Null stress

Det snakkes om krise i fotballen på Innherred i media. Jeg forstår lite av dette. Det er ingen krise i Levanger- fotballen.

Vegard Voll gratulerer lagkamerater Levanger Fotballklubb Steinkjer Guldbergaunet Cupen
LFK- legenden og veteranen Vegard Voll gratulerer en av våre nyeste tilvekster Didrik Sereba med en av sine 2 skåringer mot Steinkjer i NM.  

Nedturen for Levanger FK var i fjor. A-laget rykket ned fra OBOS-ligaen og det samme gjorde b-laget i en meget jevn 3 divisjon. Kun 3 poeng bak A-laget til Steinkjer og 6 bak A-laget til Verdal. Et LFK2- lag som i all hovedsak bestod av juniorspillere.

I dag herjer rekruttene til LFK i 4 divisjon. 4 strake seire og tabelltopp forran Namsos. Det florerer med små og store akademi-spillere i Levanger Fotballklubb. Spillere vi i Levanger vil bli godt kjent med enten i år, neste år eller årene etter dette.

Trønder Avisa burde ikke gre- Innherreds fotballhår med den samme hårkammen som Verdal og Steinkjer har. Det kan hende Steinkjer og Verdal bruker tupe. LFK har faste hår i sin manke. Det er NULL stress i egne øyne mtp Levanger Fotballklubb hva gjelder det sportslige.

I 2 divisjon har ikke A-laget fått med seg stort….enda. Spillemessig har det nykomponerte laget vært best spillemessig mot Moss og Bryne og var fullt på høyde med Stjørdals-Blink. Alle LFK» motstandere ligger pr i dag i toppen av tabellen etter sine 4 spilte kamper. 0 poeng og 0 mål etter 3 kamper for LFK i starten av 2019 sesongen gjør meg ikke bekymret.

Granit Buzuku Levanger Fotballklubb LFK Tobb Arena Levanger 2019.jpg
Granit Buzuku , Horenus Taddese, Sander Munkeby Sundnes og Levanger FK fosser fremover i en treningskamp mot Verdal IL i Mars 2019. Resultat 4-0

Vi er videre i NM!

Hvem hadde forventet at LFK skulle være med i toppkampen fra start? Med en nykomponert angrepsrekke. Et nykomponert forsvar inkl. keeper-team. Så godt som helt nytt lag. Et helt nytt trenerteam. Hvem hadde forventet å vinne alle disse kampene. Vi kunne ha gjort det både mot Moss og Bryne. Stang ut heter det + en liten dose unøyaktighet og sløvhet. Det er små marginer. Så langt har det blitt stang ut for LFK’s gutter anno 2019.

Didrik Sereba Levanger FK.jpg
Didrik Sereba og Levanger FK har fortsatt til gode å skåre i 2 divisjon. LFK og Sereba har gjennom vinteren vist at de vet hvor målet står. Senest i 1 runde kampen i NM hvor han skåret 2 mål i en kamp LFK vant 6-0 mot Steinkjer. Målene vil komme!

Det er forbedring i kamp etter kamp. Personlige feil på banen blir det mindre og mindre av. Tryggheten bakover stiger og det offensive vil følge etter. En dag sitter målet. Den dagen vi ikke slipper inn et mål i løpet av kampens første minutter vil jobben bli lettere.

Jeg har ståltru på dagens LFK mannskap. Har fulgt alle lagets treningskamper, A-kamper , rekruttkamper og en del treninger. Om det var en gang man var bekymret for A-laget til LFK så var det i hele 2018- sesongen og frem til februar 2019. Etter den tid og etterhvert som kvalitetsspiller etter kvalitetsspiller har ankommet Levanger har tryggheten vokst. Levanger Fotballklubb har slik jeg ser det en sterkere stall i 2019 kontra 2018. Resultatene vil komme de.Granit-Buzuku-Levanger-FK.jpg

Levanger Fotballklubb har et meget slagkraftig 2 divisjonslag og et trenerteam som har all verdens erfaring fra topp- fotballen i form av Magnus Powell og Per Verner Rønning. Det finnes ikke mange på Innherred som har gjort en større og mer omfattende arbeid og antall arbeidstimer enn de 2 nevnte trenere, uansett yrke eller stilling.

Spillerne jobber knallhardt hver dag på feltet. Vi har ingen slabbedasker i LFK’s rekker. Dønn seriøse unge og sultne spillere fra Levanger, Verdal, Steinkjer, Trondheim, Mo i Rana, Stockholm, Gøteborg og andre steder i Norge og Sverige. Alle har et ønske om å komme så langt i fotballen som mulig. Forbedre seg hver dag. Levanger Fotballklubb har siden 2015 sendt 8-9 spillere til Eliteserien. Hvilke andre lag på Innherred har maktet det samme? Det blir ofte vanskelig for en klubb å erstatte slike spillere i en fei. Spesielt de lokale. Alle sammen dro de til den øverste divisjonen i løpet av 2 år.

Ermal Hajdari og Viktor Bergh Levanger FK
Ermal Hajdari og Viktor Bergh gjør en mannsjobb på LFK’s venstre- kant. En farlig duo med hurtighet, teknikk og kompinasjonsspill som kan true etthvert lag, uansett divisjon.

Gi trenerteam og spillere en litt fred. 2018 sesongen ble avsluttet i november i fjor. Det er ikke mange guttene igjen i laget fra 2018 som valgte å kjempe videre for klubben vår. De som er hos oss i dag bør og skal få all hjelp og støtte de kan få.

DSC_6867
Magnus Powell og Per Verner Rønning og co gjør en mannsjobb hver eneste dag og time. En dag kommer gevinsten.

Dette laget vil slå hardt fra seg i ukene og månedene som kommer. Gi dem litt tid. Kanskje kommer første mål i morgen. Kanskje får vi vårt første poeng. Kan det hende vi holder nullen. Vi kan vinne mot storfavoritten Egersund i morgen på Tobb Arena Levanger.Tobb Arena Levanger Levanger FK2 Charlottenlund 2

Det blir uansett utfall en fryd å se gutta spille fotball på TOBB Arena Levanger igjen. Det er noen uker siden sist.

Jeg har TRUA!

Kom dere på kamp folkens og støtt laget

Levanger trenger dere.

En by ett lag, Ett Levanger