Superkillen fra Dalarna

Vi på Innherred og Trøndelag er godt kjent med Dalarna og Dalahesten. Dette gjennom store norske idrettsmenn og kvinner i skisporet. Petter Northug, Marit Bjørgen, Sture Sivertsen og Bjørn Dæhli med mange flere. Sture Sivertsen på Verdal har flere av disse i premiehylla. Hele Mosvika er full av disse premiehestene etter Petter Northugs herjinger. De siste 20 år har nordmenn på langrennsski herjet i Falun i VM eller verdenscup, Mora og Vasaloppet i Dalarna….i skisporet. Det må stå hundrevis av disse tradisjonelle rødmalte Dalahestfigurene rundt omkring i Trøndelag.

Dalarna kom til oss Trøndere i form av en lyslugg fra Borlange i vinter. Denne karen kom uten ski på beina.Viktor Bergh Levanger Fotballklubb 6

Den 23 mars fikk de som overvar treningskampen mellom Strindheim og Levanger FK i snødrevet i Trondheim, se en ny gutt i LFK- trøya. En prøvespiller fra Sverige og Borlange. Ingen spiller med veldig lang CV fra toppfotballen i Sverige (15 kamper i svensk 2 divisjon (2017) og 7 i Superettan (2018) for Brage IK. Imponerende nok til å være en gutt på 19 år. Dette var Viktor Bergh.

Som tilskuer var det ingen tvil om at denne svensken var en meget spennende spiller. Bevegelig og kvikk! Overblikk. Konsentrert! En som tok løpene defensivt og offensivt. Rakrygget som Cantona

Gutten fra Dalarna kunne ikke fått en mer ugjestmild test-kamp i snødrevet. Viktor Bergh Levanger FotballklubbMen…,Dalahest, Levangerhest og Leangen travbane og IKEA skilt i bakgrunnen. Dette måtte bare bli en god «match» for killen ifrån Borlange. Han ble LFK- spiller noen dager senere.

Det var MANGE prøvespillere i Levanger FK i vinter. De fleste ble veid og funnet for «lette» i forhold til de kriterier Magnus Powell og Per Verner Rønning stiller. De fleste måtte dra tomhente hjem.

Powell har rådet over flere og meget gode backer i sin tid i Levanger Fotballklubb. Bent Sørmo, Erik Tønne og Rikard Nilsson m.f. De 2 førstnevnte spiller i dag i Eliteserien. (Kristiansund BK og Ranheim).

Vi er med andre ord godt vant med kvalitetsbacker i Levanger FK da vi spilte i OBOS-ligaen og til tider luktet på kvalik-spill til Eliteserien. Viktor Bergh har utvilsomt det som skal til for å nå toppen i norsk og skandinavisk toppfotball.Viktor Bergh LFK Levanger Fotballklubb

Viktor Bergh fremstår som en ultra-profesjonell utøver. På og utenfor banen. En klassespiller. Rakrygget i enhver situasjon. Han dominerer sine motstandere. Han er et beist hva gjelder løpskapasitet, tempo, smartness og overblikk for spillet. Dette er en meget ung gutt, som gikk rett inn i LFK-stallen. Uten å vite hva Magnus Powell og Per Verner Rønning har av tanker, så kan jeg ikke tenke på veldig mange ute på TOBB Arena Levanger som er mere «bankers» på sin plass. Viktor Bergh har gjort venstrebacken til sin egen. Viktor Bergh vokser med oppgavene sine dag for dag! En som biter tenna sammen i enhver situasjon. En som aldri ser ned på skotuppene når det butter imot. En fighter og en vinnerskalle. En gutt som blør for drakta! En som viser enorm glede når vi skårer!Viktor Bergh Levanger FK LFK

Vi har fått en «Dalahest» som herjer i Trøndelag. En ekte arbeidshest som vi er så kjent med fra Levanger. Vi behøver ikke å dra til Dalarna for å hente «premiehester» i skiporet når vi har gutten fra Borlange i våre egne rekker på fotballbanen.

Vi har Superkillen fra Borlange!Viktor Bergh Levanger FK Levanger Fotballklubb

Levanger Fotballklubb har hentet mange spennende og lovende spillere i 2019. Viktor Bergh er en av disse!

En by ett lag, Ett Levanger!