Jakten på den neste sjef

Sesongen er ikke helt over for Levanger Fotballklubb’s heltemodige og lovende unggutter. En kamp gjennstår før kapitellet «sesongen 2019» lukkes.

I lys av høsten 2018 og vinterens evalueringer har vi kanskje ikke kommet mye lengre med tanke på informasjonsflyt til medlemmer og andre som er klubben nær. Hvor transparent er klubben. Det er forferdelig stille fra klubben selv på dette området. Hvem er aktuelle som trenere for LFK i 2020? Jeg har ingen anelse om hvem. Hvilke personer i og utenfor klubben skal ta disse avgjørelser? Ikke vet jeg. Kanskje ønsker ikke klubben diskusjon om dette temaet. Er det lagt et lokk over prosessen?

Et nytt kapitell skal skrives. Vi har enorme muligheter fremover. LFK kan ikke bomme på sitt valg av trener.

Laget og guttene våre vil å må vi ha med videre. De er fremtiden for den nye-tid. Det er de som har gjort jobben på banen i 2019! De stoppet heisen. De kan få oss fremover og opp i OBOS-ligaen.

Om vi skal gå tilbake til 12 desember 2018 var ikke u.t. mf. overbegeistret av trenervalget, selv om man viste hva man fikk, ut fra de kjente og gjeldende alternativer. Magnus Powell og Robert Eriksson Levanger FotballklubbMen, Magnus Powell gjorde jobben. Han stoppet den berømte heisen. Langsiktigheten ble dessverre akkurat som forventet. I sine 3 år i klubben har over 1 år samlet gått bort til å avvise klubbens tilbud om forlengelser. Usikkerhet og en mer eller mindre konstant støy om egen person og fremtid har dessverre preget mye av tiden, + katastrofesesongen 2018 og det trenervalg og spillerlogistikk. Vi i LFK har mistet hele 2 av de siste 4 år.

Jeg er takknemlig for den jobben Magnus Powell har gjort i klubben i år. Men, det stopper der. Nå ser vi fremover.

Klubben er størst og viktigst.

En blir meget skeptisk når styreleder uttaler i media at Magnus Powell ønsker å bidra med spillerlogistikken til LFK, etter at han har pakket sin fotball- koffert. Dette skaper ulyd i egne ører. Trommehinnene dirrer. Får vi noe som høres ut som «Keiseren befaler»? Det er kanskje på tide å kutte slike bånd. Er mann ferdig i klubben så kan man sette en strek der. Den settes neste helg. Vi behøver ikke mere av slikt vann under brua.

Levanger Fotballklubb skrek etter en kontinuitetsbærer i 2018 og skriker enda mere etter dette i 2019, i lys av Magnus Powell’s andre exit fra klubben.

En kontinutetsbærer og kulturbygger på lang sikt fikk vi ikke i desember 2018. Klubben «pisset» i buksa på det området. Kanskje var det et bevist valg. Kanskje ikke. Et desperasjonens valg.

Hva er det styreleder Rober Eriksson, hans styre og eventuelle eksterne eller interne «rådgivere» kommer til å presentere for oss på Levanger og Innherred om noen dager, uker eller måneder? Det er noen gode «kompiser» på Moan i dag.

Bygger vennskapsforhold klubb? Tvilsomt. Lokalsamfunnet gjør det. Frivilligheten, næringslivet og sammarbeidsklubber gjør det. Det handler om å få med alle disse på samme lag.

Hva er det vi kommer til å få presentert? Jeg er livredd. Styret kan ikke «bomme» igjen.

En kan håpe at klubben velger en person som har grundig kjennskap til Innherred og Trøndelag. En som vi på Levanger og i Trøndelag har kjennskap til. En som spillere i andre naboklubber og i Trøndelag generelt har kjennskap til. En magnet.

Det er viktige og kritiske tider i store deler av Trøndelags- fotballen. Steinkjer har rykket ned til 5 nivå i norsk fotball. Det samme gjør nok naboen Verdal også. Levanger Fotballklubb kan være en av veldig få klubber i Trøndelag hvor det er stabilitet og fremtidshåp, om spillergruppen blir med inn i 2020….og videre. Dette gjelder også trener og trenerteam. Som ønsker å binde seg til klubben utover 1 år.

