Rekorder for fall!

Levanger Fotballklubb er en «ung» klubb i norsk målestokk.

Gjennom årenes løp har rekorder blitt satt, smadrett og parkert. Noen rekorder er alltid mulig å ta, andre blir så godt som umulig å slå. Det er en list som heves her og der med tiden.

Jeg skrev nylig en sak i sosiale medier om vår egen Andreas Peterson. Svensken som har vært i klubben i en årrekke.

DSC_7139
Andreas Peterson. Her i 2-0 seieren mot Egersunds IK tidligere i år.

En lojal og arbeidsom «levanger-hest», som har opparbeidet seg en kamprekke mange lokale gutter ikke har klart. 140 kamper har gutten fra Gøteborg fått i den rød-hvite LFK trøya. Han stod likt med Adria Mateo Lopez før sesongen. Han har siden sesongstart passert tidligere spillere som Lars Emil Flakk (136 kamper), Espen Hammer Berger (137 kamper). Han kan i løpet av inneværende sesong passere LFK- legender som Ronny Dypvik (156 kamper) og komme helt opp i ryggen på Per Ole Klingen (161 kamper).  Med det begynner Pets å bevege seg inn i en meget eksklusiv liste hva gjelder Levanger Fotballklubb og antall kamper for klubben.

Dette fikk meg til å se litt mere på den statistikk som er å finne, for her er det mange rekorder som har blitt satt den siste tiden og flere vil bli satt i året som kommer.

Det finnes kun 2 spillere som har over 280 kamper for Levanger FK. De heter begge Vegard. Begge debuterte for Levanger Fotballklubb i 1999, mot Freidig i NM den 14 april 1999. Vegard Alstad «Kokken» Sunde har flere klubbrekorder.

Flere av disse rekordene skal bli vanskelig å slå. Vegard Alstad Sunde Kokken Levanger FK LFKSiden sitt første mål for LFK mot Freidig i NM i 1999 har Kokken satt standard for antall hat-trick (13 stk totalt) og utrolige 214 mål.  Disse to rekordene blir nok vanskelig å slå de neste 100 år.

Men, Vegard Alstad Sunde innehar en annen rekord som står for fall inneværende år.

Vegard Voll er spilleren med flest kamper for Levanger FK (311). Selv om Vegard Voll har flest kamper, er han ikke den med flest minutter i LFK- trøya. Den innehar Kokken. Vegard A. Sunde har totalt 23622 minutter for Levanger FK. Det betyr at Kokken har spilt 16,4 sammenhengende dager for klubben i kampsammenheng. Vegard Voll med sine 311 kamper har frem til i dag 23491 offisielle kamp- minutter for LFK. Det er 16,31 sammenhengende dager med fotballkamp.

Differansen mellom Vegard A. Sunde og Vegard Voll er dermed fattige 131 minutter.  Kan det hende Vegard Voll står med en ny rekord når sommerferien starter?DSC_5664.jpg

Man kan ellers bemerke at Håvard Kleven Lorentsen med sine til nå 39 kamper for LFK kan passere andre «Steinkjer- importer» fra tidligere tider med tanke på antall kamper, som Jo Boje Hoseth (39) og Jan Einar Lundereng (40) i løpet av den neste uken. Han kan med det bli «Steinkjer-gutten» med flest kamper for Levanger!

DSC_5622
Håvard Kleven Lorentsen kan i helgen bli spilleren fra Steinkjer med flest kamper i LFK- trøya.

Horenus Taddese (69 kamper for LFK) begynner også å bevege seg inn på den mer eksklusive delen av listen hva gjelder antall kamper for klubben. Ved spilleminutter i helgens kamp mot FK Vidar vil Horenus passere hele 4 spillere som står parkert med 69 kamper. (Pål Vidar Graadal (69), Martin Einvik (69) og Paul Helge Sagøy (69), Ståle Nøstberg (69). Horenus kan i helgens kamp mot FK Vidar få sin 70 kamp for Levanger FK.

DSC_5524
Horenus Taddese kan i løpet av helgen stå med 70 kamper for Levanger FK

Kun 22 spillere siden 1997 har flere enn 100 kamper for LFK. Kun 6 av disse har over 200 kamper for Levanger Fotballklubb. (Morten Ravlo (201), Per Verner Rønning (208), Stig Gøran Brenne (224), Espen Winnberg (261), Vegard Alstad Sunde (281) og Vegard Voll (311)

På søndag kl. 15.00 står FK Vidar på motsatt banehalvdel. Ingen nummer er viktigere en tallet 3 på søndag! Da SKAL vi ha 3 poeng i en særdeles viktig kamp for Levanger Fotballklubb.

Kommer du og støtter LFK til videre klatring på tabellen!?

Be there!

En by et lag, Ett Levanger!