Ivo Öjhage – Il Tempo Gigante

Det finnes kun 2 Ivo’er her på berget som en kjenner til.

Ivo Caprino og Ivo Öjhage.

Ivo Öjhage Levanger Fotballklubb Tobb Arena Levanger
Ivo Öjhage ble Levanger-spiller i midten av mars 2019. En meget viktig brikke for LFK. Han har vært med å igjen få opp «dampen og farten» med Levanger Fotballklubb

Den første og den mest kjente er Ivo Caprino. Eventyr- og filmskaperen som ble et begrep for de av oss som vokste opp på 1970-tallet og frem til i dag. En kunstner og en visjonær. Flåklypa Grand Prix og Il Tempo Gigante. Vi behøver ikke å si noe mere om Ivo Caprino og hva han gjorde i sin levetid. Alle i Norge vet hvem han er og hva han har gjort. Han er på lik linje med det Astrid Lindgren er i Sverige. Disse kunstnerene er begge borte.

I- og etter 2018 sesongen var hele forsvarsrekka til Levanger FK «Gone with the Wind». Borte var Tom Erik Nordberg, Andreas Wrele, Victor Ljung, Pål Aamodt, Martin Ove Roseth, Espen Berger, Joakim Bjerkås, Igoh Ogbu og Hampus Holmgren + Jonathan Lein Valberg som dro til Steinkjer på lån i 2019. Et 2018- lag som slapp inn utrolige 71 mål over 30 kamper i OBOS- ligaen. Igjen stod den nylig omskolerte 19- åringen Håvard Kleven Lorentsen, som LFK’s eneste «gjenlevende» forsvarsrekka. Magnus Powell og trenerteamet behøvde nok en god dose med magi for å få plass forsvarere i et utradert LFK- lag. Uten å være for skrå- sikker, er nok midtforsvaret den delen som har skapt mest «våkennetter» for Powell i januar, februar og tidlig mars. Prøvespillere kom og dro. Ingen fikk kontrakt. Slik gikk en hel vinter. Det så ikke bra ut for LFK. Det var særdeles tynt i de bakre rekker.

Ivo Öjhage og Madhu Levanger Fotballklubb LFK
Det har blitt mang en jubelscene for Ivo og resten av LFK siden tidlig-sommeren. Her fra seieren over FK Vidar.

 

I mars 2019 «vandret» en svenske ved navn Ivo over kjølen i. En ruvende venstrebent duellspiller og «regissør». En spiller med silkefot og kraft. Han kom nok ikke den samme vei og stiene Karolinerne tråkket opp på sin vandring inn til Levanger. Men han kom! Han fant veien. Til Levanger og Innherred. Han kom i fred i motsetning til Karolinerne, men klar for kamp med sine nye medsoldater i det nye landet.

Ivo Viking Öjhage nådde Moan akkurat i tide. Vi fikk inn en kriger fra Stockholm. En Viking i ordets rette forstand. Ivo Viking Öjhage. Levangers FK» Il Tempo Gigante. En spiller med flere hundre hestekrefter under panseret, som racerbilen i Ivo Caprinos’s prisvinnende og mest kjente norske film.

Ivo Öjhage Levanger Fotballklubb Levanger FK LFK vs Byåsen
Ivo Öjhage er en ruvende skikkelse forran ethvert mål. Han får selv den største av motspillerne til å se små ut. Her fra 3-1 seieren borte mot Byåsen.

En helt ukjent spiller for oss her på Innherred og Levanger den gang. Men en spiller Magnus Powell og Per Verner Rønning behøvde som mest. En utrolig viktig signering på midtstopperposisjonen, i en særdeles vanskelig tid.

Levanger FK var på samme måte det Karolinerne var da de gjorde retrett over fjellene i Tydalen og videre inn i Sverige, midtvinters. Det endte i en katastrofe. Det var en tragedie da og det var en tragedie her på Levanger i lys av 2018.

I sin første kamp som prøvespiller skåret han. I 2-2 treningskampen mot Stjørdals-Blink på Tobb Arena Levanger. Han var rett mann for LFK. I et meget ungt Levanger- lag, hvor de fleste spillere er under 21 år, var Ivo’s inntog viktig på flere måter. Han har vært ute en vinterdag før med sine 26 år. Ivo kom inn med rutine og alder, duellstyrke og pasningsfot. Ingen gammel «gubbe» i den forstand. Med nesten 50 kamper på det tilsvarende nivå i Sverige for Arameisk- Syrianska IF, betød det mere tyngde og kraft i det da så syltynne LFK- forsvaret.

Ivo Öjhage må for den som står utenfor og betrakter årets Levanger-lag, være en drøm å ha i en spillergruppe. Alltid smilende, fokusert og seriøs. Rolig og glad. En som gir motstanderne «juling» utpå banen. En kriger! En du vil ha med deg ut i krigen og slaget. Det vises i «kortstokken». Vi fikk inn en ruvende mann blant mange gutter. Stockholmeren er vår Il Tempo Gigante. En som kan være med å løfte Levanger FK til nye høyder på fotballbanen.

Levanger Fotballklubb har i løpet av 2019 hentet mange spennende og lovende spillere. Ivo Öjhage er en av disse

En by ett lag, Ett Levanger