Bak fjellet der….holder Stjørdalingene til.

ForbordsfjelletSa jeg til min datter da vi var ved Nessvatnes bredder i dag.

Jeg ser fjellet hver dag. Det står der i det fjerne. Forbordsfjellet. Den 590 meter høye kolossen som markerer en klar grense mellom kommunene Stjørdal og Levanger. Jeg har det i stuevinduene uansett. Det er der. Det flytter ikke på seg.

Nedenfor dette fjellet, uansett side…. har mang en kamp utspilt seg.

Den er der. Fjellet har stått der i alle tider. I det daglige tenker jeg ikke over hvor det står. Ei heller de historiske begivenheter som har utspilt seg nedenfor dette fjellet i århundrer. De siste dagene har jeg lagt mere merke til fjelltoppen. Den skal passeres på mandag 2 Påskedag.

Det er kamp. Det er fotballkamp mellom Stjørdals-Blink og Levanger FK.

Det er mange fremmede styrker som har masjert inn i Stjørdalen. Bl.a. Karolinerne i 1718 og Tyskerne i 1940. Hitlers styrker marsjerte enkelt inn i selve Stjørdal.

General Armfeldt sleit noe voldsomt med å passere Langstein og de bratte bakkene med sine tropper, artelleri og vogner. I følge Armfeldt var Langstein- passasjen «alle slemmars wägars sammandrag». Det var en særdeles vanskelig marsj for Karolinerne i 1718.

Fra tidlig januar til midten av oktober 1942 lå ett av tyskernes 2 største slagskip, Tirpitz inne i Fættenfjorden, ved Langstein ved kommunegrensen som markerer skillet mellom Stjørdal og Levanger. Ved Langstein og Vuddudalen ble det anlagt en rekke militære innstallasjoner.Tirpitz fættenfjorden På dette stedet har det regnet bomber fra Halifax bombefly, blitt hørt uendelige salver med mitraljøser og drønn fra kanoner- og artelleri.

Det var en naturlig festning. Det var et sted for forsvar og angrep tilbake i tiden. Et sted hvor natten ble som dag under 2 verdenskrig.

Den dag i dag er Langstein og Langsteinbakkene fremdeles en flaskehals for de som ferdes. Det er en seig, krunglete og bratt vei med lav hastighet og gjennomsnittsmåling. Men….vi kommer oss alltid inn til Skatval- og Stjørdals- siden av Forbordsfjellet.

På mandag skal Stjørdalen innvaderes! Det blir kamp på Nye Blinkbanen på Stjørdal. Tabell- ener Stjørdals- Blink står og venter på motsatt banehalvdel, solbrune og fulle av kvikk-lunch og appelsiner etter Påske- feriens bedageligheter i en snøfonn oppi Meråker, Selbu eller Tydalen. De tok forrige helg en skalp i Arendal. En solid en sådan. Men igjen. Det var første seriekamp.

På Levanger samles troppene. Et felttog er i anmarsj.

Levanger FK Forbordsfjellet Nessvatnet
Et vakkert skue. Et LFK skjerf. Hvor mange hundre i rødt og hvitt ser vi på Stjørdal 2 Påskedag?

Hyttefolket på Frolfjellet, Ytterøya, Åsenfjord og Verdalsfjella har tatt av seg skiene for siste gang dette året. De løper som rabiate lemen nedover fjellsidene fra Hårskallen, ned fra Tomtvatnet. De skal rekke slaget i Stjørdalen. Fra Ytterøen og Åsenfjord kommer folket farene sjøveien, i snekker, Cabin-cruisere og vannskutere. Den største konvoien kommer langs allfarvei. Enten med bil eller tog. Det kommer også et busslass med sultne ledere og krigere som skal utkjempe kampen på banen.Levanger-FK-målfeiring-mot-Verdal-IL-2019.jpgAlle skal vi ned og gjennom Vuddudalen, forbi Fættenfjordens strender….hvor Admiral von Tirpitz ankringssted var…. og inn i Stjørdalen og opp Langsteins- bakkene. På toppen av denne bakken ser vi ned i Stjørdalen.

Derfra skal vi storme Stjørdalen og Stjørdals-Blink i nedoverbakkene fra Skatval.

Blink- trener Roar Vikvang har sagt at hans lag står klar til å ta over posisjonen som Trøndelags 3- beste lag, etter Rosenborg og Ranheim.cropped-lfk-stallions-levanger-fk1

Vi har ALLE ET FELLES MÅL! Blink skal beseires. 3 poeng skal tilbake til Levanger!

Kom alle som en. 2 Påskedag skal Stjørdalen males i rødt og hvitt!

En by ett Lag, Ett Levanger

Opp med Levanger!

Kampstart 15.00