-ligaklubb. Men de må definitivt avfinne seg med å være en nummer tre-klubb i Trøndelag. Klubb nummer to, den beste bak Rosenborg, vil være Levanger», slår Eriksson fast.

Den offensive LFK-lederen lister opp to nøkkelargumenter for å forsvare utsagnet:

 • Større nedslagsfelt. – Ranheim er og blir en liten bydelsklubb i en by hvor de kommer i skyggen av et stort flaggskip. – Vi er størst i vår egen kommune, vi er størst på Innherred og vi er størst i fylket. Det gir oss uante muligheter. – Vi jobber hele tiden for at hele Nord-Trøndelag – som vi kan kalle fylket vårt en liten stund ennå – skal støtte opp om Levanger Fotballklubb. – Vi har allerede et godt samarbeid med en stor og tradisjonsrik klubb som Steinkjer, og er selvfølgelig avhengige av å få flere med på laget for å lykkes med ambisjonene våre.
 • Sterk klubbøkonomi. Ranheim har slitt økonomisk i mange år og har flere ganger vært truet av konkurs. LFK har et høyere budsjett og en mer robust økonomi.

– Den klubben som er best på økonomisk klubbutvikling, vil ha best forutsetninger.

– En økonomisk ryggrad og bærekraft gir muligheten til å tiltrekke seg ledere og trenere på et høyt nivå, slik vi har gjort med blant andre Hroar Stjernen (daglig leder) og Magnus Powell (hovedtrener).

Mine forgjengere har gjort en meget god jobb når det gjelder profesjonalisering av klubben, en jobb vi selvfølgelig fortsetter med. – På den måten har man bedre muligheter for å bli den beste utviklingsklubben. De beste talentene går til den beste utviklingsklubben, derfor er det viktig for oss å sikre oss den posisjonen, sier Robert Eriksson.

Senere samme sesong, i midten av august 2016 

Levanger Fotballklubb kjemper i toppen av OBOSligaen. Dette skal ifølge Robert Eriksson klubben gjøre også. Nå går LFK styret for opprykk i følge Robert Eriksson i et intervju med Trønder-Avisa.

Robert Eriksson og Levanger Fotballklubb har lagt ny femårsplan. Laget skal kjempe om opprykk fra 1. divisjon hvert år – og lykkes minst én gang innen 2021.

Den sportslige suksessen det siste året gir grobunn for høyere ambisjoner på Moan. Den nyvalgte styrelederen Robert Eriksson har ikke lagt skjul på at han er ambisiøsog har allerede fått styret til å vedta en ny femårsplan hvor målet er at Levanger Fotballklubb skal befeste sin posisjon i norsk toppfotball. Den konkrete målsettingen er at laget skal kjempe om opprykk fra 1. divisjon hvert år. Det vil si en plassering blant de seks beste. De to første plassene gir direkte opprykk, de neste fire spiller kvalifisering.

Samtidig er Eriksson klar på at klubbens ambisjon er å klare opprykket minst én gang i løpet av denne perioden:

– Dersom vi kjemper i toppen hvert år, er det klart at vi må ha mål om å lykkes. Vi er nødt til å være ambisiøse og ha drømmer å strekke oss etter. Derfor er vi klare på at vi skal bli den neste trønderske klubben i Tippeligaen – og at det skal skje innen 2021.

Med en klar og forankret femårsvisjon gjør Eriksson og resten av LFK-styret det tydelig at klubben tenker langsiktig. – Vi ønsker å bygge klubb, og da må man ha langsiktighet. Vi kan ikke drive en klubb basert på hendelsene fra kamp til kamp, fra runde til runde. Da vil klubben drives som en berg-og dal-bane. Ene helga leverer man fantastisk fotball og vinner mot serielederen, før man i neste kamp taper mot tabelljumboen. Sånn er fotball, men vi er nødt til å tenke lenger enn som så. Derfor ønsker vi å befeste vår posisjon i toppen av 1. divisjon, noe vi vet er mulig etter det vi har vist det siste året. Med riktig tenkning, satsing og utnyttelse av ressurser, er det fullt mulig for et lag som Levanger å være med helt der oppe, slår Robert Eriksson fast. Han maner samtidig til at hele organisasjonen må holde beina godt plantet på jorda. – Vi skal fortsette å ha bakkekontakt og en folkelighet i det vi holder på med. Vi kan ikke ta av nå, og kun tenke på Tippeliga og Rosenborg og TV-kamp og alt som følger med. I tillegg til god utnyttelse av pengene samt forbedring av fasilitetene, trekker Robert Eriksson fram to nøkkelpunkter for å oppnå målsettingene:

 • ● Få de beste talentene i fylket til Levanger.
 • ● Fortsette å prioritere trenerkompetanse.

Vi skal fortsette å være en lokal klubb, men da er vi avhengig av at de fremste talentene i Levanger, på Innherred og i Nord-Trøndelag velger Levanger. Det er ikke gitt i dag, derfor har vi en jobb å gjøre på det området. Sportssjef Andreas Holmberg er godt i gang, og jeg har tro på at vi skal ha kommet et langt stykke på veien i løpet av denne femårsperioden, sier Eriksson.

– I tillegg er vi nødt til å fortsette å utvikle oss på trenersida. Det er veldig bra å ha gode A-trenere, men vi må også utvikle trenerne vi har på aldersbestemt, samtidig som vi må bidra med ressurser og kompetanse ute i miljøene. Gode talenter må ha gode trenere. Den «neste Jonas Svensson» kan bo i Snåsa, Inndal, Remyra, Egge eller Frosta. derfor må vi sørge for at kompetansen blir spredt dit ungdommene skal utvikles i hverdagen, mener Eriksson.

Levangers offisielle målsetting for inneværende sesong blir også endret, opplyser Eriksson.

Den opprinnelige ambisjonen var å beholde plassen i 1. divisjon. Nå sikter klubben høyere. – Vi er kjempefornøyd med den posisjonen vi er i og det Levanger har levert ute på matta så langt i år. Nå kan vi med så godt som hundre prosent sikkerhet si at vi har berget plassen, og da er det grunn til å øke målsettingen også for 2016. Vi ønsker ikke å være selvtilfredse og legge oss bakpå bare fordi at vi har nådd målet. Derfor går vi nå for en topp seks-plassering, slik at vi minst spiller kvalifisering allerede i år, sier Eriksson.

Robert Eriksson sier i et annet intervju til samme avis angående en annen sak; «Å løfte Trøndersk fotball».. at «når man skal gjennomføre noe så er det viktig at det blir gjort helhjertet og det er ikke nok å sitte i et møte og vedta flotte strategier, dersom det ikke blir fulgt opp. Vi må ta tak.»

Levanger fikk en forferdelig høstsesong i 2016, men rodde i land en kruttsterk 8 plass på tabellen.

Det går ikke mange månendene inn i det nye året (2017) før vi som følger LFK i tykt og tynt begynner å få saker i media.

I begynnelsen av mars 2017 blir Otto Ulseth satt inn i LFK- styret.

Otto Ulseth har hjertet i Ranheim, men ble mandag kveld valgt som erstatter for Roar Strand i styret i Levanger Fotballklubb.

Den tidligere journalisten, forfatteren, eliteserietreneren og Irakassistenten Otto Ulseth (59) hadde i følge TA, 20 års fartstid som trener og styremedlem i LFKs 1. divisjons-rival Ranheim. Han innrømmer til TA at hjertet fortsatt banker for Ranheim, selv om han nå skal jobbe for fortsatt sportslig suksess på Moan. – Jeg ser på det som to sider av samme sak. «Et av de viktigste suksesskriteriene i trøndersk fotball har vært å unne naboen å lykkes. Det som er bra for Ranheim er også bra for LFK», påpeker Ulseth, som nå er bosatt i Steinkjer. Han erstatter Rosenborg legenden Roar Strand i styret. Strand fant ikke lenger fant tid til å fortsette i vervet.

Robert Eriksson ble gjenvalgt til et nytt år som styreleder.

Øvrige styremedlemmer det kommende året (2017) er:  Anders Eggen, Nils Petter Strand, Per Einar Weiseth (ikke på valg), Eva Kristin Lian (ikke på valg), Anniken Kjær Haraldsen (ikke på valg) og Heidi Kristin Holmen (vara).

Sesongen hadde ikke startet før det ble «uro» rundt trener og øvrig ledelse i klubben. Disse kan være ferdige i LFK mars 2017. Levanger FK

(TA: 11.03.2017)

Styreleder Robert Eriksson i Levanger Fotballklubb sa følgende i forhold til denne saken hos TA:

«Jeg syns det er veldig bra at vi har en trener som er ambisiøs og som ønsker å hente inn sterkest mulig spillere for å få til et slagkraftig lag. I fotball vil det alltid være slik at trenere vil ha inn flere spillere enn det styret tillater. Så er det styrets ansvar å drive klubben i henhold til de økonomiske rammene vi rår over». Når det gjelder kontraktssituasjonene i klubben, er ikke det noe vi ønsker å diskutere i media.» Han vil heller ikke bekrefte eller avkrefte at Powell har initiert til kontraktsforlengelse.

– Dette er noe vi snakker om og forhandler med den det gjelder

Magnus Powell etterlyser langsiktighet:

Magnus Powell ønsket å forlenge kontrakten med LFK i vinter, men hovedtreneren har ikke hørt noe fra klubben. Han er langt fra den eneste på utgående kontrakt. Disse kan være ferdige i LFK etter sesongen.

Robert Eriksson: –Vi verken forhandler eller forlenger via media. Men det jeg kan si er at vi er veldig godt fornøyd med jobben både trenerteamet og administrasjonen har gjort og gjør. Styret vil på et naturlig tidspunkt i løpet av våren sette oss ned og gå gjennom de kontraktene som utløper. Vi tenker helt klart langsiktig, men nå har vi prioritert å få unna årsmøtet og få på plass det nye styret. Så skal vi sammen se på slike ting som dette i nær framtid», sa Eriksson.

Noen månender senere, den 11.07.2017 henviser Trønder-Avisa om den ovenfornenvte saken om at fire nøkkelpersoner i Levanger Fotballklubb kan være ferdig etter årets sesong. Det gjaldt Magnus Powell (hovedtrener), Frode Birkeland (assistenttrener), Andreas Holmberg (sportssjef) og Hroar Stjernen (daglig leder).

Powell åpnet i vinter for forlenging av kontrakten, men hørte ikke noe fra klubben. Før sesongen startet var ikke Robert Eriksson, styreleder i Levanger FK, interessert i å diskutere kontraktssituasjonen i media, og fortalte da at dette var en intern sak.

Men nå, etter halvspilt sesong og med kun seks måneder igjen til kontraktene går ut, letter nå Eriksson på sløret. Han gir TA følgende status på kontraktene til Powell, Birkeland, Holmberg og Stjernen.

Status er den at ingen er god nok til å fortsette i Levanger. Vi skal ha inn Pep Guardiola og José Mourinho til å styre skuta», sa Robert Eriksson noe spøkefullt.

Nei da. Status er at vi er godt i gang med samtaler med alle sammen. Med daglig leder (Stjernen) er vi godt i gang og har hatt positive samtaler. Vi er ikke på noen mulig måte ferdig, og vi bruker den tiden vi trenger for å finne ut hvordan vi skal sette sammen brikkene neste år. Det samme gjelder Andreas (Holmberg). Vi er god i gang med samtaler, og vi har også samtaler og er enig om framdrift også rundt hovedtrenerspørsmålet.»

– Så både styret og Powell er interessert i å forlenge?

Vi har hatt positive samtaler, så er det mange avveininger som skal veies for og imot på saker og ting. Ingen har sagt at det er uaktuelt å forlenge. Vi har en veldig god gjeng i rundt oss i Levanger Fotballklubb, og som sagt er samtaler i gang. Vi har hatt flere samtaler og flere vil det bli. Vi har laget en framdrift for alle samtalene vi skal ha», sier Eriksson.

LFKs styreleder vil ikke si i samme intervju om hvordan framdriftsplanen ser ut eller når ting skal være klart.

