The Class of ’19?

Det er ikke alt som er «sorgen» i Levanger Fotballklubb i disse dager. Det som er gledelig er at klubben gjennom mange målrettede år gjennom talentarbeid og utvikling har fostret og hentet noen av de største talentene som finnes på Innherred, Nordland og Møre og Romsdal. Gode trenere, støtteapparat og ikke minst unge lovende, lærevillige og hardtsatsende unggutter som ønsker å bli gode i fotball har gir oss håp om at det er noe stort på gang, som vi i mange år fremover kan høste godt av.

Et meget ungt Levanger 2 lag rykket opp fra 4 divisjon i fjor. De samme guttene gjorde livet vanskelig for mang en motstander i årets 3 divisjon. De vant oppgjør mot våre naboer Verdal IL og Steinkjer. De hadde opprykkslaget til neste års 2 divisjon Byåsen i kne i store deler av kampen tidligere i høst på. Dette er mest sannsynlig et lag vi igjen vil se Levanger A-lag spille mot i neste år’s POST NORD LIGA.

Det finnes en hel haug av talenter i Levanger Fotballklubb. Unge sultne spillere, hvorav flere er i dagens OBOS-liga stall.

Rosenborg hadde i sin juniorstall på midten av 1990- tallet Steffen Iversen, Vegard Heggem, Fredrik Winsnes, Steinar Sørlie m.f+++, hvorav flere fikk store nasjonale og internasjonale karrierer. Mange ble fast innventar på det norske landslaget.

Men, den største årgangen av alle lag som jeg kan huske er The Class of 92′. Manchester United’s Gyldne årgang bestående av Ryan Giggs, David Beckham, Nicky Butt, Gary Neville, Phil Neville og Paul Scholes. Hvorav nesten samtlige spillere fikk sitt gjennombrudd i på tidlig 1990-tallet. De løftet mange av de gjeveste trofeer i årene før og etter 2000. De ble alle kastet til ulvene i datidens Premier League.

Liverpool legenden Alan Hansen’s beryktede setning «You don’t win anything with boys» kom etter et 3-1 tap mot Aston Villa hvor Alex Ferguson hadde valgt å bruke ungdommen i klubben. The Class of 92′ bestod av unge menn i alderen 20-21 år. Spillere Alex Ferguson ga sjansen det påfølgende året etter å ha misbrukt muligheten til å vinne Premier League sesongen 1994/95. Ferguson hadde solgt Mark Hughes, Paul Ince and Andrei Kanchelskis pga det tapte seriemesterskapet. Nå var det ungdommen det skulle handle om i fremtiden.

Ferguson slapp til 6 spillere under 20 år i nevnte kamp mot Aston Villa. Alan Hansen angrer nok på sine ord den gangen, og frem til den dag i dag.

Levanger Fotballklubb har i egne rekker utvilsomt en av de aller mest spennende 1998-1999 årganger i hele Trøndelag. Noen har spilt barne og ungdomsfotball i klubber som Sverre, Nessegutten, Tingvoll/ Sunndal, (Nordmøre), Neset (Frosta) og Åga IL (Mo i Rana) og Molde (Møre & Romsdal)

Dette er Levanger’s fremtid. Dette er vår Class of ’19!

LFK’s Gyldne årgang. Spillere som nevnes her er de som banker hardest på A-lags døren i disse tider, og som utvilsomt vil satses på i årene fremover. Enda flere kommer etter disse spillerne på G19,G16 og G14 i de kommende år. Jeg har ikke oversikten:)

Jonathan Lein Valberg (17 år)Jonathan Lein Valberg Levanger FK LFK OBOSligaen Levanger POST NORD LIGAEN 2019

Gutten som kom til Levanger Fotballklubb fra moderklubben Neset før 2017 sesongen. Takket nei til tilbud fra Rosenborg og Vålerenga for å satse i Levanger FK. Har det siste året hatt treningsopphold med klubber som Freiburg & Wolverhampton

Fikk sin debut i OBOS-ligaen i inneværende sesong med innhopp mot Notodden hjemme på TOBB Arena Levanger.

