Hvor var divisjonsforskjellen?

Tradisjon tro. Alt lå til rette for en herlig kamp på Extra Arena neddi fjæra mellom Ranheim og Levanger FK.

For første gang denne vinteren kunne Magnus Powell og Per Verner Rønning og Co stille med nesten fulltallig mannskap. I kveld manglet Horenus Taddese (syk) og Andreas Hegdahl Gundersen (skade).

Levanger FK Ranheim T
Det var en samlet LFK- gjeng som ga Ranheim kamp i går kveld. Foto: Øystein Kristoffersen

Meget gledelig var det å se Andreas Peterson i startoppstillingen igjen etter skaden i vinter. Det var flere nye og «gamle» ansikter å skimte på laget til LFK. Nyervervelsen og Giganten Elias Hadaya (keeper) og Ermal Hajdari. I tillegg fikk Ivo Öjhage sin første kamp som Levanger-spiller. (etter 2 kamper som prøvespiller)

Andreas Petersson Levanger FK Ranheim
Andreas Peterson tilbake på banen etter skadeopphold i vinter: Foto: Øystein Kristoffersen

Jeg med flere fryktet nok at dette samkjørte kollektive maskineriet av et Ranheim lag (nr 7 i Eliteserien 2018) skulle «rundspille» vårt ny- sammensatt LFK lag.

Ranheim åpnet forykende i kjent still. Det var et Levanger- lag under press de første 20 av kampen.

Levanger lå lavt og kompakt. Selv om Ranheim hadde mye ball så klarte de ikke å komme til de store farlighetene. En meget opplagt Madhu hadde full kontroll på Erik Tønne. Stopperduoen Ivo Öjhage og Vegard Voll ryddet unna det som kom. Sander Munkeby Sundnes knallet til i hver eneste duell.

Sander Munkeby Sundnes Levanger FK LFK Ranheim Levanger
Sander Munkeby Sundnes var en gigant i alle dueller. Her er Ranheim’s Mads Reginiussen sjanseløs. Foto: Øystein Kristoffersen

På en corner glapp markeringene og Ivar Furu kunne uforhindret heade inn 1-0 til Eliteserielaget.

Ranheim mål Levanger FK RIL treningskamp
Det glapp i markeringen på corner og Ivar Furu header enkelt inn 1-0 til Ranheim. Foto: Øystein Kristoffersen

Etter målet kom Levanger mer og mer med i kampen. Powell fikk laget lengre opp i banen og vi tok mer over ballinnehavet og skapte flere gode overgangsmuligheter. Lfk kunne fort ha fått et mål eller 2 i første omgang, hvor Hajdari og Badr Rahhoui hadde sine muligheter

Badr Rahhoui Levanger FK Ranheim
Badr Rahhoui løper igjennom Ranheim’s forsvaret.. Foto: Øystein Kristoffersen

….selv om det var Ranheim som unyttet en enkel feil hos LFK og satte inn 2-0 ved Mads Reginiussen.

Ranheim som i forrige helg slo seriemester Rosenborg BK på samme gress klarte aldri å dominere Levanger slik de ofte gjør mot sine motstandere på egen bane. I andre omgang var det 2 jevngode lag på banen. LFK endte opp med å vinne 2 omgang etter et nydelig mål av Ermal Hajdari. Kampen endte 2-1 til Ranheim.

Ermal Hajdari Levanger FK Ranheim Extra Arena.jpg
Ermal Hahjdari på et av sine raid langs venstrekanten.

Levanger Fotballklubb mønstret 6 ny- signeringeringer av året i startoppstillingen + Ermal som ble signert tidligere i uken. Spillerne og laget som helhet har hatt lite tid til å bli samspilte. Alikevel ser vi et LFK som jobber knallhardt for hverandre og som klinker til mot et av norges beste lag. LFK var fullt på høyde med Ranheim denne kvelden.

Ivo Öjhage fører ball Levanger FK Ranheim
Ivo Öjhage fører ball etter gjennvinning og Levanger FK fosser i angrep. Didrik Sereba, Badr Rahhoui, Madhu og Granit Buzuku.

Jeg lot meg spesielt imponere av Madhu Sandrakumar på høyreback som dominerte defensivt og offensivt. Erik Tønne har nok hatt bedre dager på jobb i Eliteserien 2018. Madhu har vist fremgang i kamp etter kamp og fortsetter det slik blir det spennende å følge fortsettelsen hos denne mannen fra Oslo og Vålerenga.Madhu Levanger FK Levanger Ranheim

Jeg liker ikke å fremheve enkeltspillere når laginnsatsen er så god som den var i går kveld. Alle lagets spillere gjorde en god figur. Dette er jo et helt ny- komponert lag. Men jeg lar meg imponere spesielt av løpskraften og duellstyrken til Levanger FK. Didrik Sereba og Badr Rahhoui løper og løper på topp. Presset satt ikke alltid i kveldens kamp for det nykomponerte spissparet, men du verden for en innsats. Didrik må jo ha vært den som løp lengst og med høyest intensitet av alle i kveldens kamp. Duracell-kaninen hos Ranheim, Mads Regiuniussen har nok blitt sliten av mindre.

På midtbanen løper og duellerer Hajdari, Peterson, Granit og Sander. Det lukter svidd! Sander spiller fryktløst og står frem som en gigant mot Eliteseriespillerne fra Trondheim.

Det nykomponerte forsvaret + keeper…som alle andre ledd i LFK laget står godt kampen igjennom. Det er noen småfeil her og der.

Adrian Olsen Teigen kom inn etter 60 min og leverte igjen målpoeng (assist) som han har gjort hele vinteren igjennom.

Det oser glød, glede og kameratskap i LFK! Bare i kveldens treningskamp var det mere prat og gode tilbakemeldinger mellom spillerne enn det jeg hørte fra samme kant gjennom hele fjorårssesongen.

Vi må huske at dette Levanger- laget er så godt som nytt og har hatt minimalt med tid sammen. En ting er sikkert. Dette LFK laget skal bli en hard nøtt for alle i divisjonen og det vil nok «sprute» av denne gjengen når de har fått en mnd på seg til å sette relasjoner og samhandling på plass frem til sesongstarten.

Det lover bra for 2019!

Takk for kampen Ranheim

En by ett lag, Ett Levanger

Opp med Levanger!