– Vi skal ta oss den tiden vi trenger, og er enig internt med den enkelte om hvordan vi skal gjøre det. Vi kommer til å ta den tiden vi trenger for å finne de beste løsningene. – Så ting trenger ikke være klart før etter sesongen? – Det kan skje når som helst. Når vi er klar, så er vi klar. Ingenting er klart før alt er klart. For dem som er spente, følger klubben nøye og som lurer på om det skjer noe og hva som skjer, så kan de i alle fall senke skuldrene og vite at vi har hatt løpende gode samtaler med alle de tre nøkkelpersonene som har utgående kontrakt. Det er sportssjef, daglig leder og hovedtrener.

Hva med assistenttrener Birkeland, spør TA’s journalist?

– «Som sagt er ingenting klart før alt er klart. Først må vi ha på plass nøkkelspillere og nøkkelrollene som daglig leder, hovedtrener og sportssjef. Vi tar alt i den rekkefølgen vi skal ta», sier Eriksson, som er veldig fornøyd med jobben alle de fire nøkkelpersonene har gjort og gjør i klubben.

7 dager senere, den 18.07.2017 er Robert Eriksson igjen ute med informasjon om klubben. Denne gangen gjelder det økonomien.

Levanger FK må kutte i budsjettet: Robert Eriksson frykter LFK kan bli det nye Follo

Levanger Fotballklubb må i følge denne saken i Trønder- Avisa, kutte 1,5 millioner kroner i budsjettet for å bygge en bærekraftig økonomi og komme seg ut av en vanskelig  situasjon.

– «Vi må bygge en økonomi for fremtiden», sier Robert Eriksson, styreleder i Levanger FK. I midten av mai ble det klart at Levanger FK var én av fire klubber som har havnet i rød sone – det laveste nivået i NFFs kategorisering med hensyn til klubbøkonomi. LFK har levert sin handlingsplan til NFF, og den ligger nå til godkjenning.

I handlingsplanen ligger det at LFK skal kutte budsjettet fra 14 millioner kroner til 12,5. Det utgjør 12,5 prosent av budsjettet – noe som vil innvirke på 2018-sesongen.

– «Hadde vi hatt samme lisenskriterier for 2. divisjon som 1. divisjon og eliteserien har, så hadde 46 prosent av 2. divisjonsklubbene også vært i rød sone. Det gir meg et varsku på hvor vi har lagt lista i henhold til lisens og det å drive toppfotball i Norge. Kanskje er det på tide å stikke fingeren litt i jorda og begynne å ta inn over oss at vi er i Norge. Vi driver norsk toppfotball, og kanskje skal vi slutte å sammenligne oss hele tiden med Premier League og FA i England. Altså. Lag som rykker ned fra FA i England får med seg en milliard kroner. Vi må nedskalere vår økonomi med en halvannen million for å bygge en bærekraftig økonomi framover, og for å bygge oss ut av en vanskelig situasjon», sa Eriksson.

Styrelederen i LFK snakker nærmest på ut- og innpust til TA når han får spørsmål om økonomien i LFK og norsk fotball.

Eriksson er svært bekymret. – Vår hverdag er ikke FA og Premier League, der at hvis det går til dundras så får vi en milliard kroner på bordet. Vi er avhengig av at folk kommer på stadion og ser kamper. Vi er avhengig av at folk legger penger igjen i kiosken, og avhengig av at våre samarbeidspartnere støtter oppunder Levanger FK. Vi er veldig glad for den måten våre samarbeidspartnere har støttet oss på, men skal vi klare å henge med – og det er ikke noe jeg sier – så må vi nå gå over å be på våre knær. Vi har redusert våre kostnader ned mot 2. divisjonsnivå – altså helt inn til beinet. Vi kjører busser istedenfor fly til bortekamper som Florø, Arendal og Jerv. Vi drar for å få det billigst mulig, uten at vi nesten rekker å få i spillerne mat før bortekamper», sa Eriksson. Han og resten av LFK-styret har jobbet hardt for å finne ut hvordan klubben skal få en bærekraftig økonomi. – «Vi må bygge økonomi for fremtiden, men det tøft å bygge en god økonomi når vi ikke klarer å ha en inntektsside som står i samsvar til dette. Det gjelder da å ha med samarbeidspartnere og folk til å komme på stadion. Klarer vi ikke det, blir det tøft å drive en 1. divisjonsklubb».

Eriksson sier ikke dette for å skremme noen, men synes kontrastene i norsk fotball er for store. Han trekker blant annet fram eksemplet på Start og Follo. På en og samme dag fikk Start nye investorer og 60 millioner kroner inn i klubbkassen, mens Follo ikke klarte å betale gjelden sin på 1,6 millioner kroner og må legges ned etter årets sesong. – «Dette er den knallharde hverdagen. Vi skal virkelig jobbe skjorta og ræva av oss og blø for LFK. Jeg skal blø for klubben til «the bitter end» – det skal det ikke være noe tvil om. Men hvis vi ikke får med oss folk og at interessen rundt klubben øker, så er det større sjanse for at vår historie ender som Follos – ikke Start. Dette er en hverdag vi må ta innover oss», sa Eriksson til Trønder Avisa.

Men styrelederen sier som vanlig at han er evig optimist: – «Vi har jo mange gode samarbeidspartnere, der vi må sette oss ned sammen og finne ut hvordan vi skal lage et fundament og produkt framover i tid som gjør at vi kan bli en bærekraftig 1. divisjonsklubb. Det tror jeg er viktig for Nord-Trøndelag og alle de unge talentene rundt om i fylket».

Det går ikke mange dagene før de siste utspill fra Eriksson hvor vi igjen i lokalmedier får nyheter om «bærebjelkene» i klubben.

29.07.2017 Powell sier nei til LFK avtale

I følge TA er hovedtrener Magnus Powell, sportssjef Andreas Holmberg og daglig leder Hroar Stjernen er alle på utgående kontrakt i Levanger Fotballklubb. Sommeren 2017 startet klubben samtaler med trioen, og lagt fram et avtaleforslag som grunnlag for videre forhandlinger med alle tre. Powell bekrefter til Trønder-Avisa at han ikke er fornøyd med førsteutkastet – uten at han vil gå nærmere inn på hva han er misfornøyd med. – «Jeg har takket nei til det klubben har kommet med, der står vi nå. Vi er i dialog, så får vi se om vi kan bli enige etter hvert. Per nå forholder jeg meg til avtalen jeg har nå, som sier at jeg er LFKtrener ut 2017», sa Powell.

Styreleder Robert Eriksson ville ikke gå ut med innholdet i samtalene klubben har med trioen. – «Det jeg kan si er at de tre som er på utgående kontrakt har mottatt et forhandlingsutkast, som de har frist til 4. august på å svare på. Deretter setter vi oss ned og ser hvor vi står, på hva som er mulig å oppnå og hva som ikke er mulig å oppnå», sa Eriksson. – Men dette betyr at alle de tre er ønsket med videre?

Når vi legger fram et forslag om forhandlinger med alle tre, er det et signal om at vi er interessert i å se om det er grunnlag til å gå inngå nye kontrakter med disse. Så vil vi meddele hvordan det blir når alt er klart».

Den 24 august 2017 signerer den første av bærebjelkene i klubben (Hroar Stjernen) en ny avtale:

Styreleder Robert Eriksson betegner Hroar Stjernens kontraktsforlengelse som Levanger FKs viktigste signering.

I juni startet Levanger Fotballklubb samtaler med klubbens nøkkelpersonell som hadde utgående kontrakt. Det ble gitt et forhandlingsgrunnlag til klubbens daglige leder (Hroar Stjernen), sportssjef (Andreas Holmberg) og hovedtrener (Magnus Powell) med svar innen 4. august. Onsdag morgen innkalte styreleder Robert Eriksson pressen til et frokostmøte, der han kunne informere om at Hroar Stjernen fortsetter som daglig leder ut 2020. I tillegg blir han også markedssjef. Stjernen har til nå sittet i en halv stilling som daglig leder, og vil fortsatt gjøre det samme de neste tre årene.

Robert Eriksson er opptatt av kontinuitet

Det viktigste er å få på plass stabilitet og kontinuitet i klubben. Skal vi klare å utvikle klubben videre og både befeste vår posisjon i den ligaen vi er, og klare å dra klubben videre, er vi helt avhengig av å ha noen bærebjelker og grunnmurer med oss. Det som vi er kjempeglad for nå – og som er det aller viktigste for Levanger FK – det er å ha med Hroar på laget videre. Han er helt avgjørende for at vi skal ta nye steg og utvikle oss. Han er grunnmuren, kontinuiteten og den viktigste personen for oss», sa styrelederen til TA under dette frokostmøtet i klubbhuset på Moan.

På spørsmål om hva Eriksson kunne informere om kontraksingåelse med de 3 andre sa han følgende: «Status rundt kontraktene til Powell og Holmberg er at partene er i dialog.

Vi har en dialog og er i dialog. Vi tar den tiden vi trenger. En dialog er ganske enkel: Når den starter så er den pågående fram til den er avsluttet – og ingen av de to dialogene er avsluttet. – Når bør dere ha alt på plass? –» Jeg vil ikke tidfeste noe. Det å tidfeste en dato på når vi skal være ferdig er det dummeste du gjør. Da kommer dere(media) til å være på telefonen døgnet rundt før den bestemte datoen». Vi tar den tiden vi trenger, men samtidig skal vi være ferdig i god tid for å begynne å se inn mot 2018-sesongen og planlegge den», sa Robert Eriksson den dagen.

I slutten av september ble det klart at Powell ikke forlenger sin avtale med klubben.

Etter det Trønder-Avisa erfarer vil det ikke bli noen kontraktsforlengelse med Powell, mens Holmberg ser ut til å fortsette i sin stilling.

– «Vi har møte mandag kveld, hvor framtida til Magnus og Andreas skal diskuteres. Utover det har jeg ingen kommentar», sa styreleder Robert Eriksson.

«Du får se over helga», sa Magnus Powell.

– Jeg er i samtale med klubben om min framtid. Når det gjelder hovedtrener, er det styret sitt bord», sa Andreas Holmberg.

Sistnevnte var hovedtrener i 2013–2015, før han ble sportssjef før 2016-sesongen. Da ble også Powell hentet til klubben. Nå ser det altså ut til at treneren er ferdig etter to år. Det skal ikke ligge noe drastisk bak klubbens avgjørelse, utenom at Levanger ønsker en ny retning. Samtidig er det ingen tvil om at Magnus Powell er en krevende sjef – det har han selv uttalt flere ganger – og den svenske 42-åringen har hele sesongen antydet at han trolig går videre etter at toårskontrakten går ut ved sesongslutt. Powell var blant annet misfornøyd med at klubben ikke ønsket å diskutere forlengelse av kontrakten rett etter den sterke debutsesongen i fjor. Partene diskuterte imidlertid saken på sensommeren i år, men ser altså ikke ut til å ha kommet til enighet, i følge Trønder Avisa.

27.09.2017 Powell: – Jeg er ikke her for å kjempe om bunnplasseringer

Jeg er ikke her for å kjempe om bunnplasseringer Magnus Powell Levanger Fotballklubb Levanger Robert Eriksson

LFK-styret og Magnus Powell har ikke hatt samtaler siden juli. Er enige om å være uenige – og avslutter samarbeidet.

Levanger Fotballklubb bekrefter at Magnus Powell er ferdig som LFK trener etter inneværende sesong. Partene er uenige om veien videre.

Svensken ble ansatt i forkant av 2016-sesongen, og har levert sterke resultater bak roret i den nordtrønderske 1.-divisjonsklubben. Etter den sterke debutsesongen ønsket han å diskutere en reforhandling av kontrakten, men klubben ventet til sommeren 2017 med å starte samtalene. Forslaget til det såkalte forhandlingsgrunnlaget var langt unna det Powell hadde sett for seg hva gjelder satsing og ressursbruk. – Jeg hadde spilt inn flere ting i forkant, men så ikke igjen det i forhandlingsgrunnlaget, sa Powell til Trønder-Avisa etter offentliggjøringen tirsdag. Han takket dermed nei til videre samtaler på bakgrunn av skissen som forelå, men hadde håp om at styret skulle komme tilbake med et nytt forslag. Det skjedde ikke. – Jeg har ikke pratet om kontrakt med styret siden den gangen i juli. Derfor sa jeg nylig til (daglig leder) Hroar Stjernen at jeg er nødt til å søke etter ny jobb. Derfor var det riktig å offentliggjøre nå», sa Powell.