En av landets aller største forsvarstalenter

  • Har 11 G16 & G17 landskamper og står bokført med 2 mål.
  • Har spilt 2 kamper for Levanger A-lag. (Byåsen i NM og Notodden OBOS-ligaen)
  • 33 kamper for LFK2 i 3 og 4 divisjon (2017 & 2018) Står bokfør med 1 mål på seniornivå for LFK.
  • 5 kamper for Neset i 4 divisjon i 2016. (Bokført med 2 mål)

Dette er en spiller vi kommer til å legge merke til på fotballbanen i årene som kommer. Kommer gjennombruddet på seniornivå i 2019?

 Adrian Olsen Teigen (18 år)Adrian Olsen Teigen Levanger FK LFK

Adrian signerte for Levanger Fotballklubb i sommer (2018), hvor han kom fra MO IL. Et stortalent som har herjet i 2 & 3 divisjonsfotballen i flere år allerede. Spilte 4 divisjon for Åga Il allerede som 15 åring. (10 kamper og 6 mål). Meldte overgang til MO IL til 2016 sesongen. Spilte i 2016 for MO IL i POST NORD LIGAEN (2 divisjon).  Står oppført med 62 kamper og 17 mål fra sin midtbane/kantposisjon i MO IL. Har spilt 16 kamper for LFK 2 i 3 divisjon siden overgangen i sommer. Står bokført med 4 mål.

Dette er utvilsomt den beste overgangen Levanger Fotballklubb har gjort i år, sammen med Håvard K. Lorentsen med tanke på de kommende år i LFK. Denne meget treningsvillige og talenfulle gutten vil garantert være en viktig brikke i neste års A-stall hos Levanger FK. Trente med Bodø Glimt tidligere i år, før overgangen til Levanger FK.

 

Horenus Taddese (20 år)Horenus Taddese LFK Levanger FK

Horenus (eller Per) som han kalles blant lagkamerater tok Levanger og OBOS-ligaen med storm i fjorårets sesong etter overgangen fra Verdal IL. En av kometene i norsk fotball i 2017. I år har det gått litt tråere, men vi vet at gutten har det inne. Trente med Rosenborg på slutten av- og etter sesongen 2017.

Horenus Taddese vil nok være en av de aller viktigste brikkene i neste års LFK lag som forhåpentligvis skal kjempe om å rykke rett opp til OBOS-ligaen igjen i 2019.

Har tross sin unge alder spilt mange år på seniornivå. Står med 54 kamper for LFK i Cup og OBOS-ligaspill. (4 mål).

Noterte seg for 43 kamper for Verdal IL i 3 divisjon (2015-16) og 6 mål.

Jonatan Strand Byttingsvik (19 år)Jonatan Byttingsvik Levanger FK LFK

Jonathan ble signert av Levanger FK fra Molde FK før inneværende sesong.  Rakk å ta med seg NM- pokalen for Juniorer i 2017 før overgangen til LFK. Har tross sin unge alder voktet buret i for Molde2 i 2 og 3 divisjon. (15 kamper).

Fikk sin debut i OBOS-ligaen i år for Levanger FK borte i 4-0 tapet for Mjøndalen. Har stått mellom stengene i 22 kamper i årets 3 divisjon for LFK2.

Er det en Romsdaling vi får se mellom stengene i større grad på TOBB Arena for LFK i 2019.

Heike Lie Konradsen (19 år) Heike Lie Konradsen LFK Levanger FK

Heike er et LFK produkt som har gått gradene i LFK systemet. Midtbanespilleren er en av flere unge Levangsbygg som er nært et gjennombrudd på LFK’s A-lag. Har herjet i aldersbestemte klasser i flere år.

Har så langt fått en A- kamp for Levanger Fotballklubb. 0-3 seiren borte mot Junkeren i NM. Står bokført med 1 mål fra den kampen.

Heike har vært fast inventar på LFK2. Har spilt 44 kamper de 2 siste årene og står bokført med 9 mål.

