Fra Holmlia til Levanger; LFK’s El Capitan

Holmlia har fått mangt et stempel og El Capitan (eller sjefen på norsk) er et frykinngytende loddrett fjell i granitt i Yosemite- dalen i California.

For meg er Holmlia i Oslo et fantastisk sted. Jeg lyser opp når jeg hører «Holmlia».

Når jeg hører ordet El Capitan får jeg frysninger av selve fjellet. En ruvende vegg. Noe som respekteres av alle og enhver.

Det finnes knapt et område og sted i Norge som klarer å oppfostre så mange og så gode fotballspillere på rekke og rad. Vi kan snakke om talentfabrikker i Amsterdam, Dortmund og Barcelona. I Norge kommer vi ikke utenom Holmlia. Heller ikke her på Levanger og Innherred. Det er noe helt spesielt med disse Holmlia-guttene.

Fra Lusetjern kunsgressbane har spillere dratt til storklubber i Norge, Europa og Asia. Mohamed Fellah, Jonathan Parr, Haitam Aleesami, Adama Diomande, Ohi Omoijuanfo og Moussa Njie m.f.

Det flotteste eksemplaret i egne øyne som kommer fra Holmlia finner vi til daglig på TOBB Arena Levanger. Didrik Sereba! Vår El Capitan. Vår sjef!

Didrik Sereba Levanger FK Levanger Fotballklubb LFK
Didrik Sereba er kaptein i årets LFK stall. Sjefen viser vei for et ungt LFK lag som startet sesongen trøblete og som hadde alle odds imot seg forut for sesongen. Når vi går inn i september svinger det av Sereba og Levanger Fotballklubb.

24 åringen kan ikke ansees av u.t. som annet enn den aller viktigste signeringen gjort av Magnus Powell og Levanger Fotballklubb i 2019. Kanskje en av de viktigste og mest betydningsfulle signeringer i klubbens korte historie. Sett i lys av når han kom, hvilken situasjon klubben var i og hvordan stemningen her var. Som en som nesten hadde mistet all tro ble Didrik Sereba’s signatur på en LFK- kontrakt, omgjort til rene følelsen av omvendelse og frelse som supporter.

Her på Levanger var det ganske så bekmørkt, både pga vinteren og ikke minst pga «rullegardinene» var trukket ned som et resultat av 2018- sesongen.

Han kom, slo på lyset og åpnet gardinene. Han viste vei for mange andre nykommere. For meg og for deg som supporter, og garantert for trenerduoen Magnus Powell og Per Verner Rønning som helt sikkert famlet i blinde på den tiden.

Didrik Sereba’s inntog i LFK var ultra-viktig. Ikke kun fordi han er en ekstremt god fotball-spiller, men også pga hans karakter og knusende ro. Han er også en profil de fleste som følger norsk fotball er kjent med fra før. Vi så hva han var god for da han gjestet Levanger som Follo og Hødd- spiller. 

Hans historie gjenspeiler på flere måter det Levanger FK har opplevd de siste årene. Han som oss (nedrykk) har opplevd mer enn et vondt år på og utenfor fotballbanen (skade) hva gjelder selve fotballen. Et helt år uten ball.Didrik Sereba Levanger FK Levanger LFK

Jeg har tenkt for meg selv utallige ganger dette året hvor ufattelig viktig denne mannen er for Levanger FK. Han kom til Levanger fra Oslo med samboer og barn. Han kom til Levanger når vi behøvde en profil og en «frelser» som mest. En markant spiller over flere sesonger i OBOS- ligaen. Hos Levanger Fotballklubb har han blitt en klippe. Sjefen. El Capitan.

Han satte standarden da han kom. Han kom inn å skapte håp for meg og helt sikkert mange andre sønderknuste LFK- supportere. Det var nesten ingen igjen eller i LFK- stallen på den tiden.

I det Didrik Sereba kom inn dørene på Moan ble det lyst. «Frelseren» var kommet. Etter hans ankomst falt alle brikkene i Magnus Powell og Per Verner Rønnings puslespill på plass. 

Hele hans person oser ro og fred. Han er en leder. Han har kontroll. Han har ikke hastverk. Men retningen er frem og opp!

Didrik Sereba og Vegard Voll Levanger FK Levanger Fotballklubb
Didrik Sereba med assist på 2-0 målet til Vegard Voll i kampen mot Byåsen på lørdag.

It’s cool! Han er rolig som skjæra på tunet.

Kaptein i en alder av 24..,på et purungt LFK- lag. Voksen av alder og mentalt sterk. En gasselle med kattemyke bevegelser. En høyeksplosiv og teknisk spiller det er vanskelig å få tak i. En skarspskytter av rang! Et mareritt for enhver forsvarer og keeper.

I kampen hjemme mot Arendal hvor gjestene nettopp hadde gått opp i en 0-2 ledelse stod ikke uventet Didrik frem. Han fikk tak i kula. Du så umiddelbart hva han hadde bestemt seg for der og da. Vi måtte skåre! Han vender av et par mann og dundrer inn 1-2 redusering og nytt håp. Han stod frem, han ledet laget og skapte ny giv og håp….igjen. Kampen vant vi. Det hadde vi neppe gjort uten Sereba. Dette gjør han i kamp etter kamp. 7 mål og x-antall assist. Han har mere inne.

Det er noe helt spesielt med Didrik Sereba. Han har et uforløst potensial som kan føre han i retning av det hans kompiser fra Holmlia har gjort før han. Å nå langt. Veldig langt. En klassespiller!

Didrik Sereba Levanger FK
En tornado av en spiss som kan snu på en 5-øring og banke ballen i nota fra hvilken som helst distanse. Et mareritt for enhver keeper og forsvarer. Dette nyter vi godt av i Levanger. 

Vi har tidligere hatt en spiss hos oss før som også kom fra vonde år tidligere. En med stor ro. En som dundret inn mål fra alle distanser. Benjamin Stokke. Didrik Sereba nærmer seg den form Benjamin hadde hos oss i 2016. Didrik Sereba har nå spilt seg varm. De er ikke så ulike de 2.

Didrik er farlig god den dag i dag. Hvor god denne mannen er mot Hødd på søndag og videre utover høsten skal bli morro å se.

Didrik-Sereba-LFK-Levanger-Fotballklubb.jpg
Det har blitt mye jubel etter de 6-7 første kampene i årets PostNord-liga. Får vi nye mål og jubelsener av Didrik Sereba når hans forrige klubb Hødd gjester Tobb Arena Levanger på søndag?

 

Vi har fått en restituert og sulten Holmlia-gutt inn i våre rekker.

Han gav oss håpet tilbake! Han og laget har gitt oss mere å tro på utover høsten og i fremtiden. «Det er lyst nå». El Capitan viser veien.

Lyset kom fra Holmlia i stummende mørke. 

Levanger Fotballklubb har hentet mange nye og spennende spillere i 2019. Didrik Sereba er en av disse.

En by ett lag, Ett Levanger!