Han poengterer til TA at avgjørelsen ikke falt på mandagens styremøte, men at det i møtet ble orientert om at Powell ikke blir å se som LFK-trener neste sesong. Det har ifølge ham vært klart en god stund. Den svenske 42-åringen erkjenner at han er skuffet over at partene ikke ble enige. – Ja. Jeg ville veldig gjerne fortsette på det prosjektet vi har startet her, men føler ikke ressursene brukes riktig. Det ville blitt veldig vanskelig å opprettholde prestasjonene med det grunnlaget. Jeg har respekt for at vi er i rød sone hos NFF, men jeg er ikke her for å kjempe om bunnplasseringer.

Det er ikke sånn at jeg på død og liv skal få Levanger opp til Eliteserien, men det er feil å ofre alt når forutsetningene ikke er til stede. Jeg krever mye fordi jeg ofrer mye, og det føles ikke rettferdig overfor familien jeg har hjemme at jeg skal være her når hjertet mitt ikke kan være hundre prosent i det. Jeg har tålmodighet i det jeg holder på med, men jeg er avhengig av at det er en glød i klubben som driver meg og alle andre videre, sa Powell åpenhjertig.

Svensken sier partene er «enige om å være uenige» og at det ikke ligger noe drastisk bak at han forsvinner etter sesongen. – Det er ikke slik jeg ønsker det, men jeg er veldig glad i klubben og veldig glad for muligheten jeg har fått. Jeg føler jeg har blitt en bedre trener, og håper jeg kan ta videre steg i framtida, sa Powell denne dagen.

Robert Eriksson: Klubben må sette tæring etter næring

LFK-styrets klare intensjon var å ha med Magnus Powell videre som hovedtrener. – Men styret måtte sette tæring etter næring. Vi har ingen rik onkel som spytter inn penger i klubben, og må legge opp den framtidige driften etter det, sier styreleder Robert Eriksson.

Styrelederen vil ikke tidfeste noen dato for når neste sesongs LFK-trener skal være på plass, men bekrefter at klubben vil sondere markedet både innenfor og utenfor Norges grenser. – Så er det slik at det er bedre for LFK å ha riktig trener på plass 10. desember, enn at vi kan presentere «feil» trener en måned før, sa Robert Eriksson i den forbindelse.

29.09.2017: Holmberg vil gjøre LFK til fylkets fotballag

Andreas Holmberg var i kontakt med et par andre klubber, men svensken var aldri i tvil. Hjertet hans banker for Levanger Fotballklubb.

Det har vært diskusjon med et par andre aktører, men jeg har tro på prosjektet til Levanger Fotballklubb, og etter gode forhandlinger med styre og stell så bestemte jeg meg for å være på prosjektet videre, sier Andreas Holmberg. For torsdag morgen ble det klart at LFK og Andreas Holmberg er enige om å forlenge kontrakten med ytterligere tre år. 40-åringen går inn i rollen som sports- og utviklingssjef, opplyser klubben i en pressemelding. – I en tid hvor vi skal legge grunnlaget for de neste fem årene er det viktig å sikre kontinuitet. Det at vi har med oss nøkkelpersoner som Andreas Holmberg og Hroar Stjernen er viktig for å ta de neste stegene, sier Eriksson

Skal finne Powells etterfølger:

Holmberg kom til Levanger før sesongen 2013, og var klubbens hovedtrener til og med 2015. Førstesesong endte tredjeplass i andredivisjon og andre sesong med opprykk til førstedivisjon, og hvor oppgaven i den påfølgende sesong handlet om å berge plassen i landets nest øverste divisjon. 2015 sesongen endte med en 9. plass. En av Holmbergs første og viktigste oppgaver er å finne Magnus Powells etterfølger som hovedtrener.

I jakten på neste års (2018) hovedtrener har klubben nedsatt en arbeidsgruppe bestående av:

 • Andreas Holmberg, Sports- og utviklingssjef
 • Hroar Stjernen, Daglig leder
 • Otto Ulseth, Styremedlem
 • Robert Eriksson, Styreleder.

– Vi har en bruttoliste vi jobber etter. «Vi er ute etter å finne den treneren som matcher den profilen klubben vil ha og som passer den retningen klubben skal ha framover. Den jobben pågår nå, noe mer enn det vil jeg ikke si om trenerjakten», sier Holmberg.

Vil fortsette å bygge klubb: Foruten det å finne ny hovedtrener, vil sports- og utviklingssjefens viktigste oppgaver være hå ha ansvar, i samarbeid/samråd med hovedtrener, for spillerlogistikk. Jobbe etter en klubbstyrt modell, forankret i klubbens identitet, mål og forretningsmodell, som styrer fram strategier knyttet til å håndtere strømmen av spillere gjennom klubbens A-lag. – «Det viktigste for meg er at vi fortsetter å bygge klubb. At vi fortsetter å utvikle de sportslige bitene. At vi har en god spillerutvikling hele veien slik at vi får fram nye talenter. At vi tar steg organisasjonsmessig. Tar steg innad og utenfor klubben, og at vi bygger oss opp i regionen».

Et av Holmbergs aller største mål for de kommende tre årene er at Levanger skal bli hele fylkets fotballag. – «Det er det store målet.» – Hvordan skal dere klare det? – Vi må selvsagt ha et bra produkt rundt våre representasjonslag. Ha gode produkt på rekruttlag. Fortsette å oppnå det vi gjør. Fortsette å utvikle Team BDOnord. Forsøke å være mer synlige. Og være så inkluderende som mulig. Det tror jeg er veien videre å gå for oss, mener Holmberg.

I tillegg har sportssjefen satt seg flere andre mål for den kommende perioden, men de målene vil han per dags dato ikke røpe. For klubben jobber i disse dager med en ny strategiplan som handler om hvordan LFK skal være fram til 2022. Den blir presentert i løpet av høsten. – Det jeg kan si er at klubben velger en bra retning for de nærmeste fem årene, og det er derfor jeg er interessert i å forlenge med LFK. På de siste fem årene har vi gjort store framskritt og jeg ser fram imot der vi kan være om fem år, sier Holmberg.

En måneds tid senere har klubben kapret en rekord- sterk 7 plassering i OBOS-ligaen. Magnus Powells siste dag:

Powells siste dag LFK Levanger FK Levanger

07.11.2017: Magnus Powell’s siste dag

Magnus Powell avslører flere detaljer rundt hvorfor han ikke ble enig med Levanger Fotballklubb om fornyet kontrakt. Tirsdag har den svenske 43-åringen sin siste dag på kontoret på Moan. Etter to år skiller Magnus Powell og Levanger Fotballklubb lag. Det ble nemlig bare med innledende samtaler om kontraktsforlengelse da partene møttes i sommer. Powell sa blankt nei til klubbens forhandlingsgrunnlag – og hørte aldri noe mer. Han har tidligere uttalt at han var uenig med klubben i veien videre og den planlagte ressursbruken, men ønsket ikke å gå dypere inn på temaet før han var ferdig.

Nå letter han på sløret. Særlig to punkter knyttet til det sportslige opplegget fikk Powell til å sende forhandlingsgrunnlaget i retur: Han fikk signaler på at A-laget skal ha assistenttrener på halvstilling, ikke hundreprosent som i dag. Og fra og med 2018 skal A-laget endre spillestil. Powell vil ikke kommentere hva det innebærer, men etter det TrønderAvisa forstår vil klubben at LFK fra og med neste år skal spille i 4-3-3-formasjon. Det var totalt uaktuelt for svensken, som ikke har tenkt å gå bort fra sitt 4-4-2-system.

Jeg er usikker på hvor lurt det er å gå bort fra noe som har gitt sportslig framgang hvert år de siste fem sesongene, sier Magnus Powell til TA. Han viser til treårsperioden med Andreas Holmberg som hovedtrener i 2013-15, som endte med opprykk til 1. divisjon i 2014 og fornyet tillit på nest øverste nivå i debutsesongen, med 4-23-1/4-4-2 som foretrukket formasjon, samt to sesonger hvor laget har kjempet om kvalifisering til eliteserien med Powells 4-4-2 de siste to årene. – De var klare på at de ønsker en ny retning og en ny spillestil og at dette skal være klubbstyrt, ikke trenerstyrt. Det får bli opp til dem, men det fungerer ikke for meg. Det er rart å gå bort fra noe som har fungert. Jeg har iallfall aldri vært med på å gjøre store forandringer når ting har gått bra, sier Powell.

Ville brukt ressursene annerledes: Det er en kjent sak at klubbledelsen og Magnus Powell ikke alltid har vært uenige om driften av Levanger Fotballklubb. På spørsmål om han er skuffet over ledelsen, svarer den avtroppende treneren følgende: – Jeg er ikke skuffet over noe som helst. Vi har vært uenige om hva man velger å bruke penger og ressurser på, that’s it.

Etter en lang prat med styreleder (Robert Eriksson) i sommer, hvor jeg la fram mine tanker, ble jeg forelagt et forhandlingsgrunnlag som jeg på ingen måte kunne stå for. De tolket mitt nei som et definitivt nei, og valgte å ikke komme med et nytt tilbud. Det handler blant annet om ansettelser og hvordan de vil bygge klubben videre. Jeg har vært tydelig på hva jeg ønsker, og de har andre tanker. Sånn er livet, sier Powell, som ikke ønsker å utdype hvilke ansettelser eller prioriteringer han er misfornøyd med. – Hvordan ville LFK sett ut i 2018 med Powell som sjef? – Det er umulig å si noe om. Men hadde jeg fått styrt mer av ressursene, hadde jeg ville brukt pengene på produktet vårt: altså A-laget og spillerne der. Vi er en klubb med lite penger, og som befinner seg i rød sone, da er vi nødt til å bruke midlene der de virkelig behøves, sier Powell.

To ting som har gått igjen fra «eksterne» stemmer i Magnus Powells regjeringstid på Moan, er kritikk av andelen lokale spillere – og kritikk av underholdningsverdien. 43-åringen syns kritikken er urettferdig: – Vi er i toppen i 1. divisjon når det gjelder bruken av lokale spillere. Andelen trøndere har vært høy, i tillegg har vi gitt mange unge spillere sjansen. – Ikke-lokale spillere som Pål Aamodt, Kim Robert Nyborg og brødrene Wrele har tilbragt mye tid på benken. Kunne ikke benken ha bestått av lokale gutter i større grad? – Jo, selvfølgelig. Men lokale spillere krever ofte mer i lønn – og ikke minst koster det skjorta å få hentet dem fra naboklubbene, som følge av reglene for utdanningskompensasjon. Aamodt og Andreas Wrele er spillere som er billige for klubben, og som takler tilværelsen som reserve. Joakim Wrele skulle egentlig spille fast, men har blitt danket ut av en unggutt som kom fra Verdal før sesongen, sier Powell, med henvisning til årets LFK-komet Horenus Taddese. – Når det gjelder kritikken om at vi ikke spiller god nok angrepsfotball, tror jeg det handler om uttelling. Vi scorer ikke nok mål, selv om vi skaper mange sjanser i hver kamp. I fjor scoret vi mange, men slapp også inn mye. I år har vi vært bunn solide bak, mens slitt med uttelling offensivt. Sånn sett hadde det vært interessant å se hva vi kunne ha utrettet neste år, legger han til.

Roser arbeidsinnsatsen i klubben

Uenighetene med LFK-ledelsen til tross: Powell ønsker å rose innsatsen som legges ned i klubben, som er tuftet på mye dugnad. – Jeg tror ikke folk skjønner hvor mye Andreas (Holmberg) og Hroar (Stjernen) faktisk jobber. I tillegg har vi fantastisk hjelp fra veteranene. De har betydd veldig mye for meg i min tid her. Det samme har alle som har vært med i støtteapparatet i 2016 og 2017. Dugnadsinnsatsen generelt er veldig god. Det er kanskje også litt av problemet: Det blir mye jobb på noen få. Sånt er enklere i større klubber, som både har mer ressurser og flere folk i og rundt, tror Powell. –

Jeg er åpen for det meste. Det viktigste for meg er å komme til en klubb der det brenner i øynene til folk. Det er slikt jeg inspireres av, avslutter Powell.

