Det siste året i forrige årtusen

Året er 1999. Dommedagsprofetier og apokalyptisk frykt er gjeldende. 

Levanger Fotballklubb er inne i sin 3 sesong etter sammenslåingen av Sverre og Nessegutten. LFK herjer i 3 divisjon. En ny tid var rett rundt hjørnet for «spedbarnet» LFK.

 

De fleste av oss husker sikkert den moderne dommedagsforestillingen hvor alle datidens datamaskiner (EDB maskiner som man kalte det) skulle krasje i overgangen fra 1999 til 2000, med uante konsekvenser for samfunnsordenen. Nøyaktig et millennium tidligere skal det ha oppstått panikk og opprør i deler av Europa da Armageddon var ventet å inntreffe i overgangen fra år 999 til 1000 – Jesu tusenårsdag.
Det var ingen panikk å spore på Levanger i 1999.LFK i mål Levanger FK 1999 opprykk Trønder Avisa

Levanger FK sikret seg opprykk til datidens 2 divisjon. Den gang var bla. ungguttene Per Verner Rønning (16) og Vegard Voll (17) m.f med på morroa forran 35 betalende tilskuere en septemberdag på Sandvollan. Tippeligalagene Rosenborg og Bodø/Glimt jaktet på samme tid Levangergutten Kristoffer Paulsen. Levanger FK var nå i en posisjon hvor de utfordret andre lag i samme fylke (Verdal, Steinkjer, Namsos og Stjørdals-Blink). 

 1999 ble året LFK ble en ettertraktet klubb. Klubben var full av talenter  fra moderklubbene Sverre, Nessegutten og Skogn, sammensatt sammen med gamle storheter fra de tidligere gjeldende klubber på seniornivå.

Samme år ble 4 viktige brikker i årets LFK lag født. Sander Munkeby Sundnes, Viktor Bergh, Adrian Olsen Teigen og Håvard Kleven Lorentsen.

 

En eller flere av disse kan følge i sporene til unguttene som befant seg i LFK i 1999.

Hva året og sesongen 2019 vil bringe for både klubb, tilskuere og spillerne får vi et svar på i løpet av høsten.
Mye har skjedd siden 1999. Dagens spillende assistentrener Per Verner Rønning og LFK- legende, tror jeg avsluttet året stappmett på ribbe og pinnekjøtt, susende ned en fjellside med splitter-nytt Telemark utstyr, iført Tottenham-trøye…..og ikke minst…Full av penger!:)
Per Verner Rønning Julen 1999
En ung Per Verner Rønning i TA: 1999
På søndag starter høstsesongen for 2019 utgaven av Levanger Fotballklubb.
Kan LFK fosse videre inn i 2020?
En by Ett Lag, ETT Levanger!