Kulturbærer & kulturbyggeren

NB! Dette innlegget ble skrevet den andre helgen i desember. Treneren ble aldri presentert av LFK den 12 desember. Saken ble aldri publisert den dagen. Det gjøres i dag som en «note» til mitt aller siste innlegg. Denne sakens innhold har dermed ingenting reelt innhold j.f. dagens situasjon. 

Dette er en gledens dag. I dag ble det klart at Levanger Fotballklubb har signert Are Tronseth som ny hovedtrener for LFK.

Vi har fått en SJEF i LFK! Vi har fått det vi har manglet i mange år. En kulturbygger. En kulturbærer! En samlende kraft!

Are Tronseth Levanger FK trener

Dette er et scoop for Levanger FK og fotballen i Levanger og på Innherred. I egne og mange andres øyne finnes det ingen bedre alternativer som kan føre Levanger-fotballen videre, på og utenfor banen.

Are Tronseth er ingen hvem som helst. Verken som tidligere spiller, som trener eller kanskje det viktigste…..som person!

Jeg kjenner ikke Are, men det går gjete-ord om denne Stjørdalingen i Haugesund, Sarpsborg, HamKam, Fredrikstad, Hønefoss og ikke minst på Ranheim i sin aktive karriere som spiller.Are Tronseth

Den tidligere FK Haugesund treneren Jostein Grindhaug mente at han ikke behøvde å være trener i klubben fordi Are Tronseth var sjef uansett.

Ranheim’s Frank Lidahl gir kanskje den beste beskrivelsen av Are gjennom sitt hyllest i «Captain, my Captain» på Ranheim’s egen hjemmeside i November 2016.

Are Tronseth er i følge Frank Lidahl en kulturbygger. Spilleren som møtte opp på årets første trening i sin siste sesong som aktiv spiller i Ranheim….hvor han var best. Det var noe han ikke måtte være, på sin første trening i sin siste sesong. Han satte standarden for kvalitet. En som viser hvor lista skal ligge, hver eneste gang han og lagkameratene er ute på banen. Trening eller kamp. I garderoben eller privat. En list som skal høyere og høyere!

I følge Frank Lidahl har Tronseth formet garderoben i den klubben han har vært i. Are Tronseth er en kulturbygger og kulturbærer som får HJERTET (prestasjonsgruppen i garderoben) til å slå kraftig og taktfast. Det er i garderoben det skapes et lag og et felleskap i følge Lidahl. Et lag som knytter spillerne sammen i jakten på verdier og seire.

I følge Lidahl kan en garderobe som fungerer optimalt gi mange ekstra poeng i løpet av en sesong. En velfungerende garderobe er derimot ikke noe som kommer av seg selv. Den må skapes. Ikke bare av en person, men man er avhengig av å ha noen som definerer hva standarden for en GOD garderobe er. Ikke nødvendigvis gjennom høy stemme og i det å være synlig hele tiden. Men gjennom egen atferd, erfaring, autoritet og evnen til å se lagkameratene, støtteapparatet, humøret og krav til kvalitet.

Som Frank Lidahl så fint sa det: «Kulturbyggeren er der. Are har vært der i alle år.»

Alt har sin tid i følge Lidahl og det er forbanna rørende hver gang vi (norsk fotball) mister en av våre beste menn, en av de Frank Lidahl stadig synes det blir færre av. Men som klubber i større grad må løfte fram og dyrke som kulturbyggere.

Are Tronseth har alltid gitt alt. Han har også fått mange tilhengere gjennom alle sine år i fotballen som har omfavnet og alltid vil omfavne Are for den personen han er.

Da Frank Lidahl skrev sin hyllest var det toppfotballspilleren Are Tronseth valgte å spille sin siste kamp.

I Ranheim vil det alltid være plass til kulturbyggere som Are.

I Levanger Fotballklubb har vi omsider gjort plass til en kulturbygger og kulturbærer i form av treneren Are Tronseth.

Dette er den beste mannen Levanger Fotballklubb kunne fått. Dette er den ypperste Julegaven vi som elsker LFK kan ha blitt tildelt!

Om kort tid er det fotball-treneren Are som tar tak i sin første LFK trening.

Vi har fått inn den viktigste personen, autoriteten og leder-figuren til klubben.

Gaffa, my Gaffa. Ta oss med på en eventyrlig reise.