LFK bekrefter NY SPILLESTIL

Sportssjef Andreas Holmberg bekrefter at endring av spillestil vil komme i klubbens nye strategi, som skal gjelde fra 2018 til 2023: – Vi har straks spikret ny strategi. I den vil det ligge at vi skal bli mer gjennombruddshissige. Det står ingenting om hvilken tallkombinasjon man skal bruke, men det er riktig at vi de neste årene skal preges av en annen fotball enn den vi har spilt i år. – Det blir ikke et styrevedtak på at man skal spille 4-3-3?

– Nei. Men vi vedtar en annen måte å spille fotball på, svarer Holmberg, som på grunn av den pågående prosessen med å ansette ny trener ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt. Han legger til følgende rundt assistenttrener: – Hvem vi skal ha ansatt, og i hvor stor prosent, handler om en helhet av kompetanse og økonomi. Det er ikke avgjort hvilken prosentandel vår assistent vil ha neste år, sier Holmberg.

11.11.2017: Roger Naustan blir ny trener i LFKHamskifte på Moan Levanger Levanger FK Roger Naustan

Etter åtte år i Rosenborg følte Roger Naustan seg klar for større oppgaver. Nå skal 36-åringen ta nye steg i Levanger FK i følge Trønder- Avisa.

Fredag formiddag ble Roger Naustan presentert som Levanger FKs nye hovedtrener. 36-åringen fra Åfjord har med unntak av ett år i Byåsen Toppfotball, jobbet i Rosenborg siden 2009. De siste årene har han vært spillerutvikler for Rosenborgs andrelag.

Av styreleder i LFK, Robert Eriksson, blir Naustan beskrevet som en meget talentfull leder. – I mitt skjønn er han en av de mest talentfulle trenerne i Norge. Han har en vanvittig høy kompetanse og et stort engasjement. En meget spennende person som vi får æren av å ha som trener, sier Robert Eriksson, styreleder i Levanger FK. – Nå holder det ikke med talent, nå må jeg vise hva som bor i meg, sier Naustan selv. – Det er veldig stas å stå her i dag. Jeg har jobbet lenge for å få en slik mulighet. Jeg tror det er en god match med Levanger, og nå klør jeg i fingrene etter å komme i gang, sier Naustan til Trønder-Avisa. Med bakgrunn i aldersbestemt fotball har han vært sentral i å utvikle talenter i Rosenborg. Nå tar han steget til seniorfotball.

Roger er dyktig på feltet, samt en god pedagog og retoriker. Han er interessert og iherdig, og er mer enn moden for større oppgaver. Roger har gjort en kjempejobb i vårt akademi, sier Stig Inge Bjørnebye til TrønderAvisa. – Hva kan han oppnå med Levanger? – Jeg tror han kan oppnå det som Levanger helt sikkert har tenkt til å gjøre, nemlig videreutvikle klubben. Jeg går derfor ut fra at det er derfor de har ansatt Roger Naustan. LFK har gjort en mannsjobb de siste årene, der de har fått stabilisert klubben i 1. divisjon. Jeg tror og håper at Roger kan bringe det gode arbeidet videre.

Hva slags ambisjon har du som trener? – Først og fremst skal jeg konsentrere meg om Levanger og gjøre jobben her så best som mulig. Man har jo sine visjoner, ambisjoner og drømmer, men akkurat nå tror jeg at jeg skal gjøre en god jobb i Levanger. Jeg vet at jeg skal inn i en liga som på mange vis er krevende, så jeg må ha fokus på det nå, sier Roger Naustan til TA. Fra Rosenborg-systemet er han godt vant med 4-3-3 og angrepsvillig fotball. Han ser store muligheter i Levanger. – Jeg synes laget har fremstått veldig bra den siste tiden. Utgangspunktet ser veldig bra ut og LFK har en spillergruppe som er godt etablert på nivået, sier Naustan.

Naustan lover angrepsvillig fotball. – Jeg skal ikke uttale meg om hvordan laget har spilt. Jeg skal være forsiktig med å love ting i fotball, men jeg er tydelig på at jeg har en klar ambisjon om at vi skal være veldig angrepsvillig – da spesielt på hjemmebane. – Levanger har hatt god framgang i mange år. Hvordan blir det under deg? – God framgang gjennom mange år, det er et godt utgangspunkt. Målet er at det skal bli enda bedre. Vi må gjennom en endringsfase med tanke på måten vi spiller på, men det skal vi få til, sier Naustan, som kommer til å være bosatt i Trondheim mens han er LFK-trener.

I samme utgave av Trønder- Avisa skriver Geir Jenshus følgende i sin «kommentar» til det som skjer på Moan.

Med åfjordingen Roger Naustan som ny hovedtrener tar LFK et langt steg bort fra «svenskemodellen» som har preget lagets spillestil de fem siste sesongene.

La det være helt klart, duoen Andreas Holmberg og Magnus Powell har løftet Levanger FK fra å være en middelmådighet til å bli et etablert lag i toppfotballen i Norge. Det kan ingen ta fra de to, resultatene taler for seg.

Samtidig har det nok vært stadig fler på og rundt Moan som har etterlyst en mer gjennombruddsorientert spillestil, i god, gammel trøndersk RBKtradisjon. Nylig vedtok også styret i LFK at gjennombruddshissighet skulle være den nye melodien.

Det får man garantert nå med ansettelsen av Roger Naustan. I RBK-miljøet fikk Naustan tidlig kallenavnet «Liss-Nils», slettes ingen dårlig betegnelse med tanke på hva legenden fra Orkdal har oppnådd.

Helt fra han la spillerkarrieren på hylla har Naustans forbilde og mentor vært Nils Arne Eggen. Da Eggen gjorde comeback i RBK i 2010 var juniortrener Roger Naustan nærmest «frimerke» på orkdalingen i trenings- og kampsammenheng.

Dermed er det også klart hva spillere og publikum kan forvente seg på Moan (eller Levanger stadion som er det offisielle navnet nå) neste sesong. 4-3-3, med indreløpere på veg framover og kanter som truer rommet bak motstanderens forsvar, blir utvilsomt melodien fra første treningsøkt. Unødvendige støttepasninger derimot blir det langt færre av …

Av trenerkolleger beskrives Naustan som tydelig overfor spillerne, humørfylt og med en både ydmyk og lærevillig tilnærming til trenergjerningen.

Ansettelsen innebærer som sagt et tydelig brudd med de siste års regimer. Det er på mange måter en sjanse å ta for ledelsen i LFK, i tillegg har nytreneren minimalt med erfaring på senior- og toppfotballnivå. Da blir det desto viktigere at kontinuitetsbærerne i laget tar med seg det beste fra tiden med Magnus Powell.

Kun suverene Bodø/Glimt (33) slapp inn færre mål enn LFK (36) denne sesongen. På 30 kamper gir det et snitt på meget sterke 1,2 baklengs pr. kamp. Defensiv trygghet er bærebjelken i ethvert fotballlag, uavhengig av spillestil og tallkombinasjoner. LFK har en rekke spillere i de bakre rekker som har vært med på «gamet» i mange år, disse må ta med seg sine erfaringer videre, og bidra med disse på treningsfeltet også under den nye treneren.

Det er spesielt offensivt at den enkelte spillers rolle blir annerledes med 4-3-3 og stor gjennombruddshissighet. Undertegnede tror årets sentrale midtbaneduo Horenus Taddese og Adrià Mateo López utmerket godt kan bekle indreløperrollene etter en vinter med øving, verre kan det bli å fylle kantrollene med de spillerne man i dag har til disposisjon.

Dermed blir det sportssjef Andreas Holmbergs oppgave å finne disse spillerne, selvfølgelig i samarbeid med Roger Naustan. For Holmbergs del innebærer dette en helt ny type spillerlogistikk, og nytenking bort fra rollebeskrivelsene i et 4-4-2-system.

LFK scoret kun 39 ganger sist sesong, og trener Magnus Powell etterlyste flere scoringer fra kantspillerne. Pris- og tilgjengelighet avgjør om LFK, og nytrener Roger Naustan, har de rette typene på plass innen kampen om seriepoengene starter igjen 2. april.

Omtrent en måned senere skriver styreleder i Levanger Fotballklubb en kronikk i Trønder- Avisa:

14.12.2017: Robert Eriksson: Gjenreis norsk fotball

Kommende St. Hansaften er det tjue år siden Arne Scheies engasjerte røst fylte de «tusen stuer», via TV-skjermen og ropte ut: «VI har SCORET i Marseille – VI har SCORET i Marseille». Våre jerve menn hadde vært ute i strid, Norge hadde slått selveste Brasil 2–1 i gruppespillet i VM i fotball, og tatt seg videre til sluttspillet. Folk gikk amok i gatene. Vi hadde blitt en stolt fotballnasjon under Drillo, og et fryktet lag å møte hjemme på Ullevaal. Derfra hadde vi sendt hjem storheter som Nederland, England og Italia med smertelige tap. I en periode var vi verdens neste beste lag på FIFA-rankingen. I dag innehar vi en 58. plass, og har lag som Panama og Haiti foran oss.

Hva har skjedd med norsk fotball? Har vi blitt fragått? Gjør vi ting feil? Har vi rett og slett blitt akterutseilt på på områder fra spillerutvikling til ledelse, til klubber og landslag, til det ferdige spillet 11 mot 11?

Per Joar «Perry» Hansen, som i dag er Lagerbacks høyre hånd på det norske landslaget, forsøkte i fjor å sette disse spørsmålene på dagsorden. Dette ble gjort etter at han hadde vært rundt om i Europa på en omfattende studietur. «Perry» skapte debatt, og det ble en del støy. Dessverre uteble likevel den gode diskusjonen. For meg virker det som om både klubber og NFF valgte å sitte rolig i båten, og vente til vinden hadde løyet. Noen må børste støv av «Perrys» funn, og stille spørsmålene på nytt.

Det er et udiskutabelt faktum at de sportslige målene i NFFs handlingsplaner siden 2011 ikke er oppnådd. Da er det ikke bare på sin plass, men også et ansvar vi har, å stille spørsmålene:

 • Hvorfor har vi ikke én gang vært i gruppespillet i CL i disse årene?
 • Hvorfor har vi ikke vært i mesterskap med A-landslaget?
 • Hvorfor faller kvinnelandslaget lenger og lenger fra verdenstoppen, både på rankingen og i de fleste mesterskap?
 • Hvorfor er vi ikke jevnt og trutt i sluttspill for aldersbestemte landslag, både på gutte- og jentesida?

 

Bildet er ikke svart-hvitt. Det gjøres mye bra, men det er mye å gå på. Tiden forandrer seg, og dersom vi skal hevde oss i en prestasjonsidrett er det avgjørende at vi evner å tenke nytt. Vi må bryte litt med gammelt tankegods. Kort og godt; vi må henge med på utviklingen. Den norske fotballfamilien har i altfor mange år blitt stående på perrongen og se tog komme og gå. Det er nå på tide at vi går ombord og starter en ny reise. Vi blir ikke bedre av å kun stille spørsmål om hvordan de beste spillerne kan bli bedre. Eller å stille spørsmål om hvordan vi skal maksimere spillerpotensial. For å bli bedre må vi setter oss ned for å finne svarene på disse spørsmålene.

Jeg tror svaret er høyere kvalitet i treningen helt ned i de yngste klassene. Da er vi avhengige av bedre skolerte trenere. Legenden, Johan Cruyff, uttalte en gang at de beste trenerne bør trene de yngste spillerne. Her hjemme har vi en tradisjon for å la naboen ta trenerjobben. For at debatten ikke skal havne i et sidespor vil jeg understreke at dette ikke er et angrep på foreldretrenere i breddefotballen. Mange gjør en utmerket jobb. Poenget mitt er at vi må sørge for bedre kvalifiserte ungdomstrenerne og legge trykk på utdanningen av disse. Mange trenere i våre konkurrerende land har landets høyeste trenerutdannelse for barne- og ungdomstrenere. Det er status å jobbe med barnefotballen. I Norge er det større status å trene en 3.-divisjonsklubb. Opplæring med fokus på fysiologi, kvantitativ utvikling, hvordan man pedagogisk tilnærmer seg en ti- eller tolvåring, hvordan man bygger en motorisk base til en tiåring, osv., må stå i fokus.