Sør for oss har pardansen Stjørdals- Blink -Ranheim gjennom de siste år skapt noe som kan bli en katastrofe for en eller begge klubber. Blink har lånt spillere over en lav sko fra naboen i fjæra og Ranheim har hentet det som kan krype og gå av ok trønderske spillere som har PostNord, OBOSliga og Eliteserienivå i bena.

Sammarbeidsklubber som kanskje vil spille i samme divisjon neste år, hvor storebror i dag i dette «familiære» og kjønnsløse forholdet (Ranheim) garantert står i fare for å miste sin innflytelse, makt og posisjon til farmerklubben sin i flyplassbyen. Om Ranheim vil tillate dette får de neste 20 dager vise. En ting er sikkert. Det kommer til å bli et masseslipp av spillere fra Ranheim om de rykker ned til OBOS-ligaen.

I Trondheim rykker Byåsen ned fra PostNord-ligaen og Nardo sliter noe voldsomt. Rosenborg 2 rykker opp fra 3 div til PostNord. Dette i seg selv kan gjøre det vanskeligere for Trondheimsklubbene inkl. Ranheim å få tilgang til spillere i området. Rosenborg A-lag og omgivelsene til denne klubben skriker etter «lokale» spillere. Disse kan pr i dag kun komme fra Kristiansund BK og Ranheim og en og annen i andre Eliteserie og OBOS-ligaklubber.

Dette skaper et voldsomt vakum og en stor innsjø med «fisk». Muligheter som MÅ for enhver pris benyttes i tiden fremover.

Vi har pr i dag 2 egne hete lokale salgsobjekter i Horenus Taddese og Håvard Kleven Lorentsen. Begge har kontrakter i 2020 med LFK, men om en eller begge forsvinner i løpet av 2020. Hvilke lokale spillere har vi da igjen i klubben som bærebjelker?

Slik en ser det står Levanger Fotballklubb i en særstilling i nordelen av Trøndelags-fylket. Nå handler det om å tenke strategisk. Stjørdals-Blink har blitt utvannet og Ranheim går mot et meget vanskelig 2020. For oss som sitter nord for Stjørdal og Trondheim er det vanskelig å se forskjell på de røde og blå. Mye rart har skjedd og mye merkelig kan skje. En rotete skisse er en grei beskrivelse. Hvem tilhører hvem og når?

Det vi behøver på Levanger og på Innherred er en sterk og sulten lokal leder med et solid nettverk, som kan få med seg et bredt team av frivillige rundt seg i viktige roller på og utenfor banen i hverdagen. Levanger- fotballen og Innherreds- fotballen tror jeg vil tjene på dette, på kort og lang sikt. En person som kan bygge videre på vårt fantastiske lag og våre mange talenter. En som kan hente spillere fra Trøndelag. En som har efaring fra mange trønderske klubber.

Lokalkunnskap, nettverk, sult, kulturbygging og kompetanse på dette feltet vil være sterke faktorer som kan få oss videre fremover og oppover.

Vi bør få inn personer som kjenner, og som har grundig kjennskap til PostNord- ligaen og OBOS-ligaen slik de fremstår i dag. Personer som kan styrke LFK’s «lokale» identitet.

Om styreleder ikke MÅ bo på Levanger, om styremedlemmer ikke MÅ på de fleste hjemmekamper….,hvorfor MÅ en LFK trener bo på Moan og Levanger? En for alle, alle for en.

Vi kan bygge en god struktur under en hovedtrener bestående av personer som bruker mye av sin tid på- og som brenner for fotballen på Levanger, Innherred og Trøndelag.

Man kan håpe klubben velger riktig denne gangen. I år holder det ikke å «pisse» i buksa. Nytt blod og nye tanker må inn i klubben.

Vi må se og gå videre…. fremover og oppover.DSC_9452

Neste lørdag er vår første dag i vårt nye kapittel

Godt valg

En by ett lag, Ett Levanger

Opp med Levanger!