Tid for skuronn

Det er ikke ofte fotball-lag henter 4 strake seire. Tenk! LFK- gutta har gitt oss mer jubel de siste ukene enn hele det bekmørke fjoråret tilsammen!Levanger FK PostNord Ligaen avd 1 Tobb Arena Levanger LFK

I år har kun Fredrikstad, Stjørdals- Blink, Grorud og Levanger FK klart å samle sammen 12 poeng i en fei i PostNord ligaen. På nivåene over oss har Ålesund, Sandefjord, Start, Kristiansund og Molde klart det samme. Det er i all hovedsak topplag i gjeldende divisjoner som klarer å sette sammen slike seiersrekker. LFK er ikke ukjent med slike seiersrekker. Vi vant de 4 siste kampene på slutten av OBOS- sesongen 2015 og i seriestarten i OBOS- sesongen 2016. Samlet vant vi fra høsten 2015 til våren 2016, 8 strake kamper! LFK tok også 4 strake seire i mai/juni sesongen 2017.

Magnus Powell og hans disipler startet ruskete. Som forventet vil mange si.

Stjørdals Blink - Levanger FK Postnord ligaen 2019
Det føles lenge siden Levanger gikk på det største tapet for året (4-0), i en relativt gjevnspilt kamp borte mot Stjørdals- Blink. En måned senere revansjerte vi oss i NM med en solid 3-0 seier.

Men, gjennom hele vinteren og i sesongstarten har ikke spillet ført til den helt store bekymring for oss som betrakter kampene. Kun kampen borte mot Arendal og en omgang mot Bryne og første omgang nå sist mot Arendal er spilleminutter vi ikke kan være bekjent med. Ellers har Levanger FK vært det beste laget eller, uten å få med seg noe som helst (Fredrikstad, Byåsen, Moss).

Levanger Fotballklubb har klassespillere i alle ledd. I garderoben på Moan befinner deg seg en sulten gjeng bestående av trenere, spillere og støtteapparat. Den vanvittige jobben som har blitt gjort på Moan det siste halve året hva gjelder å bygge en ny spillertopp bør mottas med stående ovasjoner og trampeklapp.

Jeg liker ikke å fremheve spillere. Fotball er et lagspill. Jeg er uansett mektig imponert over tilvekster som Didrik Sereba, Viktor Bergh og Elias Hadaya, som har stått frem som enere, helt siden deres første spilleminutter i LFK- trøya.

Didrik Sereba og Viktor Bergh
2 av Levanger FK’s solide forsterkninger. Didrik Sereba og Viktor Bergh

Steinkjer- gutten Håvard Lorentsen fremstår som en bauta og leverer på høyt nivå hver eneste gang laget entrer banen. Nå som midtstopper.

Håvard Kleven Lorentsen Levanger FK
Steinkjer- gutten Håvard Kleven Lorentsen leverer strålende prestasjoner i kamp etter kamp. Er nå inne i sin 2 sesong for Levanger FK etter overgangen fra Steinkjer.

Vi har et lag med en enorm løpskapasitet og moral.

Vi har spillere som er meget viktige brikker for et LFK lag, enten de sitter på benk eller er fast inventar i start-oppstillingen. Se bare hva Sindre Sakshaug og Andreas Hegdahl Gundersen har utrettet på sine minutter i LFK- trøya inneværende sesong. De har levert og viser at de er å regne med utover en viktig høst, og ikke minst. Fremtiden!

DSC_7398
Sindre Sakshaug har slitt med spilletid på A-laget i vårsesongen. Har den siste tiden kommet inn og skåret mot Kristiansund BK i NM og ble match- vinner nå senest mot Arendal FK i 4-3 thrilleren i siste kamp før ferien. 

Adrian Olsen Teigen har vært med på å vinne 4 strake seire siden han ble en del av første 11’ren sammen med Vegard Voll.

Adrian Olsen Teigen Levanger FK.jpg
Adrian Olsen Teigen leverte mål og målpoeng gjennom hele vinteren. I store deler av vårsesongen ble det mest spill for LFK2. Unggutten fra Mo I Rana har kjempet seg til en plass i startelleveren. 

De siste 10 kampene står vi med 6 seire, 1 uavgjort og 3 tap. Vi har hentet like mye poeng de siste 10 som serietoer Blink har i tilsvarende periode. Det er kun Fredrikstad, Arendal og Kvik Halden som står med 7 seire på de siste 10 kamper. Vi tar innpå disse etter de siste 4 kamper.

Magnus Powell har fortsatt til gode å klare 5 strake 3 poengere. Som regel har seirsrekkene blitt brutt av en uavgjort kamp som i 2016 og 2017. Er 2019 sesongen han skal klare det med Levanger?

