Den standhaftige Uvarenko

Vårt siste tilskudd i LFK troppen er Latvieren Maksim Uvarenko (33). Du har kanskje ikke hørt navnet før her på Innherred, men den rutinerte keeperen er nok et kjent navn i flere andre klubber og nasjoner.

Maksim Uvarenko har voktet målet for en rekke storklubber i øst Europa. Her fra en kamp i Ventspils-trøya. Foto: Ventspils FK

Maksim ble født i Sovietunionen 1987, i det som i dag er kjent som det uavhengige og selvstendige Latvia og byen Ventspils. En «liten» kjøretur gjennom Sverige og en natt med ferge over Østersjøen for oss Trøndere.

Ventspils (eller Ventepils som vi Trøndere kalte laget i 2003) er et navn vi er kjent med her i Trøndelag gjennom fotball. Den Latviske klubben har møtt Rosenborg i UEFA Cupens 1 runde i 2003/2004. Den gang vant RBK 10-1 sammenlagt over 2 kamper. Den gang var Maksim Uvarenko en del av Ventspils rekruttlag. Et stortalent som frekventerte fast på alderbestente landslag for Latvia. Står oppført med 2 kamper for Latvia’s U21 landslag og en haug med lavere U-landslag.

Maksim Uvarenko. Foto: Ventspils FK

I 2005 ble en ung Maksim hentet av den Tsjekkisk storklubben Slovan Liberec. Siden 2005 har Maksim Uvarenko spilt for klubber som MTK Vitkovice (Tsjekkia), FC Vysocina (Tsjekkia), CSKA Sofia (Bulgaria), Zlate Moravce (Slovenia) før det igjen ble en retur til Ventspils og deretter en overgang til den splitter nye satsningsklubben Riga FC i 2018/19 sesongen.

Uvarenko i Riga- målet 2019. Foto: Riga FC

Maksim Uvarenko har gjennom en lang spillerkarriere spilt toppfotball i 4 nasjoner før han nå entrer Tobb Arena Levanger og LFK for sitt 5 utenlandseventyr. Den Latviske burvokteren vant serien med Riga FK i 2019. Samlet har han 2 seriemesterskap og 3 cupmesterskap fra sin tid i Latvisk toppserie.

LFK’s nye keeper har vunnet 5 titler i løpet av sin karriere i Latvia. Her som keeper for Ventspils FK. Foto: Ventspils FK

Maksim Uvarenko har spilt 14 Europa League kvalifiseringer. Her har han blant annet voktet buret mot lag som Maccabi Haifa, Aberdeen, Bordeaux m.f) Maksim har også spilt 4 Champions League kvalikk- kamper mot Molde og Malmø FF.

Maksim Uvarenko er en meget rutinert keeper med lang erfaring fra nasjonal og internasjonal toppfotball. Her fra oppvarmingen i Europa League kvalik mot FC København i Parken, som Riga FK spiller (2019). Foto: Riga FK

Med vårt nyeste tilskudd i LFK troppen 2020 ligger alt til rette for en enorm konkurranse hverdag på Moan. Uvarenko vil utvilsomt komme med en stor dose rutine i en ung keepergruppe og skjerper konkurransen ytterligere hvor vi fra før har 2 stk store keepertalenter i Elias Hadaya og Erik Iversen.

Maksim vil nok komme inn som en Mesterlærer som de så fint kaller det på Ranheim.

Uvarenko fikk sin debut i LFK målet i gårsdagens 2-1 seier mot Østersunds FK.

Videoklipp fra Østersunds Posten

Velkommen til Levanger Maksim!

Vi ser frem mot et spennende 2020 sesong.

En by et lag, Ett Levanger!