Elias Hadaya; Den store Smultringmesteren

Bakermestere elsker de fleste av oss. De baker og serverer de herligste kaker, brød, wienerbrød og annen herlig bakst. Vi får vann i munnen av slikt.

For den fotballgale og for et fotballag er «smultringer» noe av det beste man kan fremskaffe. Det å holde nullen. Hindre motstanderne i å skåre mål. Dette er noe av det viktigste og elementære på en fotballbane. Defensiv trygghet skaper resultater. Her er det mange brikker og variabler som spiller inn. Men, man kommer aldri unna den som er siste skanse på en fotballbane. Keeperen!

Elias Hadaya LFK Blink
LFK’s keeperkjempe Elias Hadaya har ryddet unna på de fleste fotballbaner siden sin ankomst til Levanger og LFK

Det har aldri manglet på gode keepere i Levanger Fotballklubb. Kenneth Østeraas og Ole Ingar Pedersen var de 2 første keeperne i Levanger FK i 1997. Kenneth Østeraas fra Stjørdal var den første som voktet LFK buret i en offisiell kamp. Dette var i NM kvalik mot Kvamskameratene en april dag i Kvam, et oppgjør Levanger tapte 2-0!

Siden 1997 og frem til i dag har det sjeldent stått noen smågutter mellom stengene til LFK.

I dag spiller 2 tidligere LFK- keepere i Eliteserien og OBOS ligaen. Julian Faye Lund (Mjøndalen/ Rosenborg) (LFK i 2016-18) og Jacob Storevik (Sandefjord) (LFK i 2015-16).

Det var et stort tomrom på keeperplassen i Levanger etter Julian Faye Lund’s exit. Dette varte kun i noen måneder. Oppskriften på å holde nullen fant mann i Stockholm.

Inn dørene på lokalene på Moan kom det en gigant fra Sødertelje og Assyriska FF. Elias Hadaya. Elias Hadaya Levanger FK2 Charlottenlund Tobb Arena Levanger

En 20 åring som gjennom alle år har vært et kjempetalent mellom stengene i broderlandet Sverige. Han har trent med Derby og West Ham i England. Han har vært i Allsvenskan med AFC Eskilstuna og fått en del kamper med Assyriska FF div 1 i Sverige. Med sine 194cm på strømpelestene har denne mannen opplevd opp og nedturer, som de aller fleste i dagens LFK- tropp.

Siden overgangen til Levanger Fotballklubb har pilen pekt en vei. Oppover. Han har blitt en bakemester. En smultringmester i fotballens betydning. Han har oppskriften på det herligste bakverk. Ingen Harepus som i Hakkebakkeskogen eller baker Snipp i Jul i Skomakergata. Dette er Elias Hadaya.

Det har vært mange spillere inn og ut i LFK de siste årene. Den plassen på banen hvor man savner forgjengeren minst….., er på den plassen man kanskje burde savnet forgjengeren mest. Keeperplassen. Ut gikk Julian Faye Lund….Inn kom Elias Hadaya.

Siden Elias Hadaya entret Moans grønne og flotte kunstgress har en ikke ofret en eneste tåre eller tanke mot det en en gang hadde i målet de 3 siste sesongene. Vi har Elias Hadaya!

Hvilken mann! For en keeper! En ruvende skikkelse! Mannen med smultringene.

Det tok ikke mange kampene før han gjorde keeperplassen til sin egen. Der har han stått siden! 5 ganger har han holdt nullen inneværende år. Julian Faye Lund klarte 12 «smultringer» i løpet av sine 60 kamper for LFK. Han holdt nullen i hver 5 kamp. Elias holder nullen i hver 4 kamp! 20 kamper har han fått så langt. Han er fortsatt meget ung til å være førstekeeper. For et talent!

Elias Hadaya Levanger Fotballklubb LFK
Elias Hadaya har vist seg som en meget god keeper i LFK- trøya. Enorm i feltet, stopper skudd og er en playmaker og dirigent. En bauta i eget felt! Skaper en voldsom trygghet i de bakre rekker.

Elias Hadaya har vært enormt i hele år. Han har stått som en levende vegg i flere kamper i år. Senest mot borte i 3-1 seieren mot Egersund IK og hvor han stengte buret i siste kamp hjemme i 2-0 seieren mot Nardo.

Elias er utvilsomt en av de aller viktigste og mest spennende spillere som har vært i Levanger Fotballklubb de seneste år. 20-30 kamper til i LFK- trøya så spiller denne mannen på høyeste nivå i Skandinavia.

Elias…..! Han kan gå hur långt som helst!

Levanger Fotballklubb har hentet mange unge og lovende spillere i 2019. Elias Hadaya er en av disse.

En by ett lag, Ett Levanger