Endelig en kamp! Östersunds FK – Levanger FK

112 dager etter 2-1 seieren borte mot Moss er det omsider en LFK kamp igjen. Nå kommer første test for året.

LFK- gutta Vegard Voll, Simen Olafsen, Sindre Sakshaug, Sander Munkeby Sundnes og Håvard K. Lorentsen må se langt etter sommer og sol i lørdagens treningskamp mot Östersunds FK på Jamtkraft Arena. Parallelt går det Verdenscuprenn et steinkast unna.

Per Verner Rønning og hans disipler reiser ikke over kjølen til Jamtland og Östersund for å se Verdenscup (SkiTour 2020) i langrenn, men måle krefter mot Allsvenskan laget ÖFK.

Östersunds FK slet store deler av fjoråret både på banen og økonomisk. De berget sportslig med et nødskrik før siste runde i ligaen. Grunnet økonomi var laget truet med direkte nedrykk helt frem til Julaften. Det var nok mange Trøndere som fikk tlf oppringninger om aksjekjøp i klubben frem til den tid.

Östersunds- spilleren Henrik Bellman var på utlån til LFK høsten 2019. Han står lørdag på motsatt banehalvdel når LFK gjester Jamtkraft Arena kl.15.00

Östersund FK kan i dag fokusere på det sportslige. Dette virker å være noe de har gjort gjennom vinteren. Så langt i vinter har laget fra Jamtland spilt 4 kamper. 2 seire og 2 uavgjort.

-GIF Sundsvall- Östersunds FK: 1-3

-Brommapojkarna – Östersunds FK: 0-4

-Lyngby – Östersunds FK: 1-1

– AGF – Östersunds FK: 1-1

I utgangspunktet en vanskelig første kamp for LFK, men ÖFK skal spille kamp igjen på søndag mot Umeå FC. Ved første øyekast kan man forvente et Östersunds lag som hviler mange spillere avhengig av dag og motstander. Tidligere Viking- trener Ian Burchnall har denne helgen en fin mulighet til å få samtlige spillere i troppen til å få match- erfaring før deres viktige Svenska Cup kampen mot Eskilsminne IF neste helg.

Det har vært meget gode takter på treninger den siste uken i følge rapportene. Flere nåværende LFK- spillere og prøvespillere har fått vist seg fra sine beste sider.

Joakim Stormo Halsen virker å ha tatt store steg siden han kom til Levanger Fotballklubb i høst. En spennende spiller å følge denne sesongen. Kan han og resten av LFK laget gi Allsvenskan laget hard kamp på lørdag?

Levanger FK har møtt Östersunds FK i treningskamper tidligere.

Östersunds FK- Levanger FK: 7-2 (2011)

Östersunds FK – Levanger FK: 3-3 (2015)

Levanger FK – Östersunds FK: 0-1 (2017)

I morgen får Per Verner Rønning og company sin første test. En stor test!

I denne kampen kan alt skje!

Trønder Avisa sender kampen på TA.no i sin helhet kl.15.00

En by et lag, Ett Levanger!