Slik avsluttet RIVALENE sommerferien

Levanger FK – Stjørdals-Blink: 1-1

Det er knallharde tider i fotballen for mange stolte klubber i det gamle Nord- Trøndelag. Mens Steinkjer og Verdal kjemper for livet helt i bunn i 3 divisjon, møttes LFK og Blink til treningskamp på TOBB Arena Levanger.

Et hundretalls tilskuere fra begge byer var å se på tribunene. Holmberg serverte kaffe til alle og enhver. Det var smil og god steming i begge leire med god grunn. Her var ingen høye skuldre.

Victor Bergh Levanger FK Tobb Arena Levanger
Det gikk forholdsvis rolig for seg på TOBB Arena Levanger da LFK og Blink møttes til treningskamp før høstsesongen starter.

Stjørdals-Blink med sin meget imponerene vårsesong tok sommerferie på andre plass i PostNord- ligaen avd. 1. Laget som kun har tapt 2 offisielle kamper så langt i 2019 hvorav kun 1 tap i serien.

Vertene Levanger FK har etthvert som solen har reist seg på Trøndelagshimmelen denne våren og sommeren, fått orden i sysakene på fotballbanen. 4 strake seire før ferien har ført LFK opp og på skuddhold i forhold topplagene i divisjonen. Dette med en kamp mindre spilt.

Begge lag har har mistet spillere i løpet av sommeren. Blink har mistet 2 i sin start 11’r siden ferien. I LFK har kun Granit Buzuku med en del spilletid forlatt klubben.

Det var en del nye spillere å se i startelleveren hos begge lag denne lørdags ettermiddagen. Hos Levanger FK startet to nye fjes. Simen Olafsen og Zike Joacim Sereba. Begge med lang fartstid i Vålerenga på aldersbestemte lag.

Simen Olafsen Levanger FK Stjørdals Blink Tobb Arena Levanger
Simen Olafsen og Stj/Blinks Sondre Hopmark Stokke hadde flere dueller i dagens oppgjør.

Olafsen (23 år) som de siste 4 årene spillt College fotball i USA for University of Connecticut (UConn) 2 år) og de siste 2 år ved Florida International University (FIU).

Simen Olafsen står med en eliteseriekamp for Vålerenga mot Brann. (2014)

Unggutten Zike Joacim Sereba har frem til i dag vært innom klubber som Holmlia, Lyn og Vålerenga.

DSC_8813
Zike Joacim Sereba i LFK- trøya viste friske takter i løpet av sine 45 minutter.

Det var tydelig at det var 2 lag med respekt for hverandre som stod ovenfor hverandre i gårsdagens oppgjør.

LFK startet med følgende 11:

Elias Hadaya

Victor Bergh, Ivo Øjhage, Simen Olafsen, Madhu

Ermal Hajdari, Andreas Peterson, Sander M. Sundnes, Zike Joacim Sereba

Didrik Sereba, Badr Rahhaoui

Benk: Adrian Olsen Teigen, Håvard K. Lorentsen, Vegard Voll, Joachim Byttingsvik, Mats Guddingsmo, Sindre Sakshaug og Andreas Hegdahl Gundersen.

Det ble en kamp uten det helt store tempo. Det var lite som minnet om et fyrverkeri av et lokaloppgjør. Tenningsnivået var ikke stort å skryte av fra noen av lagene.

Dagens treningskamp var nok en kamp hvor både LFK- trener Powell og Blink trener- Vikvang ønsket svar og fikk testet spillere og ulike formasjoner og mønstre.

Hos Levanger FK manglet 4 mann fra første 11 ved kampstart. Adrian Olsen Teigen, Vegard Voll, Håvard K. Lorentsen. Horenus Taddese var ikke i kamptropp.

De 2 nye i LFK- trøya viste meget gode takter i løpet av sine spilleminutter. Joacim Sereba (19 år) er en hurtig ving med gode 1 mot 1 ferdigheter, bevegelig og en stadig trussel i bakrom. I løpet av sine 45 minutter hadde han flere muligheter til å skåre både 1, 2 og 3 mål. Klinket sågar en ball i treverket bak en sjanseløs Blink- keeper. En meget spennende spiller som i følge rapportene har herjet på treninger inneværende uke.

DSC_8785
2x Sereba og Madhu. Oslo guttene har vært meget gode tilvekster til Levanger FK.

Midtstopper Simen Olafsen fremstod med lederegenskaper, stor ro, taklingsterk med mye fart. En hurtig stopper som for u.t. minnet MYE om tidligere LFK stopper Espen Hammer Berger og hans defensive løp og taklingsferdigheter. Hadde en kanon takling på ball hos en Blink- spiller som hadde fri vei mot mål. Olafsen dundret også inn 1-0 målet til LFK på tampen av 1 omgang.

DSC_8826
Simen Olafsen var en markant spiller med i lørdagens treningskamp mot Stjørdals- Blink på TOBB Arena Levanger. Satte inn 1-0 målet for LFK like før pause.

Meget imponerende debuter for begge prøvespillerne fra henholdsvis Oslo og Oppegård.

Kampen ellers ble preget av mange bytter. Dette var en treningskamp i rette forstand og begge lag var nok greit forbøyd med 1-1.

Neste helg starter alvoret igjen. Da møter LFK Sola borte og Blink møter Nardo hjemme.

Klarer da Levanger FK å fortsette klatringen på tabellen opp mot en topplassering. Klarer Blink å befeste sin posisjon.

Dette vil høsten 2019 gi svar på.

En by Ett Lag, Ett Levanger!DSC_8819

God Skuronn!!!!