Topp 10 overganger til LFK?

219 spillere har vært i stallen til LFK siden 1997.  De fleste spillere som har vært i klubbens rekker har kommet fra Levanger, Verdal, Steinkjer og Stjørdal og andre steder i Trøndelag. Lokale spillere.

screenshot_20181031_173015
Stig Gøran Brenne, Morten Ravlo, Vegard Alstad Sunde, Ivar A. Sandvik, Jan Einar Lundereng og Espen Winnberg

De fleste av disse igjen har hatt korte karrierer i Levanger Fotballklubb. Enten pga at de aldri klarte å kjempe til seg en fast plass, flyttet pga studier og jobb, eller at de kom til klubben på tampen av sine karrierer etter spill på høyt nivå (OBOS-liga/ Eliteserien/utenlandske ligaer).

LFK har signert en rekke lokale toppspillere. Enten tidligere spillere i LFK eller som har spilt i toppklubber siden de forlot moderklubben i fylket. Dette er spillere som Trond Nordseth (fra Sparbu og Steinkjer): Start, St. Johnstone, Romerike og Byåsen), Geir Håvard Hjelde (fra Vuku og Verdal) signerte for LFK etter spill i Hønefoss og Byåsen. Tormod Berkeseth (fra Levanger) kom til Levanger fra Nardo, Cato Sundal (fra Levanger) kom til Levanger fra Stjørdals-Blink, Per Verner Rønning (fra Levanger) returnerte til LFK etter spill i Kongsvinger, AIK, Bodø/Glimt og Rosenborg, Vegard Voll (fra Levanger) kom tilbake til LFK etter spill i Hønefoss & Ranheim, Robert Stene (fra Trondheim) kom til Levanger FK etter spill i Hønefoss, Randaberg, Ranheim, Fredrikstad, Tom Erik Nordberg (Vuku) returnerte til LFK etter spill i Ranheim, Rosenborg & Haugesund, Erik Tønne (fra Trondheim) kom til Levanger FK etter spill i Sheffield United, York, HamKam, Sandnes Ulf, Rosenborg, Bodø/Glimt og Fredrikstad, Bent Sørmo (fra Markabygda) returnerte til LFK etter spill i Rosenborg. Ivar Arnljot Sandvik (fra Skatval) signerte for klubben etter spill i Haugesund og Strømsgodset, Jo Sondre Aas (fra Rennebu) kom til klubben etter spill i Rosenborg, Sandefjord, Moss og Ranheim), Trond Viggo Thoresen (fra Verdal) signerte for LFK etter spill i Byåsen, Odd og Pors Grenland) og Simen Raaen Sandmæl (returnerte til LFK etter spill i Ranheim), Bendik Bye (fra Steinkjer) signerte for LFK etter spill i Ranheim.

De aller fleste av de lokale storhetene var på tampen av sine karrierer eller ved «middagstid» men de aller fleste fikk satt sitt preg på Levanger Fotballklubb i den tiden de var her, eller fortsatt er i klubbens rekker og bidrar den dag i dag. Noen av disse vil være å se på topp 10 listen over signeringer til LFK.

Levanger Fotballklubb har også hentet inn en rekke spillere fra andre landsdeler og fra utlandet.

I all hovedsak har utenlandske spillere signert for LFK som et resultat av at klubben satset mot OBOS-ligaen v/ 2 divisjon og ved spill i gjeldende divisjon (OBOS-liga).