Det er stor forskjell på 2015-16 og 2017- stallene og premissene for suksess LFK rådde over den gang, kontra nå i 2019. Sett i lys av tidligere sesongers bragder hva gjelder seiersrekker og gjeldende nivå, er det som har skjedd det siste halve året og spesielt de siste måneder ganske så utrolig.

Didrik Sereba og Ermal Hajdari Levanger FK
Det er ikke lenge siden det kladdet bokstavelig talt i en treningskamp i snøbygene mot Strindheim i Trondheim. Et Levanger lag har siden den dagen i mars opplevd mindre og mindre kladdeføre.

Det har vært en tålmodighetsprøve. Gjennom en hard vinter fikk Magnus Powell og Per Verner Rønning bygge stall, brikke for brikke til vi så et helhhetlig bilde. Grunnet en svak økonimi skulle det gjennom vinteren handles for knapper og glansbilder. Det var et uklart bilde i ukene før sesongstarten. Det var mange nye menn og gutter samlet i garderoben på Moan. Det var et «tåkete» bilde, men vi så konturen av noe meget bra. Noen spillere kjente vi til fra før…, andre var totalt ukjente.

Sindre Sakshaug og Badr Rahhaoui Levanger FK
2 av LFK’s nye tilvekster. Sindre Sakshaug og Badr Rahhaoi. Her fra en LFK2 kamp mot Fram hvor begge noterte seg i målprotokollen.

Dette var nå våre «The Chosen Ones». Spillere med gode CV’er, men lite spilletid i 2018- sesongene, enten de var i LFK i 2018 eller i andre klubber i Norge og Sverige. Noen kom fra lavere divisjoner. Vi har unge og meget lovende spillere fra egne rekker som fikk lite eller ingen sjanser i katastrofesesongen 2018. Vi hadde nå en assistenttrener som sikret Magnus Powell’s siste seiersrekke på 4 kamper, den gang som spiller da han klinket ballen i krysset fra 20 meter mot Kongsvinger på Gjemselunden i 2017! Per Verner Rønning.

DSC_7192
Det NYE Levanger FK fikk sin første seier (2-0) mot opprykksfavoritten Egersunds FK hjemme på Tobb Arena. Dette var årets første seier i PostNord- ligaen. Det har blitt 5 seire til siden den gang. Per Verner Rønning helt til høyre i bildet har gjennom en lang vinter og vår bidratt både på sidelinjen og på banen.

Magnus Powell, Horenus Taddese, Andreas Peterson, Vegard Voll, Adrian Olsen Teigen, Sander Munkeby Sundnes, Ermal Hajdari, Andreas Hegdahl Gundersen, Didrik Sereba, Badr Rahhaoui, Elias Hadaya, Madhu, Håvard K. Lorentsen, Viktor Bergh, Ivo Öjhage, Granit Buzuku m.f skulle endre kurs og redde skuta i havsnød.

Disse skulle ta over den enorme jobben etter fadesen året før. Kun 4 av det faste «inventaret» fra 2018 var igjen. Spillere som kun hadde opplevd tap på tap på tap.

Inn og tilbake kom Magnus Powell som fikk smake på toppfotballens brutalitet i Sandefjord på vårparten i 2018.

Alle i Levanger FK hadde noe å bevise i det man gikk inn i 2019…., etter hungersnøden i 2018. Enten det var styreleder Robert Eriksson, Andreas Holmberg, Vegard Voll, Andreas Peterson, Ermal Hajdari, LFK- Stallions og den jevne LFK- tilskuer. Det er lenge siden vi pekte fingre på hverandre, uansett hvem vi var og hvilken rolle vi hadde i LFK miljøet. Stemningen var ikke god.

Friskt blod inn i spillerstallen, styre og stell, entusiasme fra omgivelsene, resultater på banen har endret på dette. Vi kjenner igjen på en optimisme. Gleden over å se LFK- kamper. En kan føle at folk som bryr seg om klubben begynner å dra i samme retning igjen.

Det er MYE jobb igjen. Det skal spilles 13 kamper til for LFK. Alle andre lag er over halvspilt. De har kun 12 kamper igjen.

Det det er KUN Magnus Powell, Per Verner Rønning og gutta på banen som kan sanke poengene for oss. Alt vi andre kan gjøre er å stille opp på kamp, støtte opp om laget og klubben, enten man er tilskuer, frivillig eller sponsor.

Om høsten er det tid for å høste inn det man sådde tidligere på året. Det er tid for skuronn!De fleste av oss ser feite avlinger rundt om på åkrene denne sommeren. Avlingene kan på fotballbanen i form av 3 poengere kan bli gode for Levanger Fotballklubb denne høsten. Vi ser hva som er sådd i klubben siden desember 2018.

Det er tid for innhøsting damer og herrer!DSC_7717

Nå må vi på Levanger kjenne vår besøkelsestid. Støtt opp om laget vårt når innhøstingen starter den 11 august, med eller uten traktor og ljå!

En by Ett Lag, Ett Levanger!