POSTNORD 2019: Dette kan vi klare!

I likhet med klubben har egen blogg blitt degradert. Fra å være Alt om Levanger FK i OBOS-ligaen blir den fra i dag av Alt om Levanger FK i PostNord- ligaen.

Skuffelsene over 2018- sesongen begynner så smått å finne sine «hyller og skuffer». Noen har dratt sin vei. Andre tviholder på sin plass. Nye vil ankomme!

Noen saker tar man med videre. Disse vil ikke bli arkivert.

I dag er en ny dag! Levanger Fotballklubb har fått sin plass i den nye divisjonen. Vi får i løpet av 2019- sesongen en drøss av nye bekjentskaper og noen gamle. Vi får storkamper og heftige lokalderby. Dette blir morro og krevende!Levanger Mjøndalen 2016 OBOS-ligaen LFK Stallions

 • Levanger
 • Fredrikstad
 • Bryne
 • Egersund
 • Arendal
 • Moss
 • Hødd
 • Vidar
 • Stjørdals- Blink
 • Brattvåg
 • Nardo
 • Kvik Halden
 • Byåsen
 • Sola

Da man så oppsettet av neste års PostNord avd. for LFK, måtte jeg for egen del ta ett dypt pust.

Kunne det ha blitt noe vanskeligere!? Fredrikstad, Egersund (EIK), Arendal, Hødd og Bryne! Dette er lag som har satset hardt og som fortsatt satser frem mot 2019.

5 stk åpenbare topplag som ønsker å komme opp i den divisjonen vi kom ned fra. Den førstnevne er en gigant i norsk fotball. 4 av lagene har spilt OBOS-liga fotball de siste året eller 2.

Foruten disse 5 lagene skal vi møte vår nabo i sør. Stjørdals- Blink. 2 kamper som garantert vil by på heftige derby kamper hvor ingen vil tape. 2 turer til Trondheim blir det også i form av Nardo og Byåsen.

Nye bekjenstkaper får vi i form av Sola, Kvik Halden, Moss, Brattvåg, Vidar og Egersund.

Sporstlig kunne vi ikke fått en bedre avdeling. Her vil det bli stor interesse og harde oppgjør i de aller fleste kamper, hjemme som borte. Vi skal kanskje være glad for å ha unngått lagene lengre nord for oss, for i ligaspill mot f.eks. Alta har vi aldri nådd helt opp m.t.p. 2 divisjon.

Fredrikstad: Dette er nok det laget vi har mest erfaring med i årets divisjon. Fredrikstad har vunnet 9 mesterskap i øverste divisjon, de har løftet NM-pokalen 11 ganger og fått sølv i toppdivisjonen hele 7 ganger. Dette er en gigant i norsk fotball.

I perioden 2015-2017 møtte vi FFK 6 ganger i OBOS-ligaen. Vi har 4 seiere og 2 uavgjorte kamper mot Aristokraten fra Østfold. Vi har aldri tapt en kamp mot Fredrikstad FK. I 2019 er det Per Mathias Høgmo som skal forsøke å slå oss. Fredrikstad havnet som nr 2 i sin avdelig i 2018 og tapte opprykkskvalikk mot KFUM Oslo over 2 kamper. De sikter nok mot opprykk i 2019 også og vil være et lag å se opp for. FFK hadde 10.000 tilskuere + ved flere kamper i inneværende serie.

Rykket ned fra OBOS-ligaen i 2017.

Hødd: Laget fra Ytre søre Sunnmøre er et lag vi kjenner godt gjennom tidligere møter i gamle 2 divisjon og de senere år i OBOS-ligaen. Hødd vant Cup gull i 2012 og spilte i øverste divisjon senest i 1995. Hødd er et lag vi historisk har et forholdsvis godt grep på. I OBOS-ligaen har vi 2 seire, 1 uavgjort og 1 tap mot laget fra Ulsteinvik. Tidligere LFK-spillere Joachim Wrele og Osvold er nå å finne blandt de blåkledde på Sunnmøre. Hødd kan skimte med et flott og moderne stadion. Her bør LFK supporterne finne veien til bortekamp! Hødd ble nummer 3 i sin avdeling i år, slått av KFUM på målforskjell mtp den viktige 2 plassen.

Rykket ned fra OBOS-ligaen i 2016.

Simen Raaen Sandmæl LFK Hødd Levanger Fotballklubb OBOS ligaen 2015
Simen Raaen Sandmæl mot Hødd i 2015

(Foto: Sigmund Ramfjord)

Brattvåg: Laget fra Haram på Sunnmøre holder til på et lite sted (på størrelse med Skogn), men er en klubb med stor lommebok. Har satset hardt i flere år uten å nå toppen av 2 div. Har de siste årene bemerket seg som en cup-overraskelse med sine seire over OBOS og Eliteserielag. Virker å ha mistet flere sentrale spillere etter årets sesong. I Brattvåg’s rekker finner vi en tidligere LFK leiesoldat i Ola Ormseth Husby. Vanskelig å spå hvor dette laget vil havne pr. dags dato.

Egersund:Et nytt bekjentskap for Levanger FK. Dette er klubben Magnus Powell ledet før han tok over LFK. Kim-Robert Nyborg kom fra og dro til EIK i forbindelse med sitt opphold i Levanger.

Kim Robert Nyborg Levanger FK LFK OBOS ligaen Kongsvinger 2017
Kim-Robert Nyborg i aksjon for LFK mot Kongsvinger på Moan i 2017

Et hardtsatsende lag som ble nummer 4 i årets avd., 3 poeng bak Hødd og KFUM. Blir grantert et lag å regne med i toppen.