Spillere som har erfaring fra toppklubber i Sverige, på Island og Færøyene. Dette er spillere som Andreas Petersson (fra Sverige) og spill i GAIS og Ljungskile), Bjarni Holm Adalsteinsson (fra Island), Ermal Hajdari (fra Sverige og spill i Estland og New Zealand), Hördur Magnusson (fra Island), Joakim Wrele (fra Sverige) og spill i Halmstads BK og Hødd. Andreas Wrele (fra Sverige) og spill i Halmstads BK og Raufoss), Kaj Leo i Bartalsstovu (fra Færøyene), Marcus Astvald (fra Sverige) og spill i Örebro SK & Degerfors IF. Mathias Carlsson (fra Sverige) og spill i Ljungskile & Gauthiod). Mtaka Simba (fra Sverige) og spill i blant annet AFC Eskilstuna og Nybergsund). Rikard Nilsson (fra Sverige) og spill bl.a. i Elfsborg og Lyn. Sebastian Starkenberg (fra Sverige) og spill i Ull/Kisa m.f.. Solomon Duah (Fra Finland) og spill i KuPs og FC Inter Turku. Tobias Luvenberg (fra Sverige). Aniekpeno Udoh (fra Nigeria) og spill i Viking (på lån til LFK). Victor Ljung (fra Sverige) og spill i Helsingborg IF og Halmstads BK. Kasper Nissen (fra Danmark) og spill i Nest-Sotra og Sogndal (på lån). Jonathan Malmberg (fra Sverige) og spill i GIF Sundsvall (på lån),  Lloyd Saxton (fra England) på lån fra GIF Sundsvall. Hampus Holmgren (fra Finland) og spill i Åtvidabergs FF,

Hva gjelder norske spillere fra andre landsdeler har disse erfaring fra Eliteserien og OBOS-ligaen. Spillere som Bjørn Arve Lund (fra Bodø/Glimt), Daniel Stensland (fra Bodø/Glimt), Ørjan Hopen (fra Sogndal, Nest Sotra og Bryne), Pål Aamodt (fra Bryne), Julian Faye-Lund (fra Rosenborg på lån), Joachim Bjerkås (fra Kristiansund) og spill for Kristiansund BK (på lån) Joachim Osvold (fra Lillestrøm) og spill i Lillestrøm og Bodø/Glimt), Benjamin Stokke (fra Tønsberg) og spill i Mjøndalen, Sandefjord), Kim Robert Nyborg (Bryne), Vegard Braathen (fra Alta) og spill i Alta, Bodø/Glimt og Tromsø), Martin Ove Roseth (fra Volda) på lån fra Molde FK. Henrik Mathias Bakke (fra Lillehammer) og spill i Ull/Kisa.

Levanger Fotballklubb har gjennom alle år, uansett om divisjonen var 3 divisjon eller OBOS-ligaen hentet og signert spillere i Trøndelag og i andre landsdeler.

Spillere som i all hovedsak er uten toppfotballerfaring, unge lovende talenter, spillere med solid erfaring fra gjeldende nivå eller en divisjon over (2 divisjon om man ser fra 3 divisjonsspill). Dette er spillere som Jonas Svensson fra Verdal, Vegard Bremseth (Skatval), Vegard Alstad Sunde (Verdal og Sverre), Tore Myrslo (Steinkjer), Thomas Sivertsen (Steinkjer), Sverre Andre Valstad (Verdal), Snorre Lillebo (Stjørdals-Blink), Ronny Dypvik (Rissa), Roar Tomter (Spydeberg), Jakob Storevik (fra Florø) og Rosenborg. Pål Berg (Stjørdals-Blink), Per- Ole Klingen (Rissa), Per Christian Thane (Steinkjer), Paul Helge Sagøy (Orkanger/Verdal) Ola- Ormseth Husby (på lån fra Molde FK), Ørjan Børmark-By, Lars Emil Flakk (Namsos), Kristian Andal (Måløy), Kim Olsen (Verdal), Horenus Taddese (Verdal) Kenneth Østerås (Stjørdal), Jonathan Lein Valberg (Frosta), Jo Boje Hoseth (Steinkjer/Verdal), Hans Kristian Nordvoll (Verdal), Hans Arne Drågen (Levanger/Verdal). Georg Flatgård (Tynset), Erik Skeie (Kolvereid/Rørvik), Andreas Skeie (Rørvik), Ola Rygg (Frosta), Adrian Teigen (Mo i Rana) , Jonatan Byttingsvik (Molde), Andreas Lykke Strand (Verdal), Jan Einar Lundereng (Steinkjer) og mange mange flere.

