Klubblegender: Identitet, lojalitet og takk

Levanger Fotballklubb er en ung klubb i Norsk målestokk. Klubben har siden første offisielle kamp i 1997 spilt over 600 kamper i cup og seriespill.

Gjennom LFK’s «oppvekst» har 215 spillere vært registrert i en kamptropp. 81 spillere spilt 10 kamper eller mindre.

Gjennom årenes løp finnes det en gruppe spillere som som har spilt opp mot 200 kamper eller flere i LFK- trøya.

Dette er våre klubblegender. Spillere som har blitt elsket av fansen og fryktet av motstanderne, uavhengig av nivå. Spillere som er våre egne. Våre helter.Rikard Nilsson Blomsterkvast 2015

Vi begynner å ha noen legender i vår unge klubb. De som har lagt opp eller som har avsluttet sine karrierer i LFK tidligere, har alle fått sin heder og takk i forbindelse med fotballkamper, før kamp eller i pausen. Man har avsluttet et kapitell. Kanskje lukket en bok.

Man har fått noen gode ord, en blomsterkvast og kanskje en liten gave. En hyllest fra publikum.

Det siste året har 3 av våre legender sagt adjø for denne gang, på banen. Noen får vi kanskje se igjen i en LFK-kamp, andre ikke. 2 av disse har over 200 eller tett opp mot 200 kamper for Levanger. En har over 300 kamper i og for Levanger FK. De er er det ypperste Innherred har å by på. 2 av disse fikk begge sine debuter i et purungt LFK i 1999.

Vegard Voll

Vegard Voll Levanger FK LFK

-Med sine 302 kamper for LFK har Levangergutten Voll spilt opp mot 49% av alle fotballkamper i LFK’s historie. Han er spilleren med aller flest kamper for Levanger FK. Vegard Voll har vært kontinuitetsbæreren i Levanger gjennom sine mange år i klubben. Spilte i LFK frem til august inneværende år før han meldte overgang til Stjørdals-Blink. Med Voll på laget vant LFK 152 kamper, spilte 55 uavgjorte og tapte 96 kamper. Vegard Voll står bokført med 62 mål, 37 gule og 4 røde kort i sin tid. Har spilt toppfotball i brorparten av sin karriere. Har spilt i andre klubber som Hønefoss og Ranheim.

Per Verner Vågan Rønning:

Per Verner Rønning LFK Levanger FK LFK

-Med sine 207 spilte kamper for Levanger FK er Per Verner den spilleren med 5 flest kamper for LFK gjennom historien. (bak Voll (302), Alstad Sunde (281), Espen Winnberg (261) og Stig Gøran Brenne (224). Sammen med Voll var Rønning med å bidro til opprykk til 2 divisjon og mange andre viktige hendelser i nyere og senere tid. Fra bredde fotball til toppfotball på og i Levanger FK. Per Verner har spilt det meste av sin karriere i andre klubber som Kongsvinger, AIK, Bodø Glimt og Rosenborg. Per Verner la opp i vinter. Tok igjen på seg fotballskoa i vår for å bidra. Det ble med noen kamper på LFK2.

Ola Rygg:

Ola Rygg Levanger LFK FK

Den ultraprofesjonelle og stødige Frostingen som er keeper nummer 1 gjennom tidene i LFK med sine 191 kamper for LFK. Var med å spille LFK opp i 1 divisjon, berge plassen i OBOS-liagen og etablere LFK som et toppfotball-lag frem til 2018. Fikk ikke ny kontrakt med LFK i 2018. Meldte overgang til Verdal samme år.

Dette er definisjonen av LFK-gutter! Vår historie, vår identitet og lokale forankring.

Fikk de en blomsterkvast, en oppmerksomhet og/eller en takk for sin tro tjeneste i Levanger FK ved sine respektive avganger?

De som takker av for sin tjeneste i styrerommet får alltid sine blomsterbuketter ved klubbens respektive årsmøter, etter sin tjeneste for klubben etter et år eller 2.

En by ett lag, Ett Levanger!