Diskusjonene om laget skal toppes eller ikke, eller når spillerne skal gå til en toppklubb, er i denne sammenheng ikke temaet. Derfor er vi i Levanger FK opptatt av systematikk og pedagogikk for å påvirke spillerne til å bli enda bedre i Stjørdals-Blink, Verdal og Steinkjer. Utgangspunktet er de ressursene klubben vår har. Hvis vi ikke tør å diskutere det, kommer vi aldri av flekken – slik «Perry» så treffende påpekte i fjor.

2016 var året hele Fotball-Europa ble betatt av «Vikingene» fra Sagaøya. Ikke bare deltok Island i EM-sluttspillet; de spilte seg frem til kvartfinalen. Nylig fortsatte suksessen da de kvalifiserte seg for neste sommers fotballVM i Russland. Dette ikke tilfeldig. Islendingene har turt å ta noen tydelige politiske valg og prioriteringer. De synes det å drive med fysisk fostring er kanonviktig. Derfor bygger de anlegg, betaler for anleggene, gir klubbene gratis baneleie og ungene blir kjørt fra skolen til trening. På Island ligger treningsavgiften på 5.000-6.000 kroner. Har du da 1.000 unger og hver betaler 6.000 kroner, så har man sikret økonomisk grunnlag for å betale trenere som er godt utdannet. Noe islendingene også gjør.

Det er på tide å fornye den norske idrettsmodellen. Er det viktig å lage gode fotballspillere i Norge? Er det viktig å få norske klubblag inn i Europa? Er det viktig at landslaget klatrer på FIFA-rankingen? Hvis svarene på disse spørsmålene er ja, må vi tørre og skape en vinnerkultur, slik vi har gjort innen f.eks. langrenn.

Derfor har vi fremmet en sak til Fotballtinget i mars 2018, som vi har valgt å gi arbeidstittelen: «Trenerløftet 8-16». Et trenerløft i de yngste årsklassene er ikke noe nytt – ei heller revolusjone

rende. Allerede i juni i år ble det nye trenerløftet lansert. Trenerløftet fra i sommer er finansiert gjennom tilskudd fra SpareBank1 Nord-Norge Fondet og Norges Fotballforbund. Tromsø Idrettslag og Troms Fotballkrets er prosjekteiere. NFF har bidratt med 400.000 kr fordelt på to år. Gjennom prosjektet er det ansatt en trenerutvikler på heltid. Trenerutvikleren skal gjennomføre klubbesøk og trenertreff, samt følge opp treneransvarlig i klubbene. Prosjektet inkluderer alle klubbene fra Burfjord i nord til Lavangen i sør. I tillegg er det et mål å nå ut til de andre kretsene i landsdelen. Hovedfokus for den som ansettes i prosjektet blir trenerutvikling og utvikling av kvalitetsklubber. Hovedmålet er at alle innen barne- og ungdomsfotballen – både jenter og gutter – skal få trenere som har riktig og tilstrekkelig kompetanse og utdanning. Grasrot-trenerkurset er i så måte veldig sentralt, og målet er at alle trenere i aldersbestemte klasser skal gjennomføre dette.

Levanger FK synes dette er vel og bra, men med all respekt å melde: Dette er ikke noe trenerløft. Én person vil ikke ha nubbsjans å dekke et så stort område som kretsen/kretsene utgjør. Det at NFF går inn med skarve 400.000 kroner over to år, kan heller ikke kalles noen satsing. Vi trenger mer enn som så før vi vil se noe som gir et reelt løft.

Vi står ovenfor et stort og viktig veivalg i norsk fotball der vi må bli enige om hva som virkelig skal satses på. Alt kan ikke være like viktig, og fra politikken vet jeg at resultatene sjeldent blir bra om alt skal smøres tynt utover. Vi har ikke noe valg; det må prioriteres. Dagens fotballpresident, Terje Svendsen, må velge et prosjekt som han skal huskes for. På samme måte som Eldar Hansen og Per Ravn Omdal gjorde da landet ble dekket av kunstgressbaner og ballbinger.

Vi trenger å peke ut en tydelig retning. Skal vi få opp statusen for å trene et J14- eller G12-lag, må pengene på bordet. Fra NFFs og Norsk Toppfotball sin side, må det gjøres økonomiske prioriteringer og vise at man evner å prioritere på kompetente trenere. Pengene må brukes ute i den enkelte region. Derfor foreslår vi å avsette 30 millioner kroner over tre år til «trenerløftet 8-16». Pengene skal gå til å utdanne, og betale, de beste trenerne til å trene barn og unge. Dette vil være en tydelig prioritering og kanskje det aller viktigste tiltaket for å gjenreise Norge som stolt fotballnasjon. LFK sender denne pasningen inn på fotballtinget i mars 2018. Da er det opptil Terje Svendsen å ta imot pasningen, og gjøre prosjektet til sitt. Skal vi bli bedre til å sparke fotball her hjemme på berget, må vi kunne tenke både og. Det må være et bevist ønske og vilje til å la noen miljø få lov til å bli best.

I LFK har den nyansatte treneren Roger Naustan mistet Erik Tønne, Bent Sørmo, Per Verner Rønning, Joakim Wrele, Markus Astvald og Ola Rygg + mange andre spillere siden sin ankomst til klubben. Klubben sitter på gjerdet i forhold til spilleroverganger «inn». Powell assistent Frode Birkeland har også takket for seg. Levanger Fotballklubb sitter igjen med kontinuitetsbærere som Jo Sondre Aas, Vegard Voll, Adria Mateo Lopez, Robert Stene, Espen Berger og Tom Erik Nordberg. LEvanger må vente til de rike har handlet

LFK går en heftig runde på overgangsmarkedet i møte, men har verken råd eller mulighet til å stresse.

Den nye spillestilen og avgangen til flere sentrale spillere gjør at Levanger Fotballklubb må hente inn minst fem forsterkninger før 2018-sesongen. Likevel må klubben være tålmodig. – Det er klubbene med best økonomi som jobber i markedet nå. Vi har ingen sjanse til å konkurrere med lagene i toppen av Obosligaen eller bunnen av Eliteserien. Derfor må vi vente og være tålmodige, sier sportssjef Andreas Holmberg. Strukturen i 1. divisjon forandres. For selv om Levanger har endt på øvre halvdel i 1. divisjon i to strake sesonger, er nordtrønderklubben i bunnen av tabellen hva gjelder penger. Ned fra Eliteserien kommer Viking, Aalesund og Sogndal, alle med budsjetter LFK bare kan drømme om. I 2017 hadde de henholdsvis 80, 70 og 52 millioner i budsjett, og selv om summen trolig blir lavere etter nedrykket, er det ingen tvil om at disse klubbene har økonomiske muskler små klubber som Levanger ikke kan måle seg med. I tillegg kommer ressurssterke klubber som HamKam og Notodden opp fra 2. divisjon. – Alt dette forandrer mye av strukturen i en liga som vår. Vi kan ikke gjøre annet enn å være tålmodige og gjøre en god og nøye jobb, sier Holmberg. Han bedyrer at han ikke er stresset, til tross for at klubben skal ha inn flere forsterkninger. – Vi har blitt vant til dette. Vi er trygge på at vi skal få satt en god og slagkraftig stall, sier sportssjefen, som gir seg selv frist til 5. mars, når A-laget reiser til Marbella på treningsleir.

Backer og kanter Øverst på lista til både Holmberg og nytrener Roger Naustan står backer og kantspillere. Klubben skal bevege seg bort fra 4-4-2 og bli en 4-3-3-klubb, med mye gjennombruddshissighet. Dagens stall er nærmest kjemisk fri for klassiske 4-3-3-vinger, og det er ingen tvil om at det må forsterkes på kantene. I tillegg mistet laget nylig sine to faste backer fra 2017: Bent Sørmo (solgt til Kristiansund) og Erik Tønne (til Ranheim) skal begge spille eliteseriefotball kommende sesong. – Vi skal ha inn rundt fem spillere. Det er helt naturlig at vi henter inn spillere der vi har mistet etablerte, samt i posisjoner hvor vi er tynt besatt. Samtidig må Roger få tid til å se seg nøye om, både i egen klubb og i nærområdet. Vi kommer ikke til å forhaste oss, poengterer Holmberg. – Det er ingen tvil om at vi trenger spillere i banens bredde, men vi ser også etter spillere som kan heve oss betraktelig i andre posisjoner, sier Naustan. – Jeg kommer til å se nøye internt om det er noen som kan ta noen av plassene, men i utgangspunktet må de to backene erstattes av spillere med like god erfaring som de som dro. Vi skulle selvfølgelig helst ha hatt troppen klar nå slik at vi hadde fått øvd mest mulig sammen, men det er ingen tvil om at det er slik vi er nødt til å jobbe. Det viktigste er at grunnstammen kjenner måten vi skal spille på, så skal vi klare å fylle på med riktig type folk, fortsetter den tidligere RBK-treneren.

Samtidig som den sportslige ledelsen jobber med forsterkninger, pågår det samtaler med LFKgutter som per nå står uten kontrakt: Den rutinerte trioen Vegard Voll (35), Per Verner Rønning (34) og Ola Rygg (30) er alle ønsket med videre av klubben. – Det er tre spillere jeg vil ha med, men det er på bordet til Andreas, sier Roger Naustan. – Vi er i en dialog med alle tre, mer er det ikke å si på nåværende tidspunkt, svarer Andreas Holmberg.

28.02.2018: LFK kutter budsjett med 1.8 millioner i 2018LEvanger kutter

LFK kutter 1,8 millioner  i budsjettet og har som mål om å bli nummer åtte i serien, samt å nå  2. runde i cupen. Mandag kveld var det årsmøte i Levanger Fotballklubb. Et årsmøte som ble av den behagelige sorten. Her fikk Robert Eriksson fornyet tillit som styreleder i klubben. – Det har vært utrolig inspirerende og morsomt de to årene jeg har vært her, og jeg har full motivasjon for å stå på i to nye år. Vi er midt i sluttspurten på en spennende strategiprosess på hvordan vi skal utvikle klubben videre, og det er kjempeartig å få være med på det arbeidet videre. – Et enkelt valg å fortsette? – Ja. Det er mange ting som gjør at jeg ville fortsette. For det første er jeg levende opptatt av utviklingen av fotball i gamle Nord-Trøndelag. Levanger har blitt en klubb som tar mer og mer plass i mitt hjerte, og er en klubb som jeg oppriktig er glad i. Det å få legge ned ressurser og energi i en klubb man er glad i, og på en idrett man har et lidenskapelig forhold til, er noe man alltid har lyst til å gjøre, sier Robert Eriksson. Nestleder Anders Eggen og styremedlemmene Otto Ulseth og Nils Petter Strand var ikke på valg, mens Per Einar Weiseth og Heidi Kristin Holmen fikk fornyet tillit som styremedlemmer. Christina Madsen er ny i styret.

På årsmøtet ble det klart at klubben endrer visjon.

Etter møysommelig strategisk arbeid, har klubben kommet fram til følgende retning fram mot 2025: «Levanger Fotballklubb skal nå ha et sportslig DNA. Det betyr at LFK skal gjenkjennes med en gjennombruddshissig spillestil, basert på et godt organisert soneforsvar med stor aggressivitet og tydelig definerte roller. Den definerte spillestilen skal gjenspeile samtlige lag i klubben». Robert Eriksson gleder seg til å ta fatt på de utfordringene som venter de kommende to årene. – Vi skal etablere oss som en klubb blant de 25 beste klubbene i Norge og ta nye sportslige steg. Vi skal befeste posisjonen som vi har i dag som er å kjempe i toppen av 1. divisjon – og det er ikke gitt at vi skal være der, sier Eriksson.

2017 var et krevende år for LFK, men regnskapet viste et overskudd på 142.574 kroner. I 2017 hadde LFK et budsjett på 15,1 millioner kroner, i 2018 vil budsjettet være på 13,3 millioner kroner. Her ble det på årsmøtet poengtert at den sportslige biten ikke blir preget av kuttet på 1,8 millioner kroner. – Skal vi lykkes kan vi ikke tenke år for år, men vi må tenke flere år fram i tid. Da må vi bygge en sunn økonomi for framtida. Man må sette tæring etter næring. Det er den eneste måten å skaffe seg en sunn økonomi i bunn, sier Robert Eriksson.