Jan Einar Lundereng LFK eller Verdal Trønder Avisa
Stortalentet Jan Einar Lundereng vurderer sin framtid i Steinkjer. TA 1999

Klubben har også hentet unge utenlandske akademi-spillere fra CF Dam i Spania (Barcelona) i spillere som Victor Diaz-Barrera og Adria Mateo Lopez.

De aller fleste som er nevnt her er spillere som har gjort seg mer eller mindre bemerket i sine opphold i klubben. Noen fikk aldri en eneste offisiell kamp. Noe ble skadet eller la opp, andre ble sendt på dør, noen ble solgt til klubber høyere opp i systemet, andre ble veid og funnet for lett etterhvert som veien videre opp i divisjonene begynte, andre fant lykken andre steder og mens noen har blødd for klubben i en mannsalder.

Det alle har til felles er at de har blitt hentet til Levanger Fotballklubb utenfor Levanger’s grenser i håp om bedre bredde, profesjonalitet, nivåheving, og erstattere +++++.

Jeg minner om at denne topp 10 listen KUN er utviklet for egen del og utifra egne forutsentinger, den kunnskap og fakta jeg innehar. Topplisten er satt på grunnlag av hva hver enkelt spiller har bidratt til i klubben gjennom prestasjoner, profesjonalitet, evnene til å skape entusiasme, lojalitet og ønsket om å bidra til Levanger Fotballen uavhengig av nivå/ og tid. (Spillere som helt sikkert har hatt muligheter til å spille på høyere nivå andre steder) De har ofret noe for å være i LFK. De har skapt kontinuitet og engasjement blandt befolkningen eller om de har gitt penger i klubbkassa. Det er mange som burde ha stått på denne listen. (de blir nevnt:)

10: Kristian AndalKrisian Andal Levanger FK LFK 1998

Dette er spilleren med absolutt minst kamper av de som figurerer på denne listen og det absolutte mest ubeskrevne bladet i denne eminente listen. LFK’s «LeBeuf» Kristian Andal var en av de første spillerne Levanger Fotballklubb signerte utenfor Trøndelags grenser. En solid og råsterk midtstopper av en «bjørn» fra Tornado Måløy i Sogn & Fjordane. Fikk ingen god og stabil 1 sesong i 1997 sesongen som alle andre i klubben, men var med på å berge Levanger Fotballklubb som en nyfødt klubb i dens første sesong. Spilte 16 kamper i sin første sesong og skåret 2 mål som stopper. Det er på vårsesongen i 1998 at Kristian virkelig bemerket seg. Da hadde Fjordingen blitt omskolert til spiss. På 9 kamper i vårsesongen skåret Andal utrolige 17 mål på 9 kamper for Levanger FK. Hans bidrag til LFK var å skape et topplag i datidens 3 divisjon.

Det ble kun 27 kamper for Kristian Andal i LFK-trøya før han vendte hjem til Måløy og Sogn og Fjordane til sommeren 1998.

9:Bjørn Arve Lund

Bjørn Arve Lund Levanger FK LFK

Brønnøy-væringen som ble hentet av Levanger fra Bodø/Glimt da laget virkelig siktet seg inn mot spill i datidens 1 divisjon i 2003. Et av landets største fotball-talenter (tidligere U-landslagspiller) som herjet i Bodø/Glimt i ung alder i datidens Tippeliga, før han ble plaget med kne-skader og påfølgende skadeavbrekk. Dette var LFK første «STOR-SIGNERING» og ga LFK- fansen håp om gjevere tider i Levanger-fotballen. Slet en del med skader men utvilsomt en av de beste fotballspillerne som har sparket «ball» på Moan siden 1997 og frem til i dag.

Var med å bidro til et voldsomt engasjement på Levanger omkring Levanger- fotballen. Skåret i Cup- oppgjøret mot Rosenborg (2-7) og var en av brikkene til at LFK var et topplag i datidens 2 divisjon i sin periode i klubben.

Bjørn Arve fikk 81 kamper og skåret 17 mål fra sin midtbaneposisjon.