Bryne: Dette er et lag vi har møtt 4 ganger tidligere i OBOS-liga sammenheng. Vi har 2 seire og 2 tap fra tidligere møter i divisjonen over. Gjærbuene har ikke kjempet helt i toppen av 2 divisjon siden nedrykket, men vil trolig satse hardere i år på et opprykk til OBOS-ligaen. Har ansatt Jan Halvor Halvorsen som trener i november. Bryne vil nok være å regne med i toppen av gjeldende avdeling i 2019.

Levanger fk Bryne OBOS ligaen 2016 Jo Sondre Aas Bendik Bye Levanger FK LFK
Jo Sondre Aas og Bendik Bye etter skåring mot Bryne i 2016

Foto: Bjarne Berre

Moss: Ett nytt bekjentskap for oss på Levanger. Den gamle storheten fra Østfold med sitt seriemesterkap fra 1987 og Cup-gull i 1983 er en skygge av hva det en gang var. Har vært så langt nede som i 3 divisjon, men virker nå å være i en positiv utvikling igjen etter mange strevsomme år. Har en del spillere med erfaring fra toppfotballen. Mistet nylig sin unge lovende trener til Strømmen. Vår egen Jo Sondre Aas spilte for Moss på lån fra Rosenborg i 2009.

Arendal: Enda et «gammelt» bekjentskap for LFK’s del. Arendalittene var en snartur oppe i OBOS-ligaen i 2017, men rykket direkte ned etter en sesong. Klarte ikke å kjempe om en opprykksplass i årets 2 div. Levanger slo Arendal i begge oppgjørene i 2017. (0-3 og 3-2). Kan gå mot store utskiftninger i stallen før 2019. En hardtsatsende klubb som helt sikkert sikter mot et opprykk i 2019!

Kvik Halden: Dette er et ubeskrevet blad for oss på Innherred. Dette er den 3 østfoldsklubben i vår avdeling.  Var et storlag for 100 år siden og tok seriemesterskapet i 1918 + har spilt 2 cup-finaler i 1915 og 1922. Trenes i dag av Kent Bergersen. Han spår en kamp om å overleve i divisjonene for Kvik Haldens del i lokalavisa.

Vidar: Er også ett nytt bekjentskap for Levanger FK. Hadde sin storhetstid på 1980- tallet hvor Rogalendingene i en kort periode var det beste laget i Rogaland (i daværende 1 divisjon). Har siden den gang vekslet mellom 2 og 3 divisjon. Berget plassen i årets 2 div med 5 strake seire på de 5 siste kampene. Trenes i dag av trønderen Kristian Sørli. Blir nok en kamp for å overleve for Rogalendingene i 2019.

Sola: Rykket opp fra 3 divisjon i år. Har i moderne tid stor sett spilt i 4, 3 og 2 divisjon. Dette er nok laget som skal få den vanskeligste oppgaven med å berge plassen i 2 divisjon og denne brutalt harde avdelingen.

Nardo: Breddeklubben fra Trondheim er et lag vi kjenner godt og har møtt mange ganger før vårt opprykk til OBOS-ligaen. Et lag vi på Levanger ALDRI får noe gratis av. Slet lenge i fjorårets 2 divisjon, men berget greit mot slutten av sesongen etter en god høst. Sliter økonomisk. 2019 vil nok bli et meget utfordrende år for bruntrøyene fra Nardo. Kjenner vi de rett så gir de seg ikke kamp i 2019 heller. Her får vi servert 2 intense lokal-derby! Siste offisielle oppgjør mot Nardo var i siste kamp i 2014, på opprykksdagen. Den ble spilt med nesten 3000 tilskuere på sidelinjen.

Byåsen: Vi skal få mange artige derby- kamper. Byåsen er det 2 laget fra Trondheim vi skal få møte i tøffe og morsomme kamper, hjemme og borte. Byåsen har vi mye erfaring med i spill i 2 divisjon før 2014.  Møtte de senest i 1 runde kampen i cup’en i år på Dalgård. Det endte med en grei 3-0 seier til LFK.

Stjørdals- Blink: Dette blir nok kampene med den største intensiteten og antageligvis de kampene med potensielt flest tilskuere (begge oppgjør). Levanger har vel aldri vært i samme avdeling eller divisjon som vår nabo i sør. Siste gang vi møtte Blink var i 2 runde i Cupen 2016, da vi tapte 1-0 mot var lillebror på Stjørdal. Dette blir bare morro med 2 høy intensitetskamper og et ny- født nabo rivaleri. Måtte det bare ikke vare veldig lenge.

POSTNORD-ligaen avd. 1 er utvilsomt den sterkeste og hardeste avdelingen sportslig. Det er 4 lag fra Trøndelag i puljen, 3 fra Østfold og 3 fra Rogaland og 2 fra Sunnmøre + Arendal som står der ene og alene fra eget fylke og region.

Vi får håpe det skjer mye positivt i Levanger Fotballklubb i tiden fremover.

Pr. i dag har vi en stall som kan spille seg rett opp igjen. Vi mangler en trener og enkelte spillertyper. Dette kan gå veien allerede på første forsøk, om klubbens ledelse klarer å legge «puslespillet og dens brikker» riktig og i riktig hastighet.

Ting må begynne å skje.

Det er snart Jul.

Vi skal opp igjen!

En by Ett lag, ETT Levanger

Opp med Levanger!