En annvendelig og teknisk spiller som kan spille flere steder på banen.

Kommer Heike’s store gjennombrudd i 2019?

Håvard Kleven Lorentsen (19 år)Håvard Kleven Lorentsen LFK Levanger FK

Levanger Fotballklubb signerte Håvard fra Steinkjer før inneværende sesong. Der ble han kåret til Årets Spiller i Steinkjer før han ikledde seg LFK- trøya.

Håvar er et av de aller største og hyggeligste talentene i Nord-delen av fylket.  Tross sin unge alder «Bærte han Steinkjer» på sine skuldre i 2017 sesongen.

Fikk 53 kamper og skåret 2 mål for Steinkjer i sine sesonger i 3 divisjon.

Har til tider imponert voldsomt i LFK-trøya, senest i kampen mot Notodden hvor han ble kåret til «Banens Beste». Har siden overgangen fra Steinkjer inntatt en backplass i LFK-laget.

Har spilt 24 OBOS-liga og Cup-kamper for Levanger FK.

Denne gutten kan fort bli en av bautane i neste års LFK stall. Har tatt store steg inneværende sesong for A-laget.

Sander Munkeby Sundnes (18 år)Sander Munkeby Sundnes LFK Levanger FK

For de som ikke har fulgt Levanger FK tett, så er det for egen del INGEN som har tatt så store steg i klubben uansett nivå, som Sander Munkeby Sundnes. Denne gutten har ikke undertegnede lagt mye merke til i tidligere år, før i år. Sander har herjet med motstanderne med sin duellstyrke i årets 3 divisjon. Godt voksne karer som i ti-år har vært luftens «baroner» i 3 divisjon har møtt sin overmann.

Sander vil nok utvilsomt sette sitt fotavtrykk i Levanger-fotballen i årene som kommer og på større arenaer om utviklingen fortsetter.

Andreas Hegdahl Gundersen (18 år)Andreas Hegdahl Gundersen LFK Levanger FK LFK OBOSligaen POST NORD LIGAEN 2019

Som United supporter så vil man gjerne trekke paralleller til en tidligere fryktet norsk stjerne-spiss i Manchester United. «The Baby-Faced-Assassin». Ole Gunnar Solskjær. Vi i Levanger har fått vår egen assassin.

Andreas har blitt en notorisk målskårer i 3 divisjon og G19 inneværende år. De siste 2 årene har gutten bøttet inn med mål. På LFK2 har Andreas skåret smått utrolige 33 mål på totalt 48 kamper. På G19 har han 22 mål på 28 kamper. Et bedre målsnitt er det vel bare Vegard «Kokken» Alstad Sunde kom kan skilte med i disse trakter og i Trøndelag.

Andreas banker «hardt» på døren hva gjelder førstelagsspill, tross sin unge alder. Det definitive gjennombrudd vil komme neste år. Kan Andreas Hegdahl Gundersen være Levanger-gutten som skyter oss tilbake til OBOS-ligaen i 2019

Martin Vamnes Enge (19 år) Martin Vamnes Enge Levanger FK LFK

Verdalingen Martin kom til Levanger FK til 2017 sesongen etter å ha spilt i Verdal IL på aldersbestemte lag og A-lag (2015/16). I Verdal fikk den talentfulle spilleren 8 kamper i 3 divisjon. Etter overgangen har han spilt 30 kamper og notert seg for 5 mål for LFK2.

En meget spennede spiller som helt sikkert vil få en sentral posisjon i LFK i årene som kommer.

Det som er helt sikkert er at det gror meget godt i Levanger Fotballklubb. Det finnes flere unge lovende spillere i LFK’s rekker som en ikke har tatt frem i denne gang. Fremtiden ser lys ut om man får utviklet og brukt talentene riktig i tiden som kommer.

Nå har de fleste ungguttene et halvår på seg til å bygge muskler.

Hadde det ikke vært deilig å fått frem en GYLDEN «ÅRGANG» på Levanger neste år?

Fremtiden vil vise. Fortsettelsen følger!

En by ett lag, Ett Levanger