 

8: Andreas Peterson:Andreas Petersson Levanger FK LFK OBOSLIGAEN

Den lille krigerske, tekniske, løpsvillige og ballvinnende svensken ble hentet til klubben i før 2013 sesongen. Dette var på en tid da Levanger Fotballklub igjen hadde som mål å rykke opp til OBOS-ligaen. Denne gangen innen 2 år. Andreas Peterson ble hentet fra Superettan-klubben Ljungskile. Han spilte akademifotball i IFK Gøteborg. Bidro i 2013 sesongen til at LFK igjen ble et topplag i 2 divisjon, var med på å spille Levanger opp i OBOS-ligaen 2014 og var delaktig i å berge plassen i gjeldende liga i 2015 og hvor LFK befestet sin posisjon i norsk toppfotball i 2016 med sin solide 8 plass.. Ble kåret til Årets Spiller i opprykkssesongen 2013. Dro hjem til Sverige og spill i Superettan klubben GAIS i 2016, før han igjen returnerte til Levanger FK før 2018- sesongen. En av spillerne som har vært med på opp- og nedturen i LFK de siste 7 år. En av få spillere som har vært stabilt god i 2018 sesongen.

Petersson har spilt 126 kamper for Levanger FK og skåret 11 mål.

7: Horenus Taddese: 

Horenus Taddese LFK Levanger Fotballklubb TOBB Arena Levanger OBOS-ligaen

Horenus ble hentet til Levanger FK fra Verdal IL og 3 divisjonspill etter 2016- sesongen. Tok Levanger og OBOS-ligaen med storm. Ble kåret til Årets Spiller av TA i 2017. Ble et av de heteste navnene i 1 divisjon i 2017. Herjet med Roseborg-spillerne i NM og skåret 1 mål. Trente med Rosenborg i fjor høst.

Med tanke på salgsverdi og fremtidige forutsentinger i Levanger- fotballen så er dette en av de aller beste signeringer på kort- og lang sikt i LFK. Taddese har et stort potensial til å gå langt i fotballen, om han finner tilbake til den gode 2017-sesongen.

Har spilt 53 kamper og skåret 3 mål for LFK på sinee 2 sesonger i LFK- trøya.

6:Per Verner Rønning

Per Verner Rønning Levanger FK LFK OBOSLIGAEN Sogndal

(Foto: Sigmund Ramfjord)

Ble signert av Levanger Fotballklubb på lån fra Rosenborg før LFK’s første sesong i OBOS-ligaen. Signeringen av Per Verner er nok den største signeringen Levanger Fotballklubb har gjort hva gjelder «navn og rutine» etter tiår i norsk og svensk toppfotball. En koloss!

Var med på berge plassen til LFK i 2015-sesongen og videre etablere LFK som et robust OBOS-ligalag (som var med å kjempe om kvalik-plass til Eliteserien i 2016 og 17.)

Rønning startet sin seniorkarriere i Levanger som 17-åring (i 1999) og var en viktig bidragsyter i opprykkssesongen til 2 divisjon med LFK.

En LFK legende med sine totalt 207 kamper i klubben og 21 mål.

La opp etter 2017 sesongen.

5: Julian Faye- LundJulian Faye Lund Levanger FK LFK OBOSligaen

(Foto: Sigmund Ramfjord)

Gutten fra Oppsal er betegnet som norges største keepertalent. Spilt fast på alle U-landslag. Deltok i EM-sluttspill for G19 landslaget i sommer.

Å få inn en så ung og lovende keeper til Levanger er nok den største enkeltvise overgangen om man snakker om hva gjelder fremtidig potensial. Uheldigvis for Levanger er ikke Julian LFK» eiendom da han er hos oss på lån fra Rosenborg.

Et fantastisk keepertalent som vil nå langt i Norsk og internasjonal- fotball. Har stått fast mellom stengene til LFK siden overgangen i 2016. Har spilt 49 kamper for Levanger FK.

4: Tom Erik NordbergTom Erik Nordberg LFK Levanger FK OBOSligaen

(Foto: Bjarne Berre)

Verdalingen som startet sin karriere i LFK i 2007 og 2 divisjon på lån fra Sparta Enschede. Forlot LFK i 2010 til fordel for spill i 1 divisjon og Ranheim før han ble hentet av Rosenborg. Spilte Eliteserie i senere år med Haugesund og Bodø/Glimt før han igjen ble signert av Levanger FK i 2013, hvor han har spilt frem til den dag i dag.