Levanger fotballklubb selger den lokale spilleren og kontinuitetsbæreren Espen Berger til Start, ved overgangsvinduet’s siste time. Dette rett etter første seriekamp borte i 1-1 oppgjøret mot Notodden borte. Hele forsvarsrekka fra i fjor, bortsett fra Tom Erik Nordberg er borte. Levanger sitter igjen med en helt nykomponert forsvarsfirer i det kamp nummer 2 for sesongen skal spilles. I tillegg er det skader på flere av de nysignerte spillerne.

Vårsesongen blir brutal for Roger Naustan og hans mannskap. 11 poeng på de første 13 kampene og en 13 plass på tabellen.

06.06.2018: Styreleder Eriksson: Roger leverer godt som trener

Roger Naustan har unnagjort sine seks første  måneder som LFK-trener. Styreleder Robert Eriksson er godt fornøyd med nytreneren.

Høsten 2017 staket Levanger Fotballklubb ut en ny strategisk retning som skal vare fram mot 2025. Dette resulterte i flere endringer. Blant annet gikk 4-4-2 med Magnus Powell ut, og inn kom 4-3-3 med Roger Naustan. Nå har 37-åringen fra Åfjord unnagjort sin første tredjedel av sesongen med Levanger FK. Fasiten etter 11 kamper er 13. plass og 11 poeng. Slik oppsummerer Robert Eriksson, styreleder i LFK, det første halvåret med Naustan som hovedtrener. – Jeg synes Roger leverer godt som trener. Han står til forventningene som vi hadde til han, sier Robert Eriksson til TA.

Styrelederen i LFK poengterer at kun én tredjedel av sesongen er ferdigspilt, og at de derfor ikke ser seg blind på tabellen på dette tidspunktet. – Det blir fullstendig feil å fokusere på tabellen nå. Det fordi at vi i styret valgte – og har valgt – at vi skal ha en gjenkjennelig spillestil. Vi har lagt om, og det tar tid med nye spillere å få spilt inn et nytt system. I tillegg er det en del momenter ut over ting som vi ikke rår så mye over – nemlig skader. Det har ført til at det har tatt tid til å få innarbeidet de nødvendige gode relasjonene mellom spillerne, sier Eriksson, og legger så til: – Men det er et vanvittig bra trøkk på det som skjer på feltet. Jeg synes klubben – med tanke på den valgte spillestilen og måten vi framstår på – tar gode steg i riktig retning hver eneste uke. – Står LFK der som dere hadde sett for dere for seks måneder siden? – Jeg synes man skal se bak resultatene og tenke på utviklingen. Ser vi bak resultatene så tar vi steg hver eneste uke. Derfor føler jeg at vi er der vi skal være. Selvsagt skulle vi ha ønsket at det var mindre skader i troppen. I de tidligere sesongene har slike små marginer bikket med oss, mens i år har de bikket imot oss, sier Eriksson.

I tillegg til ny strategiplan, har LFK også jobbet hardt med den økonomiske biten. I 2017 ble LFK pålagt å legge fram en handlingsplan etter å ha vært i den såkalte røde sonen i regnskapet. I den ferskeste rapporten, som ble lagt fram forrige uke, ble det klart at LFK har forbedret økonomien og er nå i gul sone. – Jeg vil gi stor skryt til både daglig leder og økonomiansvarlig som har jobbet beinhardt sammen med oss i styret for å skaffe kontroll og gjennomføre de tiltakene som har blitt gjort for å komme på riktig side. Samtidig kan vi ikke lene oss tilbake og tro at alt er fryd og gammen. Vi må fortsatt jobbe steinhardt for å ha kontroll på økonomien. Det er steintøft å drive en toppklubb i 1. divisjon med de ressursene vi har til rådighet. Vi er en klubb som evner å sette tæring etter næring, og det tror jeg er grunnlaget for at vi har klart å jobbe oss ut av den økonomiske situasjonen, sier Eriksson til Trønder- Avisa.

I vinterens overgangsvindu ble det store utskiftninger. Flere spillere forlot klubben gratis, men LFK sitter igjen med en god pengesum etter salgene av Bent Sørmo og Espen Berger. Om halvannen måned åpner sommervinduet. Slik svarer Eriksson på om sportslig avdelingen får penger å handle spillere for i sommer. – Styret har sammen med det sportslige apparatet lagt rammen som gjør det mulig å håndtere det kommende overgangsvinduet på en god måte. Jeg går ikke ut med noe beløp. Nå er LFK en liten fotballklubb med begrenset økonomi, og vi har jobbet steinhardt for å få kontroll på økonomien. Det innebærer at det ikke er flust av penger som kan brukes inn mot overgangsvinduet, men vi har kommet fram til en fornuftig måte vi kan møte overgangsvinduet på til sommeren, sier Robert Eriksson.

18.06.2018: Lover nye spillere i sommer

Levanger ble tvunget til å starte i en 4-4-2-formasjon mot Mjøndalen søndag kveld. I sommer skal det hentes spillere som behersker 4-3-3. Det endte med stygge 0–4 mellom LFK og Mjøndalen søndag kveld. – Dette var et slag i trynet. Veldig tungt, sa en meget skuffet Roger Naustan etter kampen.Tilbake til 4-4-2. Med trenerbyttet fra Magnus Powell til Naustan før årets sesong viste Levanger Fotballklubb at de ønsket å legge om fra «svenske» 4-4-2 til en trøndersk 4-3-3. Mot Mjøndalen søndag kveld måtte Naustan & Co. gå tilbake. Årsaken er at LFK ikke har nok spillere som passer inn i systemet. Det skal det bli en stopp på i sommer, lover sportssjef Andreas Holmberg:

– Vi må forsterke oss i sommer, det er det ingen tvil om.

Det er tydelig at Holmberg ikke er fornøyd med at laget er tvunget til å gå bort fra 4-3-3, men han mener de ikke hadde noe valg. – Ermal (Hajdari), som begynte å bli god i sin kantrolle, ble skadet, og da sitter vi igjen med få som kan bekle vingen. – Er dette en erkjennelse av at dere er for tynne i form av antall spillere – eller i form av kvalitet? – Jeg vil heller si at vi er for tynne for måten vi ønsker å spille på. Holmberg er klar på at 4-3-3 fortsatt er den foretrukne formasjonen på Levanger stadion. – Nå har vi bestemt oss for å spille sånn mot Mjøndalen, og kanskje blir det sånn inn mot sommerferien, men vi skal spille gjennombruddshissig fotball med 4-3-3 som ramme. Men akkurat nå er vi nødt til å spille på den måten vi mener gagner oss best, sier sportssjefen.

Nå kommer det nye spillere inn – allerede kommende uke vil det trolig bli nye spillere å se på feltet. Betyr overgangsaktiviteten at det også vil forsvinne spillere? – Ja, det kan være. Vi er opptatt av å få et veldig godt overgangsvindu. Da er det mye som kan skje begge veier, svarer Andreas Holmberg. Styreleder Robert Eriksson uttalte nylig til Trønder-Avisa at LFK har penger på bok til å hente nye spillere, blant annet som følge av salgene av Bent Sørmo og Espen Hammer Berger

31.07.2018: Robert Eriksson; Vi er åpen for å vurdere alle løsningerEriksson VI er åpen for å vurdere alle løsninger Levanger FK

Robert Eriksson, styreleder i Levanger Fotballklubb, legger ikke noe skjul på at resultatene har vært  for dårlige denne sesongen. Nå diskuteres det  forløpende hvilke grep som kan gjøres for  at klubben skal unngå nedrykk.

I begynnelsen av juni hadde Roger Naustan unnagjort sitt første halvår i Levanger Fotballklubb. Da lå klubben på 13. plass med 11 poeng etter 11 kamper. Styreleder Robert Eriksson poengterte da at kun én tredjedel av sesongen var ferdigspilt, og at de derfor ikke så seg blind på tabellen. Klubben fokuserte da heller på å se bak resultatene og tenke utvikling.

Nå, to måneder senere, har ting endret seg. LFK har ikke vunnet en fotballkamp siden 2-0-seieren mot Florø 27. mai, og ligger nå helt sist på tabellen i 1. divisjon.

Det er ikke til å legge skjul på at det er en tøff hverdag vi befinner oss i nå, og det er heller ikke til å legge skjul på at vi resultatmessig har prestert for dårlig i år, sier Robert Eriksson til Trønder- Avisa. I juni var ikke styrelederen så opptatt av å se på tabellen, men nå er Eriksson fullt klar over hvilken situasjon klubben har havnet i. – Vi må se på resultatene nå. Enhver klubb lever av resultater, men det betyr ikke at vi ikke ser på utviklingen bak resultatene. Utvikling er jo med på å skape gode resultater på banen. Å utvikle er viktig, men slik ståa er nå så er resultatene for dårlige. Vi har bare vunnet 3 av 17 kamper, sier styrelederen til TA.

Skal spille 1. divisjonsfotball i 2019:

Det er ingen tvil om at det hersker en viss uro rundt Levanger Fotballklubb om dagen. Flere supportere er bekymret og stiller flere spørsmålstegn til det som gjøres i og rundt klubben. Styreleder Eriksson uttaler at LFKs klare mål – og ambisjon – er at de også skal spille i 1. divisjon i 2019. – Skal vi klare det så må vi begynne å vinne fotballkamper, og vi må få poeng. Vi må vinne kamper mot lag som Åsane (tapte 1-2). Det blir et beinhardt blodslit.

Kan det skje noe i løpet av denne uka, eller blir det en rolig uke? – VI skal bruke tiden godt og ta fram alle krefter for å finne ut hvordan vi skal ta i bruk verktøykassen. Jeg har liten tro på at vi skal handle etter innfallsmetoden, men samtidig kan omverdenen føle seg trygg på at dialogen i klubben er vanvittig tett og vi jobber alle sammen tett, dag for dag, for å lykkes.

Har full tillit I begynnelsen av juni uttalte styrelederen at han var meget fornøyd med jobben som Naustan har gjort – og gjør – i LFK.

LFKtreneren har fortsatt styrets fulle tillit. – Roger er vår hovedtrener og er et viktig verktøy i vår verktøykasse. Vi som har ansvaret for klubben gjør alt som står i vår makt for at Roger skal lykkes og få ut potensialet. Så må vi (styret) – og det er noe vi jobber kontinuerlig med – se på hvordan man kan ta i bruk de verktøyene bedre, sier Eriksson.

 – Noen supportere har den siste tiden stilt spørsmål rundt spillerne som har blitt hentet til klubben den siste tiden. Hva kan du si om Holmbergs jobb, og har også han full tillit? – Ja. Det er ikke på dagsorden å diskutere den type spørsmål. Det som er på dagsorden er å finne ut hvordan vi kan vinne fotballkamper. Da har vi fått utdelt noen kort med de ressursene som vi har, og da må vi sørge for å finne ut hvordan vi kan bruke de på best mulig måte. Vi har spillere som er gode nok til at vi skal klare oss – og det er ikke det det handler om. Det handler mer om å få ut potensialet til alle sammen i klubben. Det er tøft og vanskelig, og det er enda mer krevende for Levanger som er en liten fotballklubb med små ressurser. Det å jobbe seg ut av en slik type prosess, hvor man hele tiden må evaluere og holde alle dører åpne, gjør det mer krevende enn om vi hadde vært en storklubb. Vi er ikke Rosenborg som kan gå inn og hente spillere fra øverste hylle, eller har økonomi til å gjøre det. Vi må utvikle de ressursene vi har, og det bor mye ressurser i de vi har i klubben, sier Robert Eriksson til Trønder Avisa’s journalist.

Hver gjenstående kamp blir egentlig som en cupkamp. Dette er en situasjon jeg som styreleder, resten av styret, administrasjonen, trenere og spillere tar på dypeste alvor, sier Robert Eriksson. – Har du tro på at LFK spiller i 1. divisjon neste sesong? – Jeg har trua på det helt til det teoretisk ikke er mulig lenger. Mitt eneste fokus som styreleder er å sørge for at styret gjør alt som står i vår makt for å iverksette tiltak og legge til rette for at vi skal lykkes med den målsettingen vi har om at vi skal spille 1. divisjonsfotball i 2019. Og skal vi gjøre det må vi prestere bedre enn hva vi har gjort de 17 første kampene. Presterer vi tilsvarende, nemlig at vi vinner hver sjette kamp, så er vi ikke i 1. divisjon i 2019.

