Levanger «Til I die

 

Vi er der vi er.

For mange er det et resultat av de siste års styring av klubben vår. Valg og veivalg.

Det er vanskelig å «kjøre en buss» full av passasjerer uten en hånd eller to på styret, uten at man havner i en frontkollisjon eller havner i grøfta. Konsekvensene kan være fatale ved en frontkollisjon eller et møte med en bergvegg.

Jeg annonserte at det var slutt på skriveriene for egen del på slutten av 2018. Mest pga følelsen av skuffelse og svik. Jeg var nede som så mange andre.

Det er en del som har hoppet av «bussen» etter havariet. De aller fleste som var på banen i 2018 sesongen har «flyktet». 20 spillere fra fjorårets tropp har forlatt oss av ulike årsaker. X-antall tilskuere forsvant også etterhvert som resultatene uteble. Skal klubben leve så må vi støtte opp om den. Uansett om vi er på banen, på tribunene og andre steder i nærmiljøet.

Toppfotballen kan til tider være brutal. Som man kan lese i overskriften kan de fleste forstå at undertegnede har sett en viss serie på Netflix. Den traff meg i hjerterota. Selv om man ikke kan sammenligne forholdende i Sunderland og England med de vi har her i Levanger og på Innherred, så finner man mange likhetstrekk og situasjoner.

Fra en fotball- supporters side gjør det vondt å se hva Sunderland- tilhengerne, enkelte av spillerne og deler av klubbens lojale ansatte gjennomgår i det daglige. Slik har det føltes her på Levanger også, men i en helt annen skala.

Følelsene derimot. De er nok akkurat de samme. Fotball gjør man glad og fotball gjør man ulykkelig. En dag føler man på trygghet og i neste sving møter man utryggheten.

I en tid hvor man som fotballsupporter var lengst nede på nyåret var det ikke bare serien om Sunderland Football Club jeg så ferdig i en fei.

En annen og kanskje enda bedre dokumentar omhandlet en av de største manager legender gjennom tidene; Sir Bobby Robson. Man kan ikke gjøre annet enn å bli imponert over hvordan denne legenden av en person stod fjellstøtt i enhver situasjon. Kritikk eller ros. Gode eller dårlige resultater. Hvordan han behandlet sine spillere. Man-management. Enten det var som manager i Ipswich Town, PSV, Barcelona, England eller Newcastle. Denne mannen fikk spillere til å løpe gjennom murvegger. Bare se tilbake på Terry Butcher og John Wark. Han fikk spillerne til å yte sitt beste og føle seg trygg. Jeg hører fortsatt beskrivelsene av mannen fra Alan Shearer og Gary Lineker og ikke minst ordene til den vanskeligstilte Paul Gascoigne……» Under Sir Bobby, I knew I was safe»!

Magnus Powell kunne ha tatt oss opp til Eliteserien i 2016 og 2017. Magnus Powell fikk frem det beste i de fleste spillere. Espen Berger, Bent Sørmo, Adria Mateo Lopez, Benjamin Stokke, Julian Faye Lund og Bendik Bye m.f. Den han fikk det aller beste frem i er fortsatt i våre rekker. Horenus Taddese.

Horenus Taddese Levanger Fotballklubb LFK Levanger Tobb Arena Levanger OBOS ligaen Post Nord
Horenus Taddese mot hele Sandnes Ulf i 2018

Nå skal Magnus Powell og Per Verner Rønning få bruke sitt man-management på våre nye unge og lovende spillere som Sander Munkeby Sundnes, Jonathan Lein Valberg, Adrian Olsen Teigen, Andreas Gundersen, Jonatan Byttingsvik, Håvard Kleven Lorentsen og Sindre Sakshaug m.f.

Per Verner Rønning Andreas Gundersen Levanger FK LFK Levanger
Per Verner Rønning og Andreas Gundersen (2017)

Vi kan ikke la uenigheter skille oss som har LFK som det aller helligste på fotballkartet.

Se hva Rosenborg Ballklubb har vært igjennom det siste halve året. Her har det vært skittentøysvask i all offentlighet det siste halve- året og krasse meninger og utsagn fra alle som har den klubben kjært. De virker å gå fremover uansett.

Etter en grundig tankeprosess den siste tid kan man ikke gjøre annet enn å fortsette.

Det er så mye man kan være uenig i… diskutere kan og må man gjøre…Nye valg og beslutninger må taes i tiden som kommer. MEN…. Det er laget vårt og det er byen vår det handler om! Det handler om våre talenter. Vi må stå samlet!

Sindre Norum Sakshaug Levanger Fotballklubb LFK PostNord ligaen Levanger
Sindre N. Sakshaug

Det handler om samholdet. Det handler om håpet. Det handler om drømmen! Levanger Fotballklubb er en fantastisk talentfabrikk og et springbrett for mange spillere til landets øverste divisjon. Vi skal igjen opp til landets nest øverste divisjon hurtigst mulig. Målsetningene til klubben og forhåpningene fra omgivelsene må være de samme som før.

Vi må ta vare på de vi har og de vi får. De som er hos oss i dag og de som kommer i morgen er de som VIL spille for Levanger Fotballklubb. Dette er de som vil BLØ for drakta og for oss på tribunene. De kommer ikke for å heve lønn og bare eksistere. Dette er spillere som vil være med på å føre oss tilbake til OBOS-ligaen og være med på veien videre! Vi er ikke Sunderland. Vi er Levanger!

Pontus Holmgren Levanger Fotballklubb LFK OBOS ligaen PostNord
Pontus Holmgren OBOS-ligaen 2018 Foto: Bjarne Berre

I morgen har vi helt sikkert helter på banen som gjør at vi glemmer mange av de som forlot oss.

Vi har ungått det verste utfallet. Vi havnet i POST NORD «grøfta». Det finnes verre hindringer og hull langs den langstrakte og krunglete norske fotballvei.

Det er tid for å tilgi, strekke ut en hånd, gi et bidrag og hoppe på bussen igjen og finne sin plass og sete. Hold rundt din sidemann! Bussen skal kjøre kontollert i riktig retning igjen!

Det er tid for å ta vare på de vi har og inkludere alle de som har ulike meninger. Alle har Levanger Fotballklubb som fellesnevner.

Vi må samle oss rundt spillerne og trenerne. Vi støtter Levanger Fotballklubb i tykt og tynt.

I går var jeg nede….i dag er jeg oppe!

Vi må alle bidra.

Det er tid for å dytte Levanger Fotballklubb i riktig retning….. SAMMEN!

Jonathan Lein Valberg Levanger Fotballklubb LFK PostNord ligaen Tobb Arena Talent
Jonathan Lein Valberg . Foto: LFK

La oss få fulle tribuner på Moan den 13 April i oppgjøret mot Moss. Støtt opp om laget!

Jeg gleder meg til sesongen 2019!

Levanger «Til I die!

En by et lag, ett Levanger!

Opp med Levanger!