Var med å gjøre LFK til ett topplag i 2 divisjon, rykke opp til OBOSligaen, sikre plassen og stabilisere klubben i OBOS, helt frem til 2018 sesongen. Var med på å rykke ned med LFK inneværende år.

Tom Erik har spilt 189 kamper og skåret 17 mål for klubben i sin karriere.

3: Benjamin Stokke

Benjamin Stokke Levanger FK LFK OBOSligaen

(Foto: Bjarne Berre)

Benjamin ble hentet til Levanger fra spill i Mjøndalen før 2014 sesongen. Var svært delaktig i opprykkssesongen og spesielt i OBOS-ligaen i 2015 og 2016. Fra å være en middels ok spiss da han kom til klubben ble han en av de mest fryktede spillerne i divisjonen i løpet av 1 år i Levanger FK. Ga LFK en dimensjon på topp som man aldri har sett i fotballen på Levanger.

Ble solgt til Kristiansund BK etter 2016-sesongen, noe som ga Levanger FK gode penger i kassen. Ble senere forsøkt kjøpt av Molde for flere millioner i 2017, uten at KBK ønsket dette.

Gikk til Randers fra KBK i sommer.

Kan det hende at denne spilleren en dag igjen ikler seg den hvite og røde drakten etter spill i Randers (Danmark).?

Benjamin Stokke fikk totalt 90 kamper og skåret 36 mål for LFK.

2: Adria Mateo LopezAdria Mateo Lopez LFK Levanger FK

Den lille Spanjolen kom til Levanger sommeren 2014 fra CF Damm. Mateo Lopez ble en umiddelbar HIT i et opprykksjagende LFK dette året.

Det finnes nok ikke en spiller som har løpt så mye på Moan om denne mannen. En spinkel liten gutt gikk til å bli et monster på på enhver bane han satte sine ben på. Har drevet mang en motstander til vannvidd og har gitt oss på Levanger mange minneverdige stunder på stadion.

Har vært med Levanger Fotballklubb gjennom hele reisen fra 2 div i 2014, spill i OBOSligaen i 2015-18 og nedrykk. Er en av få spillere i årets stall som har vært stabilt god gjennom en hel sesong.

Den lille spanjolen har gitt oss fotball vi har kunnet varme oss over i ellers kalde omgivelser på Moan de siste 5 årene.

Adria Mateo Lopez har spilt 127 kamper for Levanger FK og skåret 10 mål.

1: Vegard Alstad Sunde (Kokken)

Vegard Alstad Sunde Kokken Levanger FK LFK

«Kokken» er definisjonen på det som skapte LFK og er den spilleren som har flest sammenhengende sesonger i Levanger Fotballklubb etter overgangen til klubben i 1999. Den gang fra Verdal IL.

Uten Rock’n Roll fotballen og avslutteregenskapene til mannen fra Kvam, så hadde det nok aldri blitt flere en 13-150 tilskuere på Moan rundt årtusenskiftet og videre inn i fremtiden. Vegard Alstad Sunde skåret mål fra alle mulige vinkler og distanser. I all slags vær.

Er nok en av de aller beste spillerne Levanger noen ganger har hatt uten å ha spilt toppfotball. Spilte i Levanger FK fra 1999-2010 + en kamp i 2013. En legende av en spiller som har spilt 281 kamper og skåret 214 mål i løpet av sin LFK- karriere. Han har servert hele 13 hatrick.  Denne mannen har skåret 17% av alle mål i LFK- historien.

Det har neppe vært noen supporterkultur i Levanger uten Kokken!

 

Andre som sikkert kunne vært på denne listen: Bent Sørmo, Ivar A. Sandvik, Jo Sondre Aas, Vegard Voll, Lars Emil Flakk, Ola Rygg, Paul Helge Sagøy, Per Ole Klingen, Rikard Nilsson m.f.