– Blir det tatt noen grep i nærmeste framtid? – Ja. Vi diskuterer fortløpende hvilke grep som kan gjøres for å få ut potensialet. Vi har en verktøykasse som består av trenere, spillere og administrasjon som vi har til rådighet. Så må vi sette oss ned og se på hvordan vi kan bruke den verktøykassen smartere og bedre for å ta ut potensialet som skal til for å vinne. Vi vurderer fortløpende – uten å gå i detaljer – om vi i tillegg til de verktøyene vi allerede har, skal skaffe til veie flere verktøy. – Så det kan hende at det kommer nye spillere inn, eller flere inn i trenerteamet? – Det kan være begge deler. Jeg utelukker ikke det ene eller det andre. Vi er åpen for å vurdere alle løsninger, sier Robert Eriksson.

03.08.2018: Ulseth i LFKs trenerteam: Skal være assisttrener og hovedtrener Roger Naustans mentor

Levanger FK iverksetter tiltak rundt A-laget. For  å styrke lagets trenerteam, engasjeres Otto Ulseth som assistenttrener og mentor for  hovedtreneren.Otto ulseth Trønder Avisa Levanger Fotballklubb LFK

I tirsdagens utgave av Trønder-Avisa uttalte styreleder Robert Eriksson at han og styret ikke var fornøyd med resultatene denne sesongen. LFK ligger på sisteplass i 1. divisjon etter 17 serierunder og har bare vunnet tre kamper denne sesongen. Nå tar klubben grep i følge TA. For å styrke lagets trenerteam, engasjeres Otto Ulseth som assistenttrener og mentor for hovedtreneren. Første økt med Ulseth på treningsfeltet er fredag.

Erfaren trener Otto Ulseth var i 2003 assistenttrener for Per-Mathias Høgmo i Tromsø, og 2004 og 2005 sesongen var overtok han som hovedtrener for «Gutan». Ulseth var i 2007–2008 Egil «Drillo» Olsens høyre hånd som assisterende landslagstrener på det irakiske herrelandslaget. Han har tidligere hatt stor suksess med lag som Ranheim og Stjørdals/ Blink. – På vegne av klubben har jeg akkurat nå ett mål for øye. Det er å gjøre alt som står i min makt for at Levanger FK også i 2019 spiller i OBOS-ligaen. Alle historiske fakta siden 2010 viser at vi da må opp på 30 poeng eller mer. Det vil si at vi må skaffe 18–20 poeng nå i høstsesongen. Det er de harde fakta, sier styreleder Robert Eriksson i en pressemelding.

Etter tapet mot Åsane sist helg, tok styrelederen initiativ til at man diskuterte situasjonen og hvor man kartla hvilke løsninger som kunne være både riktig og mulig. – Daglig leder, sportssjefen, hovedtreneren og jeg har brukt tiden og diskutert situasjonen sammen. Klubben har tro på Roger Naustan, og vi har sammen tro på at dette er den beste og mest riktige løsningen for klubben akkurat per dags dato, sier Eriksson, før han fortsetter:

– Otto Ulseth har lang erfaring og høy kompetanse som trener. Det ville vært meningsløst om vi ikke hadde brukt de ressursene klubben selv rår over for å snu skipet. Mitt mål er at vi må prøve alt som står i vår makt for at LFK og Roger skal lykkes med prosjektet.

Eriksson sier videre til Trønder- Avisa at man vil fortløpende evaluere den sportslige situasjonen og skulle disse tiltakene ikke gi effekt må klubben være forberedt på å iverksette nye tiltak. PS: Egil Larsen og Paul Helge Sagøy fortsetter primært i sine roller.

12.09.2018: LFK må ta opp lån

Én sak står på dags- ordenen når Levanger  FK innkaller til et ekstraordinært årsmøte. Sent mandag kveld innkalte Levanger Fotballklubb til et ekstraordinært årsmøte. Det finner sted mandag 24. september.

Trønder­Avisa har tidligere skrevet om at klubben sliter økonomisk, og under det ekstraordinære årsmøte er det én sak som skal behandles. Nemlig opptak av et kortsiktig lån. – Det er til å styrke kortsiktig egenkapital og redusere kortsiktig gjeld, skriver Robert Eriksson i en sms til Trønder­Avisa’s journalist.

LFKs styreleder vil ikke si hva slags sum det er snakk om. – Størrelse vil styre innstille på til årsmøtet, sier Eriksson. LFK må innkalle til et ekstraordinært årsmøte, fordi klubben har et årsmøtevedtak som sier at de må ha et nytt årsmøte hvis de går utover de rammene som gjelder rundt finansiering av lån.

14.09.2018: Budsjettet var realistisk

Styreleder Robert Eriksson mener at budsjettet som ble vedtatt for  Levanger FK under  årsmøtet var realistisk. Nå tar klubben grep for å unngå millionsmell i følge Trønder- Avisa.

Torsdag offentliggjorde LFK saksdokumentene til det ekstraordinære årsmøtet. Her kommer det fram en oversikt som viser at LFK har 1.42 millioner kroner mindre i inntekt enn det klubben budsjetterte med. Dette er blant annet poster som sponsorpenger, billettsalg og premiepenger fra NFF. LFK har fått økt inntekter på andre ting. Den summen er på 1,15 millioner kroner, der spillersalg på 990.000 tar en stor porsjon av summen. Men økte inntekter har også medført økte utgifter. Den summen er på 860.000.

– Hvis styret ikke hadde iverksatt diverse tiltak, hadde dette medført et regnskapsmessig underskudd på cirka én million, heter det i saksdokumentet.

Skal spare 922.000

På bakgrunn av dette har styret i LFK iverksatt følgende tiltak: Redusert godtgjørelse administrasjonen (+ kr 96.000), redusert godtgjørelse trenere (+ kr 84.000), redusert lønn spiller (+ kr 47.000),  reduksjon reiser bortekamper (+ kr 30.000), økte sykepenger (+ kr 260.000), Ekstra tilskudd reiser NTF (+ kr 105.000), kompensasjon ved antall spilte kamper (+ kr 100.000) og sponsordugnad (+ kr 200.000). Dette gir besparelser på 922.000 kroner. Grepene fører til at LFK styrer mot et driftsregnskap som går i balanse. – Det er fortsatt usikkerhet knyttet til om vi klarer å styre mot null. Blant annet så vet vi ikke hva «Vi-bryr-oss-kampen» gir oss, men vi håper at folk kjenner sin besøkelsestid til kampen på søndag. I tillegg er det jo vanskelig å forutsi hvor mange tilskuere som kommer på de fem siste hjemmekampene, sier Robert Eriksson.

I saksdokumentet kommer det fram at Levanger Fotballklubb har likviditetsproblemer. Årsmøtet tidligere i år ga styret fullmakt til å oppta kassakreditt inntil 300.000 i budsjettåret 2018. – Dette lånet er tatt opp, men vi ser at for at vi skal klare å utbetale lønn til rett tid resten av året er vi nødt til å ta opp et likviditetslån. Da bør vi ta opp likviditetslån slik at vi kan i tillegg betale det utestående til våre kreditorer, slik at vi bare har banken å forholde oss til, sier Eriksson.

Styrets innstilling er at årsmøtet gir styret fullmakt til å oppta et likviditetsmål på kr 500.000. Det vil bli tatt pant i spillerstallen, og lånet får en løpetid på tre år. – Grunnen til at vi ønsker å ta opp dette lånet er for å være en ryddig arbeidsgiver, sikre penger til å betale ut lønn til de riktige datoene og tjene våre kreditorer slik at vi skal slippe å være på etterskudd hele tiden. Dette gir oss den nødvendige roen på hvordan vi skal drive klubben framover, hvordan vi skal satse, samt styre enklere med å samle oversikt over økonomien på en bedre måte. Det er ingen dramatikk på noen måter, sier Robert Eriksson. – Bommet dere da dere satte opp budsjettet for 2018? – Hvis du leser regnskapstallene for 2017 og budsjettet som årsmøtet vedtok for 2018, så mener jeg at budsjettet var realistisk. Det var realistisk, men innenfor idretten er det en del usikkerhetsmomenter som har ført til tapt inntekt knyttet til plassering, billettinntekter, skattefunn osv. for oss i år. – Hva kan du si til de som eventuelt er bekymret for klubben?

Vi vet at det er mange klubber som har hatt og som er igjennom tøffe perioder – både økonomisk og sportslig. Jeg har troen på at LFK også skal slå ifra seg som en toppfotballklubb i framtiden. Det er derfor vi setter i verk disse tiltakene og følger utvikling veldig tett – nettopp for å kunne gi oss de nødvendige forutsetningene for å ha kontroll på det som er mulig å ha kontroll på. Både for å håndtere nåsituasjonen, men også bygge klubb inn i framtida, sier Robert Eriksson.

18.09.2018: LFK har ingen planer om å gjøre flere grep

Styreleder Robert Eriksson varsler at det ikke blir iverksatt flere tiltak for å unngå at Levanger Fotballklubb ikke rykker ned. 27mai var sist gang Levanger Fotballklubb vant en fotballkamp. 2. august iverksatteklubben tiltak rundt A-laget, der Otto Ulseth gikk inn for å styrke lagets trenerteam.

Nå har det gått en halvannen måned siden Ulseth kom inn. Noe bedring i prestasjonene har det vært, poengfangsten har vært skrekkelig dårlig. Sju seriekamper før slutt ligger LFK desidert sist i 1. divisjon, og det er hele 12 poeng opp til kvalikplasserte Strømmen. Styreleder Robert Eriksson varsler at klubben ikke kommer til å gjøre et siste lille grep for å se om plassen i 1. divisjon kan berges. – Vi ser at grepene som er iverksatt har ført til betydelig bedre prestasjonen på banen i de siste kampene. Ting har sett bedre ut, men dessverre har det ikke ført til at vi har like god uttelling i poeng, sier Robert Eriksson. Styrelederen i LFK håper og tror at det ganske snart skal løsne poengmessig. – Jeg er såpass glad i klubben at jeg ikke orker å resignere før det er teoretisk umulig på det sportslige, sier Eriksson til TA.

Blir satt på en syretest 44-åringen minner også om strategiplanen til LFK som ble laget i sin tid for å ta steget opp til norsk fotballs neste øverste divisjon. Det man var veldig bevisst på da var følgende tre ting:

 1. Det handlet om å være robust nok til å klare å rykke opp.
 2. Det handlet om å være robust nok til å kunne klare seg.
 3. Det handlet om å være robust nok til at man også kunne tåle et nedrykk for å komme tilbake.

Jeg håper på flere sammenhengene år i 1. divisjon, men det er ikke noe hemmelighet at vi må begynne å få poeng snart hvis det skal være noe håp, sier Eriksson, og legger til: – Det vi blir satt på nå er en stor syretest på om vi er robust nok til å klare et nedrykk. Hvis man er mer opptatt av å svartmale situasjonen til klubben med at alt er vanskelig, vrangt og galt, så er det ikke med på å gi et klart signal på at vi er robust nok. Jeg forstår at noen har interesse av å svartmale situasjonen, men for oss handler det om å ha tro på det vi holder på med. Vi må vise at vi er robuste – og det handler om å bygge videre for fremtiden, sier LFKs styreleder.

