Young Guns

Du har hørt navnet før. Dette skal ikke være en filmanmeldelse av filmene med samme navn fra 1988 og 1990 med rolleinnehavere som Charlie Sheen, Emilio Estevez og Kiefer Sutherland. Det vil heller ikke handle om den beryktede grupperingen i Oslo med samme navn.

Ingen kriminelle eller lovløse skal omtales. Kun de som gir alt! Alt for å nå målet om å komme så langt man kan i fotballens verden. Ett trangt nåløye skal passeres på den vei.

Dette skal handle om Levanger Fotballklubb’s Young Guns!

Adrian Olsen Teigen Levanger FK LFK vs Verdal IL Treningskamp TOBB Arena Levanger
Adrian Olsen Teigen (19 år) setter ballen kontant i mål mot Verdal IL. Ola Rygg i Verdal- målet kan lite gjøre. Ble hentet til Levanger i fjor sommer fra Mo IL. Fikk 3 kamper i OBOS-ligaen i 2018. Har spilt regelmessig i vinterens treningskamper. Skåret og levert assist på løpende bånd.

De etablerte….»de som har vært ute en vinterdag før» i dagens LFK- stall gir et stort håp om gode dager inneværende år. Ingen skal dog føle seg som noen «untouchables»

Magnus Powell, Per Verner Rønning og Andreas Holmberg har virkelig bygd lag gjennom vinteren 2019. Det er en tropp man kan være stolt av. Det er våre menn. Det er vårt lag!

De aller fleste av disse er unge. De er fremadstormende. De har alle muligheter! Noen er revansjesugne i lys av 2018 sesongen. Andre jobber knallhardt for å få en ny start etter skader eller skuffende veivalg tidligere i karrieren.

Horenus Taddese Levanger FK LFK Tobb Arena Levanger
Horenus Taddese (20 år) fikk sitt store gjennombrudd i sin debutsesong (2017) for Levanger FK i OBOS-ligaen etter overgangen fra Verdal IL. 56 kamper for LFK hvorav 52 i OBOS- ligaen. Står med 3 mål for klubben. Skal vi få se Horenus sprudle igjen som i 2017 sesongen?

De etablerte og rutinerte spillerne våre kan ikke hvile på «gamle» bragder inneværende år. Hver trening, spark på ballen, duell og kamp krever at man er fokusert og har den rette innstilling. Det har skjedd før at et ungt og «ubeskrevet» blad har tatt plassen til de mer rutinerte og de som allerede har et navn i toppfotballen.

Julian Faye Lund gjorde det i 2017, Horenus Taddese gjorde det i 2017. Espen Berger gjorde det i 2016 og Håvard Lorentsen gjorde det i 2018.

Håvard Kleven Lorentsen Levange FK LFK
Håvard Kleven Lorentsen (20 år) tok kjapt steget da han ble hentet fra Steinkjer før 2018 sesongen. Ble fast inventar i LFK- laget 2018 sesongen. Fikk 23 kamper for LFK i OBOS-ligaen og 1 mål. Taes det nye steg i år?

Hvem gjør det i 2019?

Den skal passe seg den som tror man vil få klippekort hva gjelder startoppstilling og antall minutter på banen. Dagens LFK- tropp er i en god konkurranse- situasjon, posisjon for posisjon og spiller for spiller.

Det er flere unggutter i LFK som kan få sitt umiddelbare gjennombrudd i år. Noen banket på døren allerede i fjor, andre fikk sine debuter samme sesong. Enda flere banker på døren i år. Noen er hentet fra naboklubber eller fra andre klubber i Norge og Sverige.

Sindre Sakshaug Levanger Fotballklubb Tobb Arena Levanger Trening
Sindre Norum Sakshaug har herjet for Steinkjer i 3 divisjon i en årrekke. En goalgetter av rang. Kan 21 åringen fra Steinkjer fortsette med de gode prestasjoner i PostNord-ligaen 2019?

Helt sikkert er det at det vil komme flere sultne spillere opp fra LFK- akademiet gjennom året og årene. Det finnes flere. Mange flere «up and coming unggutter».

I vinter har flere G19 spillere fått hospitere på A-laget. Børge Nonstad, Elias Holmlimo, Daniel Haugan Vestrum, Nedad Bruzas og Isak Lie Konradsen. Bak der igjen lusker flere unggutter i «sivet».

 

Sander Munkeby Sundnes Levanger FK LFK Levanger
Sander Munkeby Sundnes (19 år) fikk 2 kamper for Levanger FK på tampen av OBOS-ligaen 2018. Skåret sitt første mål for A-laget i siste seriekamp mot Sandnes Ulf (3-4). Har vært en gigant i vinterens treningskamper.  Kan han fortsette utviklingen og opprettholde prestasjonsnivået over tid?

Man må være opptatt av at de yngre spillerne griper sjansen når de får den, det er ikke bare for Magnus Powell å gi en spiller sjansen. Det er ikke treneren som til slutt bestemmer hvem som tar det steget, det er opp til spilleren selv.

Daniel Vestrum Levanger FK LFK Spiss Talent
Daniel Haugan Vestrum har skåret flere mål i vinterens treningskamper (mot Verdal og Steinkjer). En meget hurtig, sterk og målfarlig unggutt. Kan det hende Daniel er den som får sin debut på A-laget i årets PostNord-liga? En spennende spiller som er verdt å følge med på mtp utvikling på banen.

Dette er LFK- Young Guns!

Det gror godt i Levanger Fotballklubb.

Det kommer en lang sesong. Skader kan oppstå, suspensjoner og spillersalg. Man vet aldri.

Alt handler om å vokse med de oppgavene og mulighetene man får…, på trening og i kamp.

Grip sjansen gutter!

En by ett lag, Ett Levanger!

Opp med Levanger!