Angrer ikke

Noe av det Eriksson har måttet gjøre som styreleder var å lage en ny strategiplan ettersom den gamle gikk ut i 2017. Allerede i 2016 startet prosessen med den nye strategiplanen. Flere arbeidsgrupper ble nedsatt, flere medlemsmøter ble holdt og før årets sesong ble klubbens nye DNA presentert. Her ble det klart at svenske 4-4-2 ble byttet ut med en mer gjennombruddshissig spillestil som er basert på det folkemunnet omtaler som 4-3-3 og trøndersk fotball. Foreløpig har ikke resultatene på banen vært gode etter endringen, men Eriksson og LFK angrer ikke på valget som ble gjort i fjor høst. – Jeg angrer ikke i det hele tatt på at Levanger Fotballklubb tydeliggjorde enda sterkere at vi ønsker å være en klubbstyrt klubb, og at man valgte å spille en type fotball som på folkemunnet omtales som trøndersk fotball. Vi er ikke den første klubben som har lagt om spillestil, og vi har sett at det har tatt alt fra ett til fem år før enkelte klubber har høstet erfaring. – Jeg vil ikke si at endringen har vært mislykket på grunn av at vi ikke har hatt sinnssyke resultater og ikke ligger i toppen. Ting tar tid, og det er viktig at man har troen på prosjektet. Vi kjørte grundige prosesser med høringer og medlemsmøter, og ingen ga signaler om at man ønsket en annen retning. Da opplever jeg at det var en enighet – og et riktig grep å ta for klubben. Det handler om å ha tro på det vi har gjort og jobbe langsiktig for å få det til, sier Robert Eriksson

21.09.2018: Angrer på Berger-salgetscreenshot_20181026_220629

Sportslig sett kan vi erkjenne at salget av Espen Berger ble dyrt, men for klubbens økonomi – og spilleren selv – var det et viktig salg, sier Andreas Holmberg til Trønder- Avisa.

Hva skjer hvis Levanger Fotballklubb rykker ned? Og hvorfor har det gått galt denne sesongen? Sportssjef Andreas Holmberg svarer. – Noe av årsaken til at vi er der vi er handler om at vi har lagt om spillestil og spillesystem, mens noe har med at vi har hatt stor utskiftning av spillere. Vi skal evaluere alt; treningshverdag, hva vi trener på, har vi trent godt nok, hva kan vi gjøre annerledes og spillerlogistikk. Det som er gjort før får vi ikke gjort noe med, men det som er framover i tid kan vi gjøre noe med. Vi må se på strukturene, spillerlogistikk og alt som har ført til at ting ble som det ble. Vi solgte Espen Berger siste dag, sier Andreas Holmberg. – Angrer du på det salget, eller var det et salg som var nødvendig for klubben? – Sportslig sett kan vi erkjenne at salget av Espen Berger ble dyrt, men for klubbens økonomi – og spilleren selv – var det et viktig salg. Det var viktig for oss å gi Espen muligheten til å få prøve seg i Eliteserien. I år ble det sportslig tøft uten Espen, samtidig som den faste backrekken forsvant (Sørmo, Rønning og Tønne) – Kan du gi oss din dom over egen jobb i år? – Å være sportssjef i Levanger Fotballklubb er en tittel. Jeg gjør så mye mer enn bare det. Det jobbes veldig mye med daglig drift, men for å evaluere meg selv – og det skal også gjøres sammen med det øvrige teamet – så må vi naturligvis se på hva vi kunne ha gjort annerledes med spillerlogistikken. Det under A-laget er betydelig bedre, og der er vi veldig fornøyd. Selvsagt hadde jeg ønsket å beholde så mange som mulig fra fjorårets tropp, men alt er et spørsmål om økonomi og ressurser. VI må på en måte se til at det vi har gjort i år ikke har vært godt nok – og det gjelder både der, der og der, sier Andreas Holmberg mens han peker mot spillerbanen, kontoret til trenerapparatet, sitt eget og Hroar Stjernens kontor. – Ser du på mine fem første år i klubben så har det jo vært bra nok, så får vi se på hva vi gjorde da og hva vi har gjort annerledes i år. Vi skal evaluere grundig, sier Holmberg. – Hvor skuffende er det med et nedrykk, eller tror du på et nytt mirakel slik som 2015? – Jeg har troen på 1. divisjonsspill helt til det ikke er mulig. Men om vi skulle rykke ned så tar jeg det veldig personlig og tungt. Jeg er veldig glad i klubben. Vi har hatt fem fantastiske år med framgang, og så ett tungt år nå. Det er nå du kan vise at du er glad i klubben og at du mener det du har sagt over en langt periode. Jeg skal stå i det om vi rykker ned, og
skulle vi rykke ned så skal vi tilbake. – Kan et nedrykk påvirke din jobb? – Det får andre svare på. Jeg har en avtale i to år til, og det forholder jeg meg til. – Hvilke tanker gjør du deg om neste år. Hvilke utfordringer venter? – Utfordringer … Jeg ser det mer som på muligheter. Utfordringer har vi hver eneste dag. – Hvilke muligheter venter? – Vi får en restart på det vi startet på i 2013. Om vi skulle rykke ned så er vi betydelig bedre forberedt for den divisjonen enn hva vi var da vi rykket opp sist i 2014. Økonomien og klubben er bedre nå enn det var da. Vi har mer kunnskap om hva det innebærer å ta steget. Jeg ser store muligheter for å utvikle oss. Samt bygge klubb, grunnmuren i Levanger FK og stammen som skal bære oss videre.
– Hvilke konsekvenser får et eventuelt nedrykk? – Vi får betydelig mindre økonomi fra Norges Fotballforbund. Vi kan ikke ha like mange spillere på de avtalene som vi har hatt de fire siste sesongene. Det blir nok en litt annerledes sammensetning av troppen. Samtidig er det store muligheter og vi får en større lokal forankring som vi allerede har startet med. Vi har med oss Lorentsen, Taddese, Valberg, Gundersen, Konradsen, Enge og Sundnes. VI har en ung lokal forankring og selvsagt må vi ha en mer sammensatt voksen stall med oss videre. – Hvor vanskeligere er det å rykke opp igjen nå etter divisjonsomleggingen? – Det er alltid tøft å vinne serien – det uansett hvilket nivå man spiller på. Det er få forunt å vinne serien, men LFK har gjort det før og da kan vi gjøre det igjen. – Hvor store utskiftninger
blir det i spillerstallen? – Per dags dato er det vanskelig å si. Cirka 50 prosent har avtale neste år. – Hvor mange har utgående? – Vi har 11 spillere på avtale neste sesong. Vi skal få en sterk og bra stall også neste sesong, og vi skal klare oss bra uansett hvilken divisjon vi spiller i. Forhåpentligvis er det 1. divisjon, og er det ikke det så skal vi være vel forberedt på 2. divisjon. – Har noen spillere klausul om å forlate klubben om dere rykker ned? – Det er en spiller som har det. – Er det avtalefestet at spillerne må gå ned i lønn ved et nedrykk? – Jeg kan ikke gå inn på de personlige avtalene, men selvsagt er det det, sier Andreas Holmberg.

04.10.2018: Otto Ulseth er ferdig som assistentrener i Levanger FK

Onsdag bekreftet klubben at Otto Ulseth (61) ikke lenger er en del av trenerteamet til Levanger fotballklubb.

Ulseth ble engasjert som assistenttrener for A-laget og mentor for hovedtrener Roger Naustan i starten av august. I avtalen Ulseth skrev med klubben sto det at treneren skulle hoppe av dersom nedrykk til andredivisjon var et faktum.

Selv om det enda er teoretisk mulig at LFK berger førstedivisjonsplassen er dette svært usannsynlig.

Fra første dag var planen at jeg skulle henge med så lenge det var håp om å berge plassen, men etter 4-1-tapet mot Strømmen er det håpet borte, derfor er samarbeidet nå avsluttet, sier Ulseth til TA.

Han presiserer at det aldri har vært noe dramatikk rundt hans avgang.

Det eneste som ikke spiller på lag i LFK er resultatene. Ser man kun på de har jeg fått lite og ingenting ut av samarbeidet med Levanger. Derimot har kommunikasjonen med Roger, som er en begavet og talentfull trener, vært topp, sier Ulseth til Trønder- Avisa.

Ulseth sitter nå igjen med en følelse av at LFK har fått ekstremt dårlig betalt for innsatsen både spillere og trenere har lagt ned over lengre tid.

Jeg føler at spillegruppa hadde fortjent bedre. De er en fantastisk herlig gjeng, jeg har nesten ikke opplevd maken. Klubben kan godt gå litt i seg selv, og finne ut av en del uavklarte ting, sier Ulseth og legger til : -Først og fremst er jeg er utrolig imponert over spillegruppa og Roger. Da tenker jeg spesielt på viljen spillerne har til å lære, og at de aldri gir opp. Det har vært full innsats både på trening og kamp, sier han til TA.

3 uker senere og 2 ferdigspilte kamper senere blir nedrykket et faktum. Teorien kan ikke lengre berge Levanger Fotballklubb.

LFK må ned til 2 divisjon. For første gang siden 2014. Vi fikk 4 år på det nest høyeste selskap.

Robert Eriksson sier følgende til Trønder- Avisa da nedrykket er et faktum.

Eriksson mener klubben må ta lærdom av årets fiasko-sesong, men kommer også med en tillitserklæring til det sportslige apparatet.

Evalueringsarbeidet er i gang for fullt på Moan. Etter nedrykket ble klart etter hjemmetapet mot Florø forrige helg kan LFK, allerede nå, begynne å se mot neste sesong i andredivisjon. Sportssjef Andreas Holmberg har tidligere sagt til Trønder-Avisa at prosjektet de startet før sesongen, hvor det skulle spilles mer gjennombruddshissig fotball, ikke har gått slik de ville. Nå kommer styreleder Robert Eriksson med sin dom.
I likhet med sportssjefen er Eriksson, naturligvis, skuffet over hva LFK har prestert denne sesongen. – Vi hadde langt større ambisjoner og forventninger for sesongen 2018, enn hva vi resultatmessig klarte å oppnå. Klubben er naturlig nok svært skuffet over å ikke ha klart å innfri disse, skriver Eriksson til Trønder-Avisa. Hva som blir veien videre for LFK, og hvordan klubben vil bli seende ut i 2019-sesongen, er ennå ikke klart. Men Eriksson er klar på at de vil kikke på måter klubben skal forbedre seg på.

Vi er i gang med evalueringen av sesongen. Nå må vi først få gjennomført evalueringen, og når den er ferdig får vi komme tilbake til spørsmålet om veien videre. I evalueringsprosessen vil vi invitere bredt ut i klubben for å få innspill på hva vi kan gjøre annerledes og bedre, sier han.

På spørsmål fra Trønder- Avisa om hvordan han vil vurdere arbeidet som er gjort av det sportslige apparatet svarer Eriksson dette: – Både jeg og resten av klubben har helt sikkert forbedringspotensialet. Vi må ta lærdom av det vi har gjort feil, og rette blikket fremover med den klare ambisjon om å komme tilbake. – Hvordan er tilliten til trener, sportssjef og daglig leder? – LFK trenger å ha med seg alle gode og konstruktive krefter fremover, skriver Eriksson.

 

Har tåken som omkranset fotballbanen på opprykksdagen i 2014 flyttet seg inn i klubblokalene på Moan?

Er det profesjonaliseringen av klubben som har distansert den fra omgivelsene?

Er det den samme profesjonaliseringen som har gjort språket i LFK på øverste hold til et politisk språk satt sammen av bilder og uklarheter. Har det blitt et byråkrati på Moan hvor medlemmer, spillere og andre parter er nødt til å sende inn formelle henvendelser med informasjon om hva som skal diskuteres/luftes på forhånd før man skal slå av en prat om store og små saker.

Har klubben blitt «tåkelagt» innvendig de siste 2 årene?

Har skuta lagt ut fra havn uten en sjekk av båten i forkant, telt opp mannskapet, tatt med seg nødvendig utstyr som kart, navigasjonsutstyr, livbåt, og proviant. Satte man i det hele tatt seil i det man kom ut på åpent farvann. Fløt LFK skuta ute på det åpne hav uten mål og mening i 2018?

Hvor ble det av kontinuiteten og bærebjelkene i Levanger i 2018?

Hva har klubben utrettet med tanke på kortsiktige og langsiktige mål siden i fjor sommer (2017?)

Sesongen er fortsatt ikke over. Vi har fortsatt 3 kamper igjen i OBOS-ligaen.

De kommende dager, uker og måneder vil vise hvor Levanger Fotballklubb vil ta veien videre.

Måtte det som blir sagt og det vi kanskje får informasjon om ha et postivt innhold som folk på Levanger og Innherred kan ha tro på, og ikke minst ha noe å forbinde seg med.

Bli en folkelig, trivelig og inkluderende klubb Levanger FK.

Vi holder til på et sted som er TRIVELIGST I TRØNDELAG

En by ett lag